Home SPORTS NEWS Νίκη …made in Algeria by Antonis!

Νίκη …made in Algeria by Antonis!


Με σκόρερ τους δύο Αλγερινούς και τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ (2-0) παίζοντας κατά διαστηματα ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ματς της μετά Ζαρντίμ εποχής.

Πρόσθεσε κι άλλο μέλος στην …τρομοκρατική οργάνωση ο Τζεμπούρ, έστω κι άν η ασίστ στο γκολ του Αμπντούν ήταν μια ευγενική συνδρομή του Αριέλ Ιμπαγάσα, όπως και να χει η μοναδική «έκρηξη» που δόνησε το Γ. Καραϊσκάκης ήταν η αναμενόμενη αλλαγή στο ποδοσφαιρικό προφίλ του Ολυμπιακού στο πρώτο μας της μετά Ζαρντίμ εποχής με τον Αντώνη Νικοπολίδη να κάνει το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λιγκ. Ο φαρσέρ που απείλησε με βόμβα στα γραφεία του Real FM μπορεί κάπου τώρα να χαμογελάει σαρκαστικά για το «επίτευγμά» του να συζητηθεί στο Φαληρικό γήπεδο, την ίδια ώρα που ο νέος υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού μπορεί να περηφανεύεται για την αποφυγή ενδεχόμενων …εκρήξεων που μπορούσε να προκαλέσει η απομάκρυνση του αήττητου Πορτογάλου.

 Ο Ολυμπιακός έκανε το 9 στα 9 στην έδρα του απέναντι στο σύνολο του Γιάννη Χριστόπουλου που έχει κερδίσει εφέτος, όχι άδικα τον τίτλο μίας από τις πιο καυτές ομάδες του πρωταθλήματος.

 Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του ματς ο άνεμος αλλαγής όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Με τα πράγματα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ενδεχομένως να …βρίσκονται ακόμα στον πάγκο, ο Αντώνης Νικοπολίδης παρέταξε μία άκρως επιθετική ομάδα με ένα αμυντικό χαφ (Μανιάτης) και πολύ διάθεση για ποδόσφαιρο, χωρίς φόβο για ρίσκα. Οι αυτοματισμοί επέστρεψαν στην ημερήσια διάταξη των ερυθρόλευκων αλλά απουσίασε η καλή τελική προσπάθεια. Πάντως, ήταν ορεξάτοι και αυτό φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού. Σε αυτό βοήθησε και το ποδόσφαιρο που παίζει εφέτος ο ΠΑΣ και είνα προς τιμήν του Γιάννη Χριστόπουλου ότι δεν άλλαξε στο παραμικρό το πλάνο, παρά τις απουσίες των Ντε Βισέντι και Κειτά. Αυτό βοήθησε το παιχνίδι, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι Γιαννιώτες δεν περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου και είχαν την καλύτερη ευκαιρία του ματς στο 27′ όταν ο Κοροβέσης νικήθηκε από τον Μέγιερι στο τετ α τετ. Συνέχισε να είναι επιθετικός και να παράγει φάσεις ο Ολυμπιακός και στο τέλος δικαιώθηκε από το λάθος του Ταμπάση. Μετά το φάουλ το Γκρέκο ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ με μειωμένο οπτικό πεδίο απέκρουσε ασταθώς για να έρθει ο Τζεμπούρ και να σημειώσει το 14ο φετινό γκολ.

 Δεν κατέθεσε τα όπλα ο ΠΑΣ στην επανάληψη και είχε σαν πρώτο μέλημα την κόντρα επίθεση όποτε κέρδιζε τη μπάλα. Στο 65′ Ο Νικοπολίδης έκανε την πρώτη αλλαγή της προπονητικής του καριέρας στην Σούπερλιγκ ρίχνοντας στην μάχη τον Ιμπαγάσα, ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Μήτρογλου. Το άγγιγμα του Αργεντινού είναι ακόμα ικανό να δίνει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό κι αυτό φάνηκε στο 68′ όταν σέρβιρε το γκολ στον Αμπντούν ο οποίος με ωραία περιστροφή και σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ταμπάση. Με το νερό στο αυλάκι οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν τις φάσεις για το τρίτο τέρμα που δεν ήρθε ποτέ.

 Συμπερασματικά γεμάτο ματς στο Φάληρο, με την αλλαγή στην φιλοσοφία και την διάθεση του Ολυμπιακού να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΣ, ενδεχομένως να αδικείται από το γεγονός ότι δεν σημείωσε τέρμα (και) σε αυτή την αναμέτρηση παρά τις τρανταχτές απουσίες. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί αν ο διαιτητής έδειχνε την άσπρη βούλη στο μαρκάρισμα του Μέγιερι στον Γιάκο (φάνηκε αντικανονικό) μετά το λάθος γύρισμα του Μανωλά.

 Έφτασε τους 48 βαθμούς ο Ολυμπιακός, παραμένει αήττητος, με τον Τζεμπούρ να μην χάνει εφέτος την θέση του πρώτου σκόρερ μετρώντας ήδη 15 γκολ.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μασάντο, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο (65’ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (77’ Φετφατζίδης) και Πίνο (72’ Μήτρογλου).

ΠΑΣ Γιάννινα: Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81’ Γιάκος), Γεωργίου (72’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος και Κοροβέσης.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr