Home TOP NEWS Ανδρέας Δημητρίου: “Η ΚΟΠ δεν δείχνει σεβασμό στη λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου”

Ανδρέας Δημητρίου: “Η ΚΟΠ δεν δείχνει σεβασμό στη λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Δημητρίου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM (95.0) και αναφέρθηκε στο αίτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να διεξαχθεί το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα αντί την Κυριακή, την Δευτέρα και την ίδια μέρα με τη Νέα Σαλαμίνα για ευνόητους λόγους.


Αναλυτικά

“Ήταν για μας πολύ σημαντικό να περάσουμε στην ημιτελική φάση και να αποκλείσουμε τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν πολύ σημαντικό για την περηφάνια του κόσμου μας, ήταν ο κύριος λόγος που θέλαμε να πετύχουμε αυτή την πρόκριση. Ξέραμε τα συναισθήματα του κόσμου μας. Ευτυχώς τα πράγματα ήρθαν όπως τα θέλαμε. Η δουλειά που έγινε τις προηγούμενες μέρες βγήκε στο γήπεδο. Πήραμε μια σημαντική πρόκριση για την περηφάνια του κόσμου μας”.

Για την στάση της ΚΟΠ στο αίτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα: “Αυτό που έκανε η ΚΟΠ με το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος είναι απαράδεκτο. Έχει καταφέρει με τους χειρισμούς της να ορίσει σε διαφορετική ημέρα αγώνες δύο ομάδων που διεκδικούν τον ίδιο στόχο, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο στην προκατάληψη και την καχυποψία και πλήττοντας την αξιοπιστία της και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει καμία λογική, αλλά ούτε και δικαιολογία, για το γεγονός ότι η ΚΟΠ – που υποτίθεται θα έπρεπε να ήταν η πρώτη που θα διασφάλιζε τον υγιή ανταγωνισμό και την ίση μεταχείριση των ομάδων – έχει ορίσει τους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ σε διαφορετική ημέρα.

Αρχικά, η ΚΟΠ βιάστηκε – χωρίς κανέναν λόγο – να ανακοινώσει το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής προτού ολοκληρωθεί η προτελευταία αγωνιστική, ενώ κανονικά θα έπρεπε να περιμένει να δει τα δεδομένα μετά την ολοκλήρωση της προτελευταίας αγωνιστικής και έπειτα να ανακοινώσει το πρόγραμμα της τελευταίας. Έπειτα, με την δικαιολογία ότι η Αστυνομία δεν δέχεται να διεξαχθούν δύο αγώνες στη Λεμεσό την ίδια ημέρα (ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ, ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ), δεν αποδέχτηκε το αίτημά μας για να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να παίξουμε και οι δύο ομάδες τη Δευτέρα, την ίδια ώρα (ΟΜΟΝΟΙΑ και ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ). Μάλιστα, είχαμε εισηγηθεί – εφόσον υπάρχει το υποτιθέμενο πρόβλημα με την Αστυνομία – να διεξαχθούν οι δύο αγώνες στη Λεμεσό με διαφορά ωρών. Ούτε αυτό το δέχτηκε.

Η δικαιολογία που μας είπε η ΚΟΠ, όσο και αν το προσπαθήσαμε, δεν βρήκαμε κάποιο επιχείρημα πάνω στο οποίο να στηρίζεται. Χθες στη Λάρνακα διεξήχθησαν δύο αγώνες στην παρουσία χιλιάδων φιλάθλων, σε στάδια των οποίων η απόσταση είναι πολύ κοντινή, είναι σχεδόν στην ίδια γειτονιά. Αυτούς τους δύο αγώνες, τους οποίους επαναλαμβάνω παρακολούθησαν χιλιάδες φίλαθλοι, η Αστυνομία δεν είχε πρόβλημα να τους αστυνομεύσει.

Αλλά, σύμφωνα με την ΚΟΠ, η Αστυνομία έχει πρόβλημα να αστυνομεύσει όταν παίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μάλιστα, στον ένα εκ των δύο αγώνων της Λεμεσού, στο ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θα αγωνιστεί χωρίς οπαδούς. Εάν όντως η Αστυνομία αποδέχτηκε να αστυνομεύσει χθες τους δύο αγώνες στη Λάρνακα σε απόσταση 1-2 χιλιομέτρων και αρνήθηκε να αστυνομεύσει τους δύο της Λεμεσού (εκ των οποίων ο ένας μόνο με οπαδούς της μιας ομάδας), πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το σκεπτικό και τη δικαιολογία αυτής της απόφασης.

Όμως, ακόμη και εάν όντως η Αστυνομία αρνείται να αστυνομεύσει τους δύο αγώνες στη Λεμεσό, αυτό και πάλι δεν αποτελεί δικαιολογία για την ΚΟΠ ώστε να μην κάνει το σωστό και το αυτονόητο. Όφειλε να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που χρειαζόταν, για να διασφαλίσει ότι οι αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ θα διεξαχθούν την ίδια ώρα. Αυτή είναι η διοργανώτρια αρχή.

Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά την ΚΟΠ και κανέναν άλλο. Από την περασμένη Τρίτη υποβάλαμε γραπτώς το αίτημά μας για να πάει και ο δικός μας αγώνας τη Δευτέρα, την ίδια ώρα με το ΑΠΟΕΛ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ και μέχρι σήμερα Παρασκευή, η ΚΟΠ δεν μας έχει δώσει επίσημη τελική απάντηση. Ναι ή όχι. Δεν νομίζω αυτή η στάση της ΚΟΠ να δείχνει σεβασμό στη λαοφιλέστερη ομάδα του τόπου. Είναι τόσο δύσκολο στην Κύπρο να ορίσουμε ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ την ίδια ώρα; Και να αναγκαζόμαστε να βγαίνουμε δημόσια να τοποθετούμαστε για τα αυτονόητα, δύο μέρες πριν τους αγώνες; Είναι απαράδεκτα πράγματα για ένα πρωτάθλημα που φέτος εκπροσωπήθηκε με τρεις ομάδες σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους.

Αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά από την ημέρα θέσπισης των Play-Offs που ομάδες που διεκδικούν τον ίδιο στόχο παίζουν σε διαφορετική ημέρα την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης. Και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρω αν εσείς μπορείτε να αντιληφθείτε το γιατί;

Αν μπορείτε, παρακαλώ πέστε και σε εμάς. Αναμένουμε πως, έστω και σήμερα, η ΚΟΠ θα αντιληφθεί τις αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης που έχει λάβει και θα προστατεύσει το ποδόσφαιρό μας και την αξιοπιστία του, ορίζοντας τους δύο αγώνες την ίδια ώρα”.

Για τον Ανσαριφάρντ: «Ο Καρίμ αναμενόταν σήμερα ότι θα προπονείτο κανονικά. Ο τραυματισμός του δεν φαίνεται να είναι κάτι το σοβαρό. Μάλον θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα».

Για τον Ψάλτη: «Δυστυχώς έχει ένα σοβαρό τραυματισμό στον τένοντα του ορθού μηριαίου. Δυστυχώς θα χάσει τη σεζόν. Ευχόμαστε να παραμείνει δυνατός και να επιστρέψει πίσω».

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Ο κόσμος να αναμένει τις επίσημες τοποθετήσεις της ομάδας».

Για τις επαφές σωματείου-εταιρείας: «Και για αυτό το ζήτημα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι επαφές και οι συζητήσεις που γίνονται».