Home SPORTS NEWS Πρωταθλήτριες ΜΠΑΤΕ και Εκράνας (Videos)

Πρωταθλήτριες ΜΠΑΤΕ και Εκράνας (Videos)


Το σήκωσαν ξανά… Μπάτε Μπόρισοφ και Εκράνας πανηγυρίζουν ξανά τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων στις χώρες τους, δημιουργώντας το δικό τους σερί… Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ εξασφάλισε το έβδομο συνεχές πρωτάθλημα Λευκορωσίας, ενώ η Εκράνας κατάκτησε για τίτλο στη Λιθουανία για 5η σερί σεζόν!

Η ΜΠΑΤΕ νίκησε με 5-1 τη Μινσκ, που έτσι έφτασε στο +6 από τη Σαχτάρ Σόλιγκορσκ, διαφορά που δεν καλύπτεται. Αυτός είναι ο 9ος τίτλος για την ομάδα του Μπορίσοφ…

Η νίκη της ΜΠΑΤΕ σημαίνει ότι στις εναπομείνασες δύο αναμετρήσεις η Σαχτάρ δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει, αφού ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας οι πρωταθλητές υπερτερούν. Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ συμμετέχει στον 6ο προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου, Λιλ και Βαλένθια, είχε δε ξεκινήσει εντυπωσιακά καθώς τις πρώτες δύο αγωνιστικές νίκησε τους «λιλουά» στη Γαλλία με 3-1, ενώ στη συνέχεια υποχρέωσε την Μπάγερν στην πρώτη εφετινή ήττα της. Οι Λευκορώσοι νίκησαν στην έδρα τους την έως τότε επελαύνουσα ομάδα του Γιουπ Χάινκες (3-1) δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εφετινές εκπλήξεις στη διοργάνωση, πριν ακολουθήσουν οι δύο ήττες από τη Βαλένθια (0-3, 2-4). Να θυμίσουμε πως ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ συμμετέχει στον 6ο προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου, Λιλ και Βαλένθια.

Την ίδια ώρα, πρωταθλήτρια Λιθουανίας για 5η σερί σεζόν αναδείχθηκε η Εκράνας, η οποία νίκησε 2-0 την Κρουόγια εκτός έδρας και διατηρήθηκε ένα βαθμό πάνω από τη Ζαλγκίρις Βίλνιους, μετά την 36η και τελευταία αγωνιστική.
Η Εκράνας βρήκε δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τον Βιτάλιους Καβαλιάουσκας και πήρε το πολύτιμο «τρίποντο», με συνέπεια η εκτός έδρας επιτυχία της Ζαλγκίρις επί της Νταινάβα Αλίτους να μην έχει κάποιο αντίκρισμα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr