Home SPORTS NEWS Με Μανωλά, Ταχτσίδη, Περιστερίδη στην Ιρλανδία

Με Μανωλά, Ταχτσίδη, Περιστερίδη στην Ιρλανδία


Τρία νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας για το φιλικό της Τετάρτης (14/11) κόντρα στην Ιρλανδία. Ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε τον Κώστα Μανωλά, τον Παναγιώτη Ταχτσίδη αλλά και τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου, Παναγιώτη Περιστερίδη. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ομοσπονδιακός προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έμειναν εκτός οι καραγκούνης και Κατσουράνης αλλά και στην αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, τους οποίους κάλεσε.

Η αποστολή της Εθνικής: Καρνέζης, Περιστερίδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Κυριάκος Παπαδόπουλος. Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σπυρόπουλος, Σταφυλίδης, Χολέβας, Τζιόλης, Μανιάτης, Δημούτσος, Κονέ, Ταχτσίδης, Νίνης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

«Όσον αφορά αυτό το φιλικό, το οποίο είναι αρκετά μακριά χρονικά από το επόμενο, είναι μια καλή ευκαιρία για να δω κάποια πράγματα από κάποιους νέους ποδοσφαιριστές. Σε κάθε περίπτωση το να αγωνίζεσαι με την εθνική ομάδα κάνει όλους τους αγώνες να είναι σημαντικοί αλλά από την άλλη είναι μια ευκαιρία να αναλύσουμε κάποιους νέους παίκτες».

Για το αν θα αλλάξει το σύστημα της ομάδας: «Δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα. Η ομάδα έχει ένα τρόπο παιχνιδιού συγκεκριμένο τον οποίο έχει δουλέψει τόσα χρόνια. Η βάση μας παραμένει απλά θα μπορέσουμε να δούμε και κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εθνικής ομάδας».

Για το σκεπτικό της επιλογής των προσώπων κυρίως στη θέση του τερματοφύλακα: «Ο Καρνέζης είναι ο βασικός τερματοφύλακας και δεν αλλάζει. Η θέση αυτή είναι πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Ο Καρνέζης έχει παίξει ήδη 5 ματς και δεν τον αλλάζω γιατί είναι πολύ σημαντικό ο ίδιος να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του και οι συμπαίκτες να μάθουν το δικό του παιχνίδι. Για τον δεύτερο τερματοφύλακα υπήρχαν περιπτώσεις όπως ο Βελλίδης και ο Λάμπρου όμως θεώρησα πως από τη στιγμή που θα παίξει βασικός ο Καρνέζης, είναι ευκαιρία να δούμε έναν νέο τερματοφύλακα. Από την άλλη ο Πανιώνιος τα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα με τη συμβολή και του Περιστερίδη και ήθελα να τον δοκιμάσω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να έχω στο μυαλό μου το αρνητικό σενάριο ότι και ο Σηφάκης και ο Τζόρβας θα βρίσκονται εκτός δράσης μέχρι τον Μάρτιο και εγώ θα πρέπει να έχω επιλογές».

Για τους Κατσουράνη και Καραγκούνη, οι οποίοι είναι εκτός αποστολής: «Δεν είναι οι μόνοι που έμειναν εκτός. Εκτός έμειναν και ο Φωτάκης και ο Γκέκας και αυτό γιατί επειδή είναι ένας φιλικός αγώνας μπορώ να δω κάποιους νέους ποδοσφαιριστές. Αυτοί που έμειναν εκτός παραμένουν σημαντικοί για την εθνική ομάδα, όμως γι’ αυτό το ματς αυτό ήταν το σκεπτικό.

Αυτό που προσπάθησα να κάνω γιατί έχουμε λίγο χρόνο,  ήταν να πάρω αρκετούς ποδοσφαιριστές γιατί δεν ξέρω ποια θα είναι η ετοιμότητα των παικτών και θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος και γι’ αυτό κάλεσα κάποιους νέους ποδοσφαιριστές. Και μ’ αυτό το σκεπτικό κάποιοι έμειναν εκτός. Ο Ταχτσίδης θα αγωνιστεί. Κι επίσης θέλω να δω τον Αθανασιάδη να αγωνίζεται 45 λεπτά. Προσπάθησα να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ του βασικού κορμού και των νέων ποδοσφαιριστών».

Για την κατάσταση του Μανωλά και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ οι οποίοι έχουν ματς τη Δευτέρα στην Κέρκυρα: «Δεν έχω κάποια πληροφόρηση ότι ο Μανωλάς έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Οοοτε από τη στιγμή που δεν είχα κάποια πληροφορηση ήθελαν δείξω ότι υπολογίζεται όπως και άλλοι παίκτες στην εθνική ομάδα. Η εθνική ομάδα παραμένει ανοιχτή σε όλους.

Για το θέμα των παικτών του ΠΑΟ, αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Το καλεντάρι των αγώνων έχει βγει εδώ και πολύ καιρό και ήταν γνωστές οι ημερομηνίες των ματς. Πάντως θα τους προσέξω αυτούς τους παίκτες με εξαίρεση τον Καρνέζη. Θα μιλήσω με τους υπόλοιπους τρεις για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται. Το φυσιολογικό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να αγωνιζόταν την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr