Home SPORTS NEWS «Ο Σταφυλίδης έκανε τη διαφορά από μικρός»

«Ο Σταφυλίδης έκανε τη διαφορά από μικρός»


Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Κ15 και πρώην υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Θεόδωρος Ελευθεριάδης, μίλησε στο «Libero 107,4», για τον Κώστα Σταφυλίδη και τη συμμετοχή του στην εθνική Ανδρών.

Για τη συνεργασία του με τον Σταφυλίδη σε εθνικές και ΠΑΟΚ: «Εχουμε συνεργαστεί στην εθνική Νέων το καλοκαίρι και στην εθνική Ελπίδων από τον Φεβρουάριο που τον κάλεσε πρώτη φορά ο Γιώργος Γεωργιάδης. Και τώρα στην Ελπίδων, αλλά χθες τον πήρε ο Σάντος. Βέβαια τον είχα και το 2007 από τον ΠΑΟΚ. Τον είχαν φέρει ο κ. Λώμης Κωνσταντινίδης και ο κ. Κώστας Μαλιούφας από τον Ακροπόταμο. Το 2008, 15 χρονών τον ανεβάσαμε στη δεύτερη ομάδα. Τον αλλάξαμε και θέση, από χαφ σε μπακ. Είναι αμφίποδας. Εχει και αριστερό και δεξί πόδι, αλλά με τον κ. Μαλιούφα στο παιδικό, έπαιζε αριστερό χαφ».

Για το αν ξεχώριζε από τότε: «Από μικρός έκανε τη διαφορά. Όπως και ο Κάτσε και ο Παναγιωτούδης, φαινόταν από τότε. Είχαν τα καλύτερα προγνωστικά και τα δικαίωσαν».

Για τα στοιχεία του: «Το σκεπτικό είναι ότι όταν θέλεις να χτίσεις μια ομάδα με ποιοτικά χαρακτηριστικά και ο Κώστας είναι ποιοτικός και σκληροτράχηλος και επειδή ανήκει στον ΠΑΟΚ που πρέπει να παίζει επιθετικά, σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ καλός στο 1 εναντίον 1 και είναι πολύ καλός στο παιχνίδι από πίσω. Είχαμε ένα κενό τότε στη β’ομάδα, έφυγαν κάποιοι παίκτες και τον βάλαμε 15 χρονών να παίζει στη δεύτερη ομάδα».

Για τη συμμετοχή στην εθνική Ανδρών στα 19 του χρόνια: «Από την εθνική Παίδων, ο κ. Βόκολος είχε πολύ καλή άποψη για τον Σταφυλίδη. Ηταν από την αρχή στο μάτι του Λεωνίδα και αυτό συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της πορείας του και στη Νέων. Το καλοκαίρι υπήρχαν και πολλά μάτια από στο εξωτερικό. Υπάρχει πλέον ένα λογισμικό στην ΕΠΟ, που ενημερώνεται ο κ. Σάντος και όπως είδαμε και ο Μαυρίας και ο Φορτούνης και ο Σταφυλίδης, πήγαν στην πρώτη ομάδα. Είναι ένα λογισμικό που καταγράφει την προπόνηση και ξέρουν σε τι σημείο είναι ο κάθε παίκτης. Όλα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι θα φτάσει άμεσα στην εθνική ομάδα. Ο κ. Σάντος είναι πολύ μεθοδικός, υπάρχει ένα πλάνο για όλες τις εθνικές».

Για το πώς θα μπορέσει να προσαρμοστεί στη Λεβερκούζεν: «Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον τα παιδιά θα φεύγουν σε στην ηλικία 13,14,15 χρονών. Ηδη είναι πολλά σε ολλανδικές και γερμανικές ομάδες σε αυτές τις ηλικίες. Το καλοκαίρι έφυγαν 20 παιδιά για ομάδες του εξωτερικού. Είναι άσχημο ένας εν ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστής να παροτρύνει τα νέα παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό, αλλά πρέπει να μας προβληματίσει αυτό και όχι να μας θυμώνει. Ο Κώστας δε θα έχει δυσκολίες να προσαρμοστεί. Τον αγαπάνε και αγαπάει. Τη γλώσσα θα τη μάθει. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι άλλο. Πάει σε μία πολύ οργανωμένη ομάδα, που έχει παράδοση στο να βελτιώνει ποδοσφαιριστές σε αυτήν την ηλικία. Είναι τρομερά ποιοτικός παίκτης, δεν είναι τεμπέλης, αλλά πρέπει να βελτιώσει τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Στη Γερμανία, δίνουν μεγάλη έμφαση στη φυσική κατάσταση. Εχει ανάγκη να βελτιωθεί στη φυσική κατάσταση και τη δύναμη. Αν βελτιώσει και το σώμα του δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα».

Για τον Γιώργο Γεωργιάδη: «Εχω μία καλή σχέση και δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο να πω τη γνώμη μου. Ως άνθρωπος είναι καθαρός και ως ποδοσφαιρική προσωπικότητα, οι ΠΑΟΚτσήδες μπορούν να τον χαρακτηρίσουν καλύτερα από μένα».

Για τις διαφορές προπονητή-τεχνικού διευθυντή: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η θέση αυτή του Γιώργου του ταιριάζει γιατί έχει μία πολύ καλή άποψη, ξέρει να ακούει. Αν ο κ. Δώνης συνεχίσει καλά θα υπάρξει πολύ καλή συνεργασία του γκρουπ».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr