Home SPORTS NEWS «Τραγωδία για όλη την χώρα…» (video)

«Τραγωδία για όλη την χώρα…» (video)


Διαβάστε ακόμα: Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου διαιτητής στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία το σοκ είναι μεγάλο σε όλο την ποδοσφαιρική κοινότητα για το θάνατο του βοηθού διαιτητή, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς παίκτες σε αγώνα πρωταθλήματος Νέων… Σοκαρισμένος δήλωσε και ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ενώ την Τρίτη οι τρεις έφηβοι που συνελήφθησαν στην για τη δολοφονία διαιτητή, πέρασαν το κατώφλι των δικαστηρίων, όπου και βρέθηκαν ενώπιον του δικαστή!

Να αναφέρουμε πως την Τρίτη στο Αλμερε, όπου έγινε το τραγικό συμβάν έγιναν μια σιωπηρή πορεία, ενώ η Ομοσπονδία αποφάσισε να μην γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνες σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Στις επαγγελματικές κατηγορίες θα τηρηθεί εντός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου διαιτητή.

Συντετριμμένος παρουσιάστηκε και ο πρόεδρος της ολλανδικής Ομοσπονδίας, Μίχαελ Φαν Μπράαγκ, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συλληπητήρια στους συγγενείς του διαιτητή, που «έφυγε» από την ζωή, αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου… «Είναι μια τρομερή τραγωδία. Τραγωδία, όχι μόνο για την ομοσπονδία αλλά για ολόκληρη τη χώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά!

Από την πλευρά του ο Σεπ Μπλάτερ επισήμανε στη ιστοσελίδα της FIFA: «Το ποδόσφαιρο είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας και, δυστυχώς, τα δεινά που πλήττουν την κοινωνία μας, «χτυπούν» και τον αθλητισμό. Ένα από αυτά είναι και η βία»!

Όπως είπαμε, την Τρίτη έγινε η ακρόαση ενώπιον του δικαστή, των τριών εφήβων που συνελήφθησαν στην Ολλανδία για τη δολοφονία διαιτητή. Μιλάμε για τρία αγόρια, ηλικίας μεταξύ 15 και 16 ετών, μέλη της ομάδας του Άμστερνταμ «Nieuw Sloten», κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του 41χρονου Ρίτσαρντ Νιούβενχουιζεν, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε (κλωτσιές και γροθιές) κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στο Άλμερε, κοντά στο Άμστερνταμ. Η ομάδα των νεαρών αποσύρθηκε από το οικείο πρωτάθλημα!

Στο Αλμέρε οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για το τραγικό συμβάν που έπληξε τη χώρα και το ποδόσφαιρο…

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr