Home SPORTS NEWS Σσσσσ… έχει ντέρμπι σήμερα!

Σσσσσ… έχει ντέρμπι σήμερα!


Μπορεί φέτος να άργησε λίγο αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν για το οποίο παραμερίζονται όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά γεγονότα. Και όπως σε όλα τα παιχνίδια τέτοιας σημασίας δεν έχει σημασία ποιος καλύτερη βαθμολογική θέση, ή καλύτερο ρόστερ. Ποιός είναι γηπεδούχος. Το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε πάλι να δούμε πάθος και ένταση από τους 22 ποδοσφαιριστές που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός προέρχεται απο την ήττα στο Λονδίνο και τον αποκλεισμό απο τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για… κούραση. Το δήλωσαν άλλωστε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του. Απο την άλλη θέλει να επιβεβαιώση την αγωνιστική ανάταση στην μετά – Φερέιρα εποχή, που ήρθε με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο.

Απο την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το άηττητο στο πρωτάθλημα και μία νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο απλά πιστοποιεί την ανωτερότητά του. Κάτι που ζήτησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι πιο παλιοί ποδοσφαιριστές, παίρνουν τον ρόλο του… δασκάλου και κάνουν ειδικά μαθήματα στους νέους για τις συνθήκες αυτού του ντέρμπι.

Αγωνιστικά το τιφύλλι κατεβαίνει με τις λιγότερες δυνατές απουσίες, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μεσοβδόμαδα. Οι Σο, Σισοκό και Βύντρα δήλωσαν έτοιμοι και τέθηκαν στη διάθεση του Ρότσα. Αντίθετα ο Κουίνσι έμεινε εκτός αποστολής, όπως και οι Πίντο, Μπουμσόνγκ.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ κατεβαίνει πάνοπλος στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση των Πειραιωτών και να επαναλάβει την περσινή νίκη που ήλθε με το γκολ του Αμπντούν.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr