Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ «Ούτε ο Σίμος, ούτε ο Γρηγόρη, ούτε ο Σταύρος, ούτε ο Αντρέας…...

«Ούτε ο Σίμος, ούτε ο Γρηγόρη, ούτε ο Σταύρος, ούτε ο Αντρέας… ΜΟΝΟ ΟΜΟΝΟΙΑ!»


Όπως έχουμε προαναγγείλει από χθες βράδυ, η μέρα σήμερα ανήκει σε εσάς. Σήμερα έχετε το βήμα να εκφράσετε ανοικτά την άποψη σας. Έχουμε ήδη λάβει πάρα πολλά emails με απόψεις οι οποίες θα κατακλύσουν το OmonoiaNews. Χωρίς καμία λογοκρισία, ελεύθερα και δημοκρατικά!

(Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected])

H άποψη του Φίλαθλου ο οποίο επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος:

Η κριτική που γίνεται (και οφείλεται πάντα να γίνεται), πρέπει να είναι καλόπιστη και να έχει σαν στόχο το καλό της ομάδας.

Αρχικά, να σημειώσω ότι αν ένας οργανισμός, μια εταιρία ή μια ομάδα δεν πάει καλά, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βαραίνει τον ιδιοκτήτη/διοικητή της εκάστοτε ομάδας. Κατά την ταπεινή μου άποψη η διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είναι σοβαρή. Άλλο πράγμα να είσαι σοβαρός και άλλο να είσαι σοβαροφανής. Υπάρχει διαφορά.

Στο δια ταύτα. Πιο κάτω παραθέτω μερικά σημεία τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την σημερινή κατάσταση:

Ήσουν πρωταθλητής από πρόπερσι τον Μάιο, είχες όλο τον χρόνο να κανείς σοβαρό προγραμματισμό για την επόμενη χρόνια, αλλά αναλώθηκες σαν διοίκηση στο θέμα του γηπέδου. Κωμικοτραγικό.
Ναι, είναι θέμα της ομάδας προγραμματισμού και όχι θέμα της διοίκησης ο αγωνιστικός προγραμματισμός. Από την στιγμή που βλέπεις όμως, πως συγκεκριμένες διαδικασίες δεν προχωρούν, είσαι υπεύθυνος να ρωτήσεις το γιατί και το πως.

Αποδεσμεύεται ο γυμναστής, προσλαμβάνεις νέο γυμναστή, ο οποίος υποτίθεται πως παραιτείται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πληροφορίες δεξιά και αριστερά λένε πως ο λόγος παραίτησης, ήταν επειδή ο Μπεργκ επέμενε σε συστήματα και τακτικές εκγύμνασης του προηγούμενου γυμναστή, δημιουργώντας πρόβλημα στην δουλειά του νυν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η προετοιμασία ήταν απλά κακή (πράγμα που φάνηκε και κατά την διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος). Πάλι κανένας έλεγχος από την διοίκηση.

Αποδεσμεύεται Λούφτνερ που ήταν ο βασικός πυλώνας της άμυνας αλλά και ο παίκτης από τον οποίο κτιζόταν όλο το παιχνίδι της ομάδας. Δεν αντικαθίσταται επάξια. Μεταγραφές για χάρη των μεταγραφών (βλέπε Ιγιάγι), εκ των οποίων μόνο του Μιξ κρίνεται ως επιτυχημένη για την προηγούμενη σεζόν. Εν κατακλείδι, αποδεσμεύεις Λούφτνερ και γυμναστή οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει την ομάδα στις επιτυχίες, για καθαρά οικονομικούς λόγους. Από την άλλη όμως δεν έχεις θέμα να επικηρύξεις για 100.000 ευρώ, τον υπεύθυνο για την κροτίδα στο κάγκελο της οικίας του Αντιπροέδρου σου. Γελοίο.

Κυπριακή αγορά. Συμφωνώ με την χρησιμοποίηση και ανάδειξη του κυπριακού ταλέντου, αλλά και την αγορά Κύπριων παικτών από άλλες ομάδες. Μόνο όταν είναι απαραίτητο όμως. Με την αγορά των Ζαχαρίου και Ψάλτη, αποδυναμώθηκες αυτόματα σαν ομάδα κατά την περσινή περίοδο.

Παιχνίδι με Φλόρα πέρυσι. Παίζεις για πρόκριση με ομάδα αντικειμενικά υποδεέστερη, προκρίνεσαι στα πέναλτι με το ζόρι. Πάλι κανένας προβληματισμός.

Το παιχνίδι με την Αμβέρσα στο Γ.Σ.Π, ήταν ίσως η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση της περσινής χρονιάς. Διαλύεις μια ομάδα ποιοτικότερη εντός, χάνεις δίκαια την πρόκριση στο εκτός. Είχες 2 τέρματα μαξιλαράκι όμως. Θα μπορούσες να το διαχειριστείς.

Ξεκινά το πρωτάθλημα. Κάκιστες εμφανίσεις. Ο Μπεργκ πειραματίζεται με τις θέσεις των παικτών και τα συστήματα. Πάλι κανένας προβληματισμός. Ήττα από ΑΕΚ εκτός, κερδίζεις Δόξα εντός (όπως την κέρδισες). Πάλι κανένας προβληματισμός.
Εντωμεταξύ πληροφορίες δεξιά και αριστερά αναφέρουν ότι υπάρχει διάσπαση μεταξύ της τριάδας προγραμματισμού, αρχικά για το θέμα του γυμναστή, μετά για το θέμα του επιθετικού τον Αύγουστο, πριν κλείσει η μεταγραφική. Κερδίζουμε τον Απόλλωνα (δεύτερη μικρή ψευδαίσθηση) και πληρώνει την νύμφη για την διάσπαση και για τον γυμναστή μάλλον, ο Λάρκου. Στον Μπεργκ καμία αξιολόγηση, φανερά τουλάχιστον. Η ομάδα εντωμεταξύ άθλια.

Ακολουθούν ήττες από ΠΑΕΕΚ, Ολυμπιακό, Δόξα και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Στο μεσοδιάστημα προκύπτει το θέμα του ιδιοκτησιακού με τον Τζον Χριστοδούλου, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται και για το αγωνιστικό, πάλι κανένας προβληματισμός.

Εντωμεταξύ στην ίδια περίοδο, η ΟΜΟΝΟΙΑ στο Κόνφερενς έχει 0 νίκες, 4 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων -5, με ομάδες μεγαθήρια (ειρωνικό) όπως η Καϊράτ και η Καραμπάχ. Στις διασκέψεις τύπου να προσπαθούν όμως να μας πείσουν ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο και πως μεγαλώνει ευρωπαϊκά. Μετά τις τριάρες και τις τεσσάρες εντωμεταξύ. Αστείο.

 

Η αγωνιστική κατρακύλα συνεχίζεται και φτάνουμε στον Ιανουάριο. Είχαν όλο τον χρόνο μπροστά τους να εντοπίσουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα βοηθούσαν ουσιαστικά. 10αρι, 9αρι, και ένας Σέντερ-μπακ ισάξιος ή καλύτερος του Λούφτνερ. Αυτές ήταν οι προσθήκες, οι οποίες χρειαζόταν από τον Αύγουστο της προηγούμενης περιόδου η ομάδα.

Αυτές ήταν και οι θέσεις, στις οποίες φάνηκαν οι αδυναμίες μας κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου. Οι αριθμοί και η εικόνα της ομάδας μιλούν άλλωστε. 21 γκολ παθητικό (συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών του δεύτερου γύρου), η τριάδα της επίθεσης ανύπαρκτη και το κέντρο σου ταλαιπωρημένο και χαμένο δημιουργικά. Μόνη εξαίρεση ο Φώτης. Αλλά για ποσό θα σου βγάζει το φίδι από την τρύπα ένας 38άρης;

Προτίμησαν αντί να κινηθούν γρήγορα, να μας πουλήσουν την γνωστή καραμέλα. «Δεν θα προχωρήσουμε σε μεταγραφές, αν δεν βρούμε καλύτερο υλικό από αυτό που έχουμε». Τραγικό. Δηλαδή χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βρεις παίκτη που να μπορεί να σου κλωτσήσει παραπάνω από μια φορά, σε ένα ολόκληρο γύρο, την μπάλα μέσα στα δίχτυα. Οκ, πάω πάσο.

Εντωμεταξύ η τραγικότητα του παραπάνω ισχυρισμού, φαίνεται και στο γεγονός πως ένα 70-80% των μεταγραφών του καλοκαιριού, είναι πλέον παγκίτες. Άρα μας λένε πως δεν βρίσκουν καλύτερους παίκτες για τον πάγκο; Ή ότι απέτυχαν παταγωδώς και δεν θέλουν να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ σε αποδεσμεύεις; Φάσκουν και αντιφάσκουν. Αλλά είπαμε, δεν είναι σοβαροί, είναι σοβαροφανείς.

Εντωμεταξύ, κατά την διάρκεια της τραγικής διαχείρισης της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου, γίνονται και δύο επεισόδια Total Green, στα οποία ο Εκπρόσωπος Τύπου και ο Πρόεδρος, θα έδιναν υποτίθεται απαντήσεις. Καμία απάντηση δεν δόθηκε. Θεωρώ πως έπαιξαν με την νοημοσύνη του κόσμου, τόσο με τις ερωτήσεις όσο και με τις απαντήσεις. Κρατώ δύο highlights όμως.

Αρχικά την δήλωση του Ανδρέα Δημητρίου, ότι περιμένει προτάσεις από την τεχνική ηγεσία για μεταγραφές, προσπαθώντας να αποφορτίσει την διοίκηση από το συγκεκριμένο βάρος και φορτώνοντας ουσιαστικά, δημόσια, όλο το φταίξιμο στον προπονητή. Φάουλ.

Κρατώ επίσης την έμμεση αναφορά του Παπασταύρου στο γεγονός ότι είναι περισσότερο Ομονοιάτης από τον οποιονδήποτε τον κρίνει, μόνο και μόνο επειδή επένδυσε μέχρι τώρα 18 εκατομμύρια.

Και ότι δεν δέχεται κριτική από αυτούς τους 50, όπως λέει. Κουνώντας και το δάχτυλο μάλιστα. Και ότι κατάλαβε μετά από 4 χρόνια ότι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο δεν είναι επικερδής επιχείρηση, αλλά θα παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια επειδή έγινε Ομονοιάτης, λέει.

Εντωμεταξύ, πριν 4 μήνες έψαχνε να πουλήσει, απλά χάλασε το deal στο ποσό. Παπασταύρου μου, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν είναι και θα είναι για πάντα ο κόσμος της. Εσύ είσαι απλά ένας ακόμα επενδυτής.

Ενώ οι υπόλοιποι ανταγωνιστές σου για την μάχη της εξάδας κατά την περσινή χρονιά προχωρούν σε προσθήκες οι οποίες τους βοηθούν άμεσα και σημαντικά στα παιχνίδια τους (βλέπε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ), εσύ επιμένεις στην γνωστή καραμέλα και κανείς μεταγραφές στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Από το 6 στα 6, είχαμε φτάσει να λέμε για 3 στα 3 για εξάδα και έρχεσαι και χάνεις από τον τελευταίο Εθνικό στην έδρα σου. Εντωμεταξύ ο επιθετικός που έφερες να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, επειδή η Μπούρσασπορ αρνείται να στείλει τα έγγραφα. Δεν πειράζει, θα παίξει με ΠΑΕΕΚ και Εθνικό στο β´ γκρουπ. Να γελάσουμε ή να κλάψουμε; Ούτε πως να αντιδράσουμε δεν ξέρουμε πλέον.

Τελειώνει η χρόνια τερματίζοντας 7ος (μια από τις χειρότερες κατατάξεις στην ιστορία σου) και καταφέρνεις με 1000 ζόρια να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ξανά, ότι η ομάδα είναι καλή με την κατάκτηση του κυπέλλου.

Κλείνεις Μπρούνο Φελίπε ως πρώτη μεταγραφή «κράχτης», για να δημιουργήσεις το συναίσθημα ότι κάτι αλλάζει φέτος, ότι η χρόνια δεν θα είναι η ίδια με πέρυσι. Τρέχει ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της ομάδας και κάνει ρεκόρ στα σήζον με 9000 και 12000 privilege cards. Ήθελες κάτι για να τους κάνεις να αγοράσουν. Και τούτο το κάτι εξεκίνησε με την αγορά του Μπρούνο και συνεχίστηκε με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα.

Εντωμεταξύ εκτός που τον Μπρούνο δεν έκανες άλλη σοβαρή κίνηση το καλοκαίρι, και είχες και το θράσος σαν διοίκηση να ειρωνευτείς τον ΚΟΣΜΟ με βιντεάκι στο Facebook, όταν έκλεισες τον Μπέζους.

Στην αρχή του πρωταθλήματος δικαιολογία για το πρωτάθλημα ήταν η Ευρώπη και για την Ευρώπη ήταν το πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα να έχεις 6 στα 6 ήττες στους ομίλους, την χειρότερη συγκομιδή κυπριακής ομάδας στον θεσμό και να μετράς αυτή την στιγμή 9 ήττες στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ η οποία έπαιξε ομίλους το ίδιο διάστημα με εμάς, χωρίς δικαιολογίες για το οτιδήποτε, είχε και καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη και βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση με 50 βαθμούς.

Σημείωση ότι για τα πακέτα στα εντός και εκτός στην Ευρώπη, οι τιμές της διοίκησης ήταν εξωφρενικές, ενώ οι τιμές αντίστοιχων πακέτων στους απέναντι πριν δύο χρόνια, στοίχιζαν περίπου τα μισά. Άρα, καλλιεργείται και η εντύπωση ότι η διοίκηση Παπασταύρου βλέπει τον ΛΑΟ καθαρά σαν πελάτες και ευρώ και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός, ότι η πλειοψηφία του προέρχεται από την εργατική τάξη και τα χαμηλότερα στρώματα.

Αποδεσμεύεις προπονητή. Βγαίνει ο Σίμος στο Total Green και αντί να απολογηθεί στον ΚΟΣΜΟ που για ενάμιση χρόνο είναι κατώτερος των περιστάσεων, προσπαθεί να πουλήσει ύφος και να μας πείσει ότι ο Φερρέρα είναι σωστή και μακροχρόνια επιλογή για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Μεταγραφική Ιανουαρίου, 2022-2023. Πουλάς τον καλύτερο σου ποδοσφαιριστή τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και φέρνεις ποδοσφαιριστή ένα ποδοσφαιριστή ανέτοιμο και ένα τραυματία. Η Ανόρθωση στα 13 προηγούμενα παιχνίδια έβαλε 4 τέρματα.

Στο μεταξύ μας βάζει σου 3 μόνο ο επιθετικός που έκλεισαν τον Γενάρη. Άρα το καταρρίπτεται ακόμα ένα αφήγημα της διοίκησης Παπασταύρου, ότι δύσκολα βρίσκει μια ομάδα ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν άμεσα τον Ιανουάριο.

Ανακοίνωση της διοίκησης 03/02/2023. Ακόμα και που την ανακοίνωση φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι ανίκανοι ή ότι δεν τους ενδιαφέρει. Ουσιαστικά ανακοινώνουν το απόλυτο τίποτα. Γράφουν ότι θα πάρουν μέτρα, 3 ημέρες αφότου ολοκληρώνεται η μεταγραφική Ιανουαρίου ενώ είχαν έναν ολόκληρο μήνα να διορθώσουν λάθη και αδυναμίες. Προφανώς και παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Κλείνοντας, στο θέμα της διοίκησης. Μέτρο σύγκρισης αποτελεί πάντα η προηγούμενη κατάσταση. Όταν συγκρίνεις Παπασταύρου με Σομόζα, Τζιωνή ή Μιλτιάδη, λογικό είναι να φαίνεται πιο σοβαρός. Αυτό από μόνο του, δεν τον κάνει αρκετά σοβαρό ως πρόεδρο.

Οι αριθμοί μιλούν. Πέρυσι 7οι, και εκτός πρώτης εξάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Στα 5 χρόνια της διοικητικής παρουσίας του, μέτρα 2 επιτυχημένες και 3 αποτυχημένες χρονιές. Κάτω της βάσης δηλαδή. Μέτρια. 2/5 ή 4/10, όπως στο Πανεπιστήμιο.

Σε μια ομάδα που το DNA της δεν επιτρέπει κάτι άλλο εκτός από την κορυφή. Και έχει την άνεση να κουνά και το δάχτυλο σε όσους του ασκούν κριτική. Η ΟΜΟΝΟΙΑ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και μετά τον κάθε επενδυτή. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και μετά τον κάθε προπονητή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο ΚΟΣΜΟΣ της. Ο μεροκαματιάρης που αγοράζει 300 ευρώ season ticket, ο Παφίτης που διανύει 2μησι ώρες δρόμο να την δει, ο φοιτητής που κάνει οικονομίες για να αγοράσει εισιτήριο. Ούτε ο Σίμος, ούτε ο Γρηγόρη, ούτε ο Σταύρος, ούτε ο Αντρέας.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ-ΜΟΝΟ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σ.Α