Home TOP NEWS Αμίν Χαμάς: “Είμαστε σαν πεινασμένα σκυλιά – Θέλουμε το κύπελλο για εμάς...

Αμίν Χαμάς: “Είμαστε σαν πεινασμένα σκυλιά – Θέλουμε το κύπελλο για εμάς και το αξίζει ο κόσμος αυτής της ομάδας” (Όλες οι δηλώσεις)


Ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Αμίν Χαμάς, ήταν φιλουξενούμενος στην εκπομπή “Total Green”. Ο Βελγομαροκινός μίλησε για τη νίκη στο “αιώνιο” ντέρμπι και γενικότερα για την πορεία της ομάδας μας την φετινή σεζόν.

Οι δηλώσεις:

Για το συναίσθημα του μετά τη νίκη στο “αιώνιο”: “Ήταν πολύ σημαντική νίκη. Νιώσαμε χαρά γι’ αυτή. Το κάναμε για την ιστορία της ομάδας, για τον κόσμο. Πέραν αυτού είναι πάντα ευχάριστο να κερδίζεις σε ντέρμπι. Η νίκη αυτή μας εξασφάλισε και Ευρωπαϊκό εισιτήριο που ήταν ένας από τους στόχους μας και πλέον θα συγκεντρωθούμε για τον τελικό που θέλουμε κι εκεί να κατακτήσουμε το τρόπαιο”.

Για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με τον Αποέλ: “Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Δεν θυμάμαι από τον καιρό που ήρθα στην ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει τόσους πολλούς οπαδούς. Υπήρχε αρκετός παλμός, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία, ο κόσμος βοήθησε και έσπρωξε την ομάδα για να σημειώσει και το τέρμα και να μας δώσει τη νίκη. Έμεινα εντυπωσιασμένος από την γενική εικόνα του κόσμου στο παιχνίδι”.

Για την τρίτη θέση και ότι η ομάδα κοίταξε ακόμη και τον τίτλο: “Αν έβλεπε κανείς από ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια δεν θα πόνταραν πολλοί στο να φτάσουμε να διεκδικούμε ακόμα κι αυτό το πρωτάθλημα. Δυστυχώς, παρά την προσπάθεια που κάναμε σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια, όπως αυτό στην Λάρνακα με την ΑΕΚ δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.  Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, μερικές φορές θα κερδίσεις, μερικές φορές θα χάσεις. Η προσπάθεια που κάναμε τους τελευταίους δύο μήνες και το γεγονός ότι, τα προγνωστικά ήταν εναντίον μας, μας αφήνει ικανοποιημένους η τρίτη θέση απ’ την μιά, αλλά απ’ την άλλη όταν φτάνεις τόσο κόντα και δεν τα καταφέρνεις υπάρχει απογοήτευση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι για τρίτη θέση, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια ομάδα που πάντα πρέπει να διεκδικά τους τίτλους, όμως αυτό δεν συνέβηκε φέτος πρέπει να το δεχτούμε, να το διαχειριστούμε, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε”.

Για τον τελικό και ότι η ομάδα δεν κέρδισε την Πάφο στο ΓΣΠ: “Δεν ξέρω προς το παρόν το πλάνο, αλλά σίγουρα όταν πηγαίνεις σε ένα τελικό ο στόχος είναι πάντα να τον κερδίσεις, δεν υπάρχει ομάδα που πάει στον τελικό απλά για την συμμετοχή. Όταν μυρίζεσαι το κύπελλο θέλεις να το πάρεις. Έχουμε 20μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε το κύπελλο για εμάς και το αξίζει ο κόσμος αυτής της ομάδας και θα κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε”.

Για το ότι δεν υπάρχει η πίεση για την Ευρώπη ενόψει τελικού: “Το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλισμένη μια θέση στην Ευρώπη θα έλεγα ότι μας δίνει αυτοπεποίθηση για να προσεγγίσουμε τον αγώνα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που στην καριέρα τους δεν έχουν την ευκαιρία για να παίξουν και να διεκδικήσουν τίτλους. Οπόταν για ένα τίτλο θα τα δώσουμε όλα. Είμαστε αυτή την στιγμή με ψηλή την αυτοπεποίθηση μας, απόρια της εξασφαλίσης του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου και γενικά του τρόπου που αγωνιζόμαστε και αυτή την στιγμή σαν πεινασμένα σκυλιά”.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος για τις εορτές του Πάσχα: “Έχουμε ανάγκη αυτή την ξεκούραση, ήταν ψηλή η ένταση και οι απαιτήσεις των παιχνιδιών στις τελευταίες βδομάδες. Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν οπόταν ψυχολογικά και σωματικά έρχεται η κούραση και έρχεται στην κατάλληλη στιγμή η διακοπή. Σίγουρα θα έχουμε κάποιο ρεπό. Θα εκμεταλλευτούμε αυτή την διακοπή για να προετοιμαστούμε και ψυχολογικά και σωματικά για το τέλος της σεζόν και ειδικά για τον τελικό”.

Για τη μεταγραφή στην OMONOIA από τον Απόλλωνα: “Δεν υπήρχε αρχικό ενδιαφέρον ήταν ξαφνικό. Όταν σου κάνει πρόταση η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν το σκέφτεσαι και το ξεκαθάρισα στον Απόλλωνα. Όλα έγιναν στις τελευταίες μέρες της διακοπής και έγιναν γρήγορα χωρίς δυσκολίες για να έρθω στην ομάδα”.

Για τους πρώτους του μήνες στην ΟΜΟΝΟΙΑ: “Με υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες και ένιωσα μια ζεστασιά. Μου έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον λόγω και του τραυματισμού. Διαπιστώνω πόσο μεγάλη είναι, στους δρόμους ακόμα και στη Λεμεσό. Οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακόμα και σε εκείνη τη πόλη είναι περισσότεροι ακόμα και από αυτούς του Απόλλωνα”.

Για τα ΜΚΔ και την σχέση με τους άλλους ποδοσφαιριστές: “Δεν είμαι ιδιαίτερο στα Social Media, όμως προσπαθώ λίγο. Η σχέση μου γενικά με όλους στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πάρα πολύ καλή, όχι μόνο με τους Γαλλόφωνους, απλά λόγω της ευκολίας με την οποία επικοινωνώ στην Γαλλική γλώσσα έχω έρθει πιο κοντά με τους Γαλλόφωνους, όμως τα βρίσκουμε και είμαστε μια παρέα όλοι εκεί. Έχουμε εξαιρετική σχέση και με τους Κύπριους και με τους Αγγλόφωνους και γενικά με τους Ελλαδίτες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και όταν μια ομάδα θέλει να διεκδικήσει στόχους η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ σημαντική και υπάρχουν αρκετοί καλοί χαρακτήρες και παιδιά μέσα στην ομάδα και με υποδέχθηκαν με ανοικτές τις αγκάλες όλοι και μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της ομάδας”.

Για τους τραυματίες: “Οι τραυματισμοί είναι ευκαιρία για κάποιους άλλους παίκτες να πάρουν την ευκαιρία τους. Είμαστε στεναχωρημένοι για τις απώλειες. Είναι δύο μεγάλες απώλειες, τόσο ο Φαμπιάνο, όσο και ο Μπεζούς. Στην περίπτωση του Ρόμαν Μπεζούς που είναι και πιο σοβαρός ο τραυματισμός του, ελπίζω να καταφέρει και εύχομαι να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν και να έχει την υγεία του. Στο ποδόσφαιρο όταν είσαι και σε κάποια ομάδα προφανώς και σε επηρεάζει και ψυχολογικά, όμως σε αγωνιστικό επίπεδο και εκεί μπορεί να επηρεάσει, όμως όταν έχεις υποχρεώσεις κάθε τρεις μέρες, όπως είχαμε εμείς, οφείλεις και σαν ομάδα να βρεις τις λύσεις και να μην μυρολατρείς. Σαν ανθρώποι είμαστε στεναχωρημένοι για τους συμποδοσφαιριστές μας, όμως είναι η ευκαιρία αυτή για κάποιους άλλους, όπως ο Ουζόχο και ο Σίμιτς. Είναι σημαντικό να προχωράς και να μην περιμένει πότε θα επιστρέψουν, είναι ευκαιρία για άλλους να αναλάβουν ευθύνες.”

Για το ότι στο ντεμπούτο του έπαιξε ως δεξιός επιθετικός: “Μου ζήτησε να παίξω στο δεξί φτερό της επίθεσης με την Ανόρθωση. Ένιωσαν σαν να έπεφτα από τα σύννεφα αλλά έπρεπε να παίξω για την ομάδα και να κάνω αυτό που πρέπει. Δεν ήταν ευχάριστο διότι δεν είναι η θέση μου”.

Για τον Γιάννη Αναστασίου: “Οι αλλαγές ήταν περισσότερο στην ψυχολογία. Είναι αυστηρός και απαιτητικός. Δεν άλλαξε την ομάδα απλά χρειαζόμασταν ψυχολογία και μας έδειξε ότι είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες. Πιστέψαμε σε εμάς και κάνουμε το τελευταίο διάστημα αυτό που χρειάζεται”.

Για τους στόχους που έχει με την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και στο μέλλον: “Ήρθα να κερδίσω τίτλους με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήθελα να επιστρέψω σε αγωνιστική ετοιμότητα λόγω του τραυματισμού που είχα. Δεν θα το κρύψω ότι θέλω και ένα βήμα περισσότερο και μέσω της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ελπίζω να τα καταφέρω”.

Το κείμενο ανανεώνεται…