Home TOP NEWS Νέος προπονητής, προκλήσεις και δυσκολίες

Νέος προπονητής, προκλήσεις και δυσκολίες


Όταν πέρσι η διοίκηση αποφάσιζε την αλλαγή προπονητή, φέρνοντας τον Λένον στη θέση του Μπεργκ, ο στόχος ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου. Ουσιαστικά το ζητούμενο ήταν να μπορέσει η ομάδα να αποδώσει, από τον Μάρτιο όταν ανακοινώθηκε ο βορειο-Ιρλανδός μέχρι τον Μάιο, σε πέντε παιχνίδια (προημιτελικά-ημιτελικά-τελικό) ώστε να σώσει τη χρονιά. Και τα κατάφερε. Αποφύγαμε, όντες πρωταθλητές, το μεγάλο πατατράκ της απουσίας μας από την Ευρώπη, η διοίκηση εξασφαλίστηκε οικονομικά, ενώ ο Λένον άνοιξε με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη νέα σελίδα της προπονητικής του καριέρας.

Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είμαστε στην αρχή της χρονιάς, η ομάδα παρουσιάζει σκαμπανευάσματα στην απόδοση της αδυνατώντας να ισορροπήσει μεταξύ Ευρώπης και Κύπρου, οι διαφορές στο πρωτάθλημα από τις ομάδες που προπορεύονται είναι ήδη σημαντικές και περιμένουμε την έλευση του νέου προπονητή μας.

Λέγεται πως πάντα η άφιξη του καινούργιου φέρνει νέο αέρα στις ομάδες, δημιουργεί νέα κίνητρα στους παίκτες οι οποίοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Αυτά, θεωρητικά, επιδρούν θετικά. Όμως θα το δούμε.

Το έργο πάντως του νεοφερμένου δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αδυναμίες στο ρόστερ. Η απουσία Κούσουλου και Μπασιρού, η μέτρια παρουσία του Κασάμα δημιουργούν στο κέντρο μεγάλη ανασφάλεια αφού εδώ και καιρό το βάρος έπεσε στον Χαράλαμπο. Ένας 20χρονος σήμερα κουβαλά την ομάδα.

Σε ότι αφορά στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, το μεγάλο λάθος της μη απόκτησης ενός επιπλέον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι, είναι σήμερα αδύνατον να μην γίνει παραδεκτό. Ο Μπρούνο κάνει μεν την διαφορά, είναι όμως απελπιστικά μόνος. Μπάρκερ, Λοΐζου και Ζαχαρίου είναι ακόμη πίσω σε απόδοση.

Και φτάνουμε στους επιθετικούς. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος σήμερα που πιστεύει πως αυτός ο Χούπερ, έτσι όπως τον βλέπουμε έως τώρα, μπορεί σε 10 μέρες να αντικαταστήσει τον Ανσαριφάρντ; Ο Ιρανός φεύγει σύντομα για το Μουντιάλ και για περισσότερο από ένα μήνα θα λείπει.

Στην άμυνα είμαστε οκ. Αυτό είναι θετικό, αν και σίγουρα θα αποτελέσει τεράστια βοήθεια προς την ομάδα, το ανέβασμα της απόδοσης του Λέτσιακς.  Σε ότι αφορά στη θέση του τερματοφύλακα η πολύ μεγάλη απουσία του Φάμπι μακάρι να μην φανεί.

Θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για αυτόν που τελικά θα επιλεγεί από την ομάδα και θα αποδεχθεί την πρόσκληση της διοίκησης, να καταφέρει να ανεβάσει την απόδοση των παικτών και να δημιουργήσει την ισορροπία εκείνη που θα του δίνει τη δυνατότητα να μπορέσει να εμπιστευτεί όλους του τους ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι να βγει με επιτυχία αυτή η πολύ απαιτητική και δύσκολη χρονιά.

Έχοντας μάλιστα να καλύψει διαφορά βαθμολογική αλλά και αγωνιστική από τις ομάδες που είναι μπροστά μας.

Χρίστος Ανδρονίκου