Home SPORTS NEWS Εσύ δεν είσαι Παναθηναϊκός

Εσύ δεν είσαι Παναθηναϊκός


Πιο κάτω έχει πάτο. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παίξει ακόμα χειρότερα από το επίπεδο που έχει συνηθίσει όλο τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο και πρέπει να αισθάνεται τυχερός για το γεγονός ότι δεν ηττήθηκε από την σαφώς ανώτερή του Κέρκυρα. Το 0-0 κολακεύει ιδιαίτερα το Τριφύλλι μια και οι γηπεδούχοι έλεγξαν απόλυτα τον αγώνα και περιόρισαν στο ελάχιστο τους κινδύνους για την εστία τους. Κατ’ ουσία οι Πράσινοι είχαν μία και μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν και αυτή στο 87ο λεπτό.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν απαράδεκτη, θυμίζοντας ομάδα αλάνας χωρίς κανένα απολύτως πλάνο και αγωνιστική φιλοσοφία. Οι ευθύνες είναι γνωστές, όπως γνωστή είναι και η θέση του Γιάννη Αλαφούζου για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μόνο που μετά την ολοκλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είναι τέσσερις βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού…

Η Κέρκυρα στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά έμοιαζε με υπερομάδα. Όσες φορές οι παίκτες της κατέβαιναν τη μεσαία γραμμή, δημιουργούσαν ευκαιρία για γκολ. Σχεδόν πάντοτε από τα δεξιά αφού έβρισκαν αεροδιάδρομο λόγω της αδιαφορίας του Κουίνσι να συνδράμει στο αμυντικό σκέλος και βέβαια της ανοχής του Φερέιρα ο οποίος δεν έκανε κάτι επί 45 λεπτά για να μπαλώσει την τρύπα. Ο Ζουμπουλάκης με τον Αγρίτη και τον Λεόν που έβγαινε συμπληρωματικά από δεξιά, έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά στην τελική προσπάθεια δεν έβρισκαν στόχο.

Ο Παναθηναϊκός επιθετικά δεν είχε καμία φαντασία. Αρκούνταν να περιμένει τον Κουίνσι να ντριμπλάρει όσους μπορεί για να γίνει φάση. Οι Πράσινοι προσπαθούσαν κυρίως από αριστερά αλλά ούτε από εκεί έκαναν κάτι σημαντικό. Εάν δεν ήταν ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, δεν θα υπήρχε υποψία ευκαιρίας για το Τριφύλλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μαυρία βελτίωσε την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Όχι, όμως, και την επιθετική. Στο τελευταίο ημίωρο η ενέργεια του Φερέιρα να αντικαταστήσει τον αόρατο Φορναρόλι με τον Πετρόπουλο, έφερε καλύτερη ισορροπία στην επίθεση, αλλά και πάλι τα χαφ του Τριφυλλιού ήταν εξουδετερωμένα. Η Κέρκυρα μαζεύτηκε και άφησε χώρο στους Πράσινους αλλά και πάλι ήταν πιο επικίνδυνη με τις αντεπιθέσεις και τα εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού.

Το Τριφύλλι μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη στο 87’ όταν ο Πετρόπουλος βρήκε τον Κουίνσι μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Αναστασόπουλο αλλά ο Γκανέζος σημάδεψε τον τερματοφύλακ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr