Home SPORTS NEWS Ο ποδοσφαιριστής, ο ΙΡΑ και οι απειλές (pics)

Ο ποδοσφαιριστής, ο ΙΡΑ και οι απειλές (pics)


Σοβαρές προεκτάσεις φαίνεται πως παίρνει το θέμα που δημιουργήθηκε με τον ποδοσφαιριστή της Σέλτικ, Άντονι Στόουκς. Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε μια φωτογραφία στην οποία είχε απαθανατιστεί ο 24χρονος επιθετικός στο μνημόσυνο του διοικητή του ΙΡΑ στο Δουβλίνο, Άλαν Ράιαν. Το γεγονός αυτό  προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις για να ακολουθήσουν μηνύματα τα οποία περιείχαν ακόμα και απειλές κατά της ζωής του Στόουκς.

Ο Άλαν Ράιαν, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για πολλούς φόνους, δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο έξω από το σπίτι του στο Δουβλίνο, και την ημέρα της κηδείας του ο Στόουκς ανήρτησε το ακόλουθο σχόλιο: “Σε σκεφτόμαστε Άλαν…”

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες…”Ελπίζω ο UVF (παραστρατιωτική οργάνωση στη Β. Ιρλανδία) να φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι σου”, ήταν ένα από τα πολλά απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε ο Στόουκς. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο προπονητής της Σέλτικ, Νιλ Λένον, ο οποίος τόνισε πως ο ποδοσφαιριστής έπληξε τη φήμη του συλλόγου όμως συμπλήρωσε πως για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του από την ομάδα.

«Ο Στόουκς έλαβε το μήνυμα από τη διοίκηση της ομάδας και νομίζω πως κατάλαβε το λάθος του. Παρά το γεγονός ότι έχει μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μήνες εξαιτίας του τραυματισμού του, θέλει πολύ να επιστρέψει και για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής όπως ήταν και την περσινή χρονιά με τα γκολ που πέτυχε», δήλωσε ο Λένον.

Το θέμα πάντως δεν σταματάει εκεί καθώς μια δημοσιογράφος εφημερίδας της Ιρλανδίας, δέχτηκε απειλές για τη ζωή της με αποτέλεσμα να τεθεί υπό αστυνομική προστασία. Ένα άρθρο της δημοσιογράφου για τον διοικητή του ΙΡΑ, στάθηκε η αφορμή για απειλητικά τηλεφωνήματα από υποστηρικτές του Άλαν, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να δημοσιοποιήσουν στο διαδίκτυο το τηλέφωνό της αλλά και άλλα προσωπικά στοιχεία. Ένα περιπολικό με οπλισμένους ντετέκτιβ βρίσκεται συνεχώς έξω από το σπίτι της στο Δουβλίνο και πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως θα της προσφέρουν την προστασία που χρειάζεται καθώς το ζήτημα κρίνεται ως πολύ σοβαρό.

O Άλαν Ράιαν

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr