Home SPORTS NEWS Απίστευτο και σατανικό… ρεκόρ από Ντόρτμουντ

Απίστευτο και σατανικό… ρεκόρ από Ντόρτμουντ


Ένα απίστευτο ρεκόρ πέτυχε η Ντόρτμουντ στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας, για πρώτη φορά μετά από ακριβώς 16 χρόνια ξεκίνησε αγώνα με την ενδεκάδα της να έχει εννιά Γερμανούς!

Συγκεκριμένα, ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 1996 στο 5-3 επί της Στεάουα για το Τσάμπιονς Λιγκ που είχε τόσους γηγενείς στην σύνθεσή της! Από τότε η Ντόρτμουντ, λόγω και του νόμου Μπόσμαν δεν είχε ποτέ ξανά τόσους πολλούς Γερμανούς στην ενδεκάδα της!

Το… σατανικό είναι πως και τώρα το επανέλαβε 4 Δεκεμβρίου… Και λέμε «σατανικό», διότι εκείνη την αγωνιστική περίοδο είχε σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό του Μονάχου, κόντρα στη Γιουβέντους!

Κόντρα στη Στεάουα το 1996 ο Ότμαρ Χίτζφελντ είχε παρατάξει από την Γερμανία τους Κλος, Κόλερ, Ζάμερ, Κρέε, Χάινριχ, Τσορκ, Ράινχαρντ, Τρέτσκοκ και Ρίντλε. Ξένοι στην ενδεκάδα ήταν ο Σκωτσέζος Πολ Λάμπερτ και ο Ελβετός Στεφάν Σαπουϊζά. Τότε στην ομάδα ήταν και ο Πάουλο Σούζα, νυν τεχνικός της Βιντεότον!

Την Τρίτη ο Γιούργκεν Κλοπ κόντρα στους «πολίτες» είχε στην ενδεκάδα τους Βαϊντενφέλερ, Λάιτνερ, Γκουντογκάν, Ρόις, Χούμελς, Γκροσκρόιτς, Κιρχ, Σίμπερ, Σμέλτσερ. Όλοι Γερμανοί! Οι ξένοι ήταν ο Βραζιλιάνος Φελίπε Σαντάνα και ο Κροάτης Ιβάν Πέρισιτς.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr