Home SPORTS NEWS Το «διαμάντι» της «Κυρίας»! (videos)

Το «διαμάντι» της «Κυρίας»! (videos)


Το αστέρι του Πολ Πογκμπά έλαμψε και πάλι στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ουντινέζε. Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ στην ευρεία νίκη των “μπιανκονέρι” με 4-0 και έκανε για ακόμα μια φορά ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να παραμιλάει.

Γεννημένος στις 15 Μαρτίου του 1993 από γονείς απ’ την Γουινέα, ο Πογμπά έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 6  ετών στη Ροασί εν Μπριέ. Εκεί έμεινε για επτά σεζόν πριν πάει στην Τορσί, όπου ήταν και αρχηγός της ομάδας Κ-13. Την επόμενη χρονιά υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την ομάδα της Χάβρης και τη δεύτερή του σεζόν φόρεσε το περιβραχόνιο του αρχηγού στην ομάδα Κ-16.

Οι εμφανίσεις του με τη Χάβρη αλλά και τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ αλλά και η Γιουβέντους.

Στις 31 Ιουλίου του 2009, ο Πογμπά έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του όταν και ανακοίνωσε ότι φεύγει από τη Χάβρη για να μετακομίσει στο Μάντσεστερ και στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε “πόλεμο” μεταξύ της γαλλικής ομάδας και των “κόκκινων διάβολων” καθώς η διοίκηση της Χάβρης υποστήριζε πως ένας όρος στο συμβόλαιο του Πογμπά, το οποίο είχαν υπογράψει και οι γονείς του, όριζε πως δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με καμία ομάδα. Ακολούθησε ανακοίνωση των Γάλλων με την οποία “επιτέθηκαν” στην Γιουνάιτεντ αλλά και στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή ενώ απείλησαν ότι θα προσφύγουν στη FIFA.

Η Γιουνάιτεντ πέρασε στην αντεπίθεση απειλώντας πως θα μηνύσει τη Χάβρη την ώρα που ο Πογμπά διέψευδε ότι μεταγράφηκε στην αγγλική ομάδα για οικονομικούς λόγους. Η υπόθεση πήγε τελικά στη FIFA και στις 7 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκρινε πως ο Γάλλος δεν δεσμευόταν με συμβόλαιο με τη Χάβρη. Παρά το γεγονός ότι ο γαλλικός σύλλογος είχε δικαίωμα έφεσης, στις 18 Ιουνίου του 2010, οι ιθύνοντές του ανακοίνωσαν πως έφτασαν σε συμφωνία με την Γιουνάιτεντ με τους όρους πάντως να παραμένουν εμπιστευτικοί.

Το ντεμπούτο του Πογμπά με την ομάδα Κ-18 της Γιουάιτεντ έγινε στις 10 Οκτωβρίου του 2009 στην ήττα με 2-1 από την Κρου. Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2009-10 έχοντας 19 συμμετοχές και 7 γκολ. Την περίοδο 2010-11 ο Πογκμπά αγωνίστηκε για τρεις μήνες καθώς τον Νοέμβριο του 2010 κλήθηκε στις ρεζέρβες της Γιουνάιτεντ και έκανε το ντεμπούτο του στις 2 του ίδιου μήνα στη νίκη με 3-1 επί της Μπόλτον. Δύο μήνες αργότερα σκόραρε στη νίκη με 3-2 κόντρα στην Πόρτσμουθ χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Νέων.

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2011 ήταν ανάμεσα στους τέσσερις εκλεκτούς του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που κέρδισαν την άνοδό τους στην πρώτη ομάδα. Ο Πογμπά πήρε το νούμερο 42 στη φανέλα και ήταν στην αποστολή για τον αγώνα Κυπέλλου με την Κρόουλι χωρίς όμως να κερδίζει τελικά μια θέση στην τελική 18άδα. Λίγο αργότερα έκατσε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ στο ματς με τη Γουλβς, όμως και πάλι δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Η σεζόν τελείωσε για τον Πογκμπά χωρίς συμμετοχές.

Το πολυπόθητο ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ έγινε τελικά στις 19 Σεπτεμβρίου στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Λιντς όπου αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο. Ο νεαρός όμως ποδοσφαιριστής δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού της ομάδας.

Στις 3 Ιουλίου του 2012, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιβεβαίωσε ότι ο Πογμπά δεν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και θα αποχωρήσει από την ομάδα, τονίζοντας παράλληλα πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους. Όπως κι έγινε. Λίγες ημέρες αργότερα η “Γηραιά Κυρία” ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Γάλλου ποδοσφαιριστή, με τους ανθρώπους του ιταλικού συλλόγου να τρίβουν σήμερα τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Μέχρι στιγμής ο Πογμπά έχει αγωνιστεί σε 13 ματς των Πρωταθλητών Ιταλίας, έχοντας σημειώσει 4 εντυπωσιακά γκολ. Και συνεχίζει…


Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr