Home SPORTS NEWS Ο ρατσισμός στο… Ζενίτ

Ο ρατσισμός στο… Ζενίτ


Αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του  μεγαλύτερου συνδέσμου των οργανωμένων οπαδών της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την οποία έκαναν σαφές στην διοίκηση πως δεν θα ανεχτούν μαύρους και ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές στην ομάδα τους!

Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση οι συντάκτες του συνδέσμου με την ονομασία «Landscrona» την «βάπτισαν» μάλιστα «Μανιφέστο 12», με τους οπαδούς όχι απλά να αναφέρουν τις προτιμήσεις τους για τους παίκτες που θέλουν, αλλά και να υποδεικνύουν στη διοίκηση τις «φυλές» από τις οποίες θα ήθελαν να προέρχονται οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου! Θέλοντας παίκτες από σλάβικα φύλα!

«Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά βλέπουμε την απουσία μαύρων ποδοσφαιριστών ως μια σημαντική παράδοση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συνδέσμου «Landscrona», με τους οπαδούς να συμπληρώνουν: «Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ζενίτ, που είναι το σύμβολο της Αγίας Πετρούπολης, να διατηρεί την εθνική της ταυτότητα. Θέλουμε μόνο ποδοσφαιριστές που προέρχονται από άλλα σλαβικά φύλα, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, αλλά και τις βαλτικές δημοκρατίες και την Σκανδιναβία. Λαούς με τους οποίους διαθέτουμε την ίδια νοοτροπία, τις ίδιες ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές».

Όπως είπαμε στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως είναι ανεπιθύμητοι και οι παίκτες με διαφορετικές, σεξουαλικές προτιμήσεις. Από την πλευρά της επίσημης Ζενίτ δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση, παρότι έχει δημιουργηθεί σάλος. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Αλεξάντερ Πανόφ, υπογράμμισε:  «Και τι θα κάνουμε αν δεν έχουμε αρκετούς παίκτες από την Αγία Πετρούπολη; Δεν νομίζω ότι οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να ζητούν την αγορά συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Αν δεν τους αρέσει, μπορούν να μείνουν σπίτι».

Θέμα φιλοξένησε και το «Reuters», που ανέφερε πως στο παρελθόν είχαν ακουστεί διάφορα σχετικά με προτάσεις που έγιναν σε μαύρους παίκτες και τις αρνήθηκαν, όταν δέχτηκαν απειλές για την ζωή τους! Να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα και τα ρεπορτάζ του ρωσικού Τύπου, οι οπαδοί της Ζενίτ έχουν εκφράσει και στο παρελθόν και επανειλημμένα την δυσαρέσκειά τους για την μεταγραφή τόσο του Βραζιλιάνου Χουλκ, όσο και του Βέλγου Βίτσελ. Η Ζενίτ είναι η μοναδική ομάδα από τους «μεγάλους» της Ρωσίας που δεν έχει αποκτήσει Αφρικανό ποδοσφαιριστή. Βλέπετε, στα βόρεια της Αγίας Πετρούπολης εδρεύουν ακροδεξιά στοιχεία, που έχουν παρουσία και στις κερκίδες… Θυμηθείτε πως φέτος έχουμε και επεισόδια στα ματς της Ζενίτ!

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr