Home TOP NEWS H νέα Κυπριακή ποδοσφαιρική τραγωδία

H νέα Κυπριακή ποδοσφαιρική τραγωδία


Είναι λες και κάποιοι δρουν υποβολιμιαία. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Να βλέπουμε το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται και κανείς να μην μπορεί να το σταματήσει. Είναι λες και δεν υπάρχει η θέληση να σταματήσει.

Αυτό που έπρεπε να έχει ήδη εκλείψει, τα επειδόσια στα γήπεδα, μετά και το (δήθεν) δραστικό μέτρο της κάρτας φιλάθλου, κλιμακώνεται. Χθες βράδυ το Κυπριακό ποδόσφαιρο έζησε ξανά σκηνικό πολέμου. Το τσίρειο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, τόσο εντός όσο και στα πέριξ του και σήμερα ακούμε και διαβάζουμε εκείνες τις επαναλαμβανόμενες αναφορές και βλέπουμε τα ίδια κροκοδείλια δάκρυα.

Εντάξει το καταλάβαμε. Η αστυνομία θέλει να απαγορευτεί οριστικά η μετακίνηση φιλάθλων και κάποιοι της προσφέρουν απλόχερα τα επιχειρήματα για να το υποστηρίξει. Και αν κάποιος πρέπει να κάνει πρόβλεψη σήμερα, θα έλεγε ότι είναι απλά θέμα χρόνου αυτό να εφαρμοστεί.

Από την άλλη έχουμε κι έναν (δήθεν) αθλητικό δικαστή ο οποίος πρόφατα έριξε στα μαλακά Απόλλωνα και Αποέλ για τα ρεζιλίκια των οπαδών τους και τώρα που καλείται να πάρει απόφαση για παρόμιο σκηνικό περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα πράξει. Όμως όταν αντί να αποφασίζεις δίκαια, κόβεις και ράβεις συναισθηματικά ή ακόμα και λαμβάνοντας οδηγίες, κάτι τέτοια είναι τελικά φυσιολογικά.

Σίγουρα τώρα όλοι καταλαβαίνουν πως το… back to the future που ζούμε, με τις καταστάσεις που παραπέμπουν πολλά χρόνια πίσω, έχει να κάνει με την επιστροφή των οργανωμένων στα γήπεδα. Αυτών που τάχατες έβαλαν νερό στο κρασί τους και δέχθηκαν να εκδώσουν την κάρτα για να επιστρέψουν. Μπράβο, ευχαριστούμε που μας κάνατε τη χάρη.

Το Κυπριακό ποδόσφαιρο ζει τη δική του τραγωδία και αυτοί που στο τέλος θα την πληρώσουν είναι ξανά οι φιλήσυχοι οπαδοί, τα γυναικόπαιδα που επέστρεψαν στις κερκίδες, οι υγιείς φίλαθλοι.

Και αυτοί που τόσο καιρό «έγλυφαν» όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία που είναι ξανά στις κερκίδες των ομάδων, όλοι αυτοί που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψουν οι «οργανωμένοι» είναι αυτοί που σήμερα προσποιούνται πως κλαίνε επί ερειπίων.

Όσο για την πολιτεία είναι ανύπαρκτη. Ανύπαρκτη!