Home SPORTS NEWS Ρονάλντο: «Η καρδιά μου ανήκει στη Γιουνάιτεντ»

Ρονάλντο: «Η καρδιά μου ανήκει στη Γιουνάιτεντ»


Ο φόβος της διασημότητας, η αίσθηση της συντριβής μιας Ferrari, τα 30λεπτά μπροστά στον καθρέφτη και πως είναι να βλέπεις ένα εκατομμύριο στο λογαριασμό σου. Μια… ασεβής συνέντευξη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Με αφορμή τη σημερινή αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε στην Βρετανική εφημερίδα «Sun» και τον δημοσιογράφο Rob Beasley.

Μπορείς να περάσεις δίπλα από έναν καθρέπτη χωρίς να γυρίσεις να κοιτάξεις τον εαυτό σου;

Αυτός είναι ένα μεγάλο ψέμα (Γέλια). Δεν ξέρω ποιος λέει κάτι τέτοιο για μένα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη για 30 λεπτά. Το μέγιστο είναι ένα λεπτό, το ορκίζομαι. Άλλωστε όταν έχεις καλά μαλλιά σαν εμένα είναι εύκολο να τους δώσεις το στιλ που θέλεις.

Πώς είναι να διαλύεις μια Ferrari;

Δεν νοιάζομαι για το αυτοκίνητο για να είμαι ειλικρινής. Νοιάζομαι για τα πόδια μου! Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο πραγματικά χαμογέλασα. Σκέφτηκα, «Όλα εντάξει, είμαι καλά». Το αυτοκίνητο δεν είναι σημαντικό, η ζωή είναι το πιο σημαντικό. Το να τρακάρεις είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στη ζωή. Μπορεί να συμβεί με ένα Opel ή με μια Ferrari. Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο και δεν θέλω να μου συμβεί ξανά.  

Πώς είναι να βλέπεις για πρώτη φορά στον τραπεζικό σου λογαριασμό 1 εκατομμύριο λίρες;

Δεν πρόκειται να πω ότι τα χρήματα δεν με ενδιαφέρουν. Τα χρήματα είναι σημαντικά, φυσικά. Αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό στη ζωή, δεν αποτελούν προτεραιότητα μου. Ίσως, όταν ήμουν νέος στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που δεν με πλήρωναν καλά και ήθελα να αγοράσω, το ένα, το άλλο… Αλλά, όταν φτάσεις σε έναν συγκεκριμένο σημείο της ζωής σου, τότε τα χρήματα δεν σου δίνουν κίνητρο. Δεν είναι τα λεφτά το κίνητρό μου για να παίζω καλά ή για να κάνω καθημερινά προπόνηση και να προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο.  

Ποιό είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχετε αγοράσει;

Πω πω, αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Είναι δύσκολο να πω, προσπαθώ να θυμηθώ.

(Γέλια) Γιατί; Υπήρξαν τόσα πολλά;

Ναι, ναι – αλλά είχα τη δυνατότητα να το κάνω. Να αγοράσω δηλαδή ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, ένα μεγάλο ρολόι ή κοσμήματα. Το πιο εξωφρενικό από όλα; Πιθανώς ένα αυτοκίνητο! Αλλά γιατί όχι; Θα πρέπει να μπορείς να απολαύσεις τη ζωή, τα καλά πράγματα στη ζωή. Δεν είναι λάθος να κάνουμε μεγάλα πράγματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τη σωστή ισορροπία στη ζωή σας.

Λοιπόν, ποιό είναι το καλύτερο που έχει συμβεί στη ζωή σου.;

Ότι είμαι σε θέση να κάνω πραγματικά ότι μου μου αρέσει να κάνω και να είναι ευτυχισμένος για τη ζωή μου. Έχω μια υπέροχη ζωή και μια μεγάλη οικογένεια.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα για την ύπαρξη Κριστιάνο Ρονάλντο;

Ότι είμαι διάσημος. Αυτό δεν είναι καλό διότι δεν μπορώ να έχω μια φυσιολογική ζωή. Κανονική ζωή δεν υπάρχει για μένα. Μπορεί να θέλω να βγω στο δρόμο, να πάω για ψώνια, να κάνω οτιδήποτε – είναι αδύνατο. Όπου και να πάω στον κόσμο οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν. Η φήμη φέρνει καλά πράγματα και κακά πράγματα και θα πρέπει να τα φέρεις σε μια ισορροπία. Ξέρω τώρα πώς να το αντιμετωπίζω. Είναι ακόμα δύσκολο, αλλά τα καταφέρνω.

Ήταν ένα σοκ για εσάς ότι είστε τόσο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο;

Όταν άρχισα την καριέρα μου ποτέ δεν σκέφτηκα όλα αυτά. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι επρόκειτο να μου συμβεί μια μέρα. Τώρα που έχει συμβεί, απλά πρέπει να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα.

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να γίνει ο επόμενος Κριστιάνο Ρονάλντο;

Να εργαστεί σκληρά. Μπορεί να αποκτήσει ότι θέλει αλλά θα πρέπει να κρατήσει τα πόδια του στη γη και το κεφάλι χαμηλά. Να είναι επαγγελματίας, να είναι καλός στη δουλειά του.

Να πούμε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα επέστρεφες;

Είμαι ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και είμαι χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη και όλα πάνε καλά για μένα εδώ. Στο μέλλον; Δεν ξέρω – μόνο ο Θεός ξέρει το μέλλον. Δεν μπορώ να πω ότι ποτέ δεν πάω πίσω στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – αλλά μπορώ να πω ότι είμαι καλά εδώ και θέλω να είμαι εδώ. Ας το αφήσουμε έτσι και θα δούμε τι θα αποφασίσει Θεός για το μέλλον – αλλά επαναλαμβάνω είμαι χαρούμενος εδώ.

Θα μπορούσατε να παίξετε ποτέ στη Μάντσεστερ Σίτι;

Δεν πρόκειται να πω ότι είναι αδύνατο. Στο ποδόσφαιρο το αδύνατο δεν υπάρχει. Αλλά μπορώ να πω ότι θα ήταν πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ δύσκολο να παίξω στη Σίτι κι αυτό φυσικά λόγω της Γιουνάιτεντ.

Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο;

CR: Να παίξω στη Σίτι και όχι στη Γιουνάιτεντ; Δεν είναι πρόθεσή μου κάτι τέτοιο. Γιατί; Επειδή η καρδιά μου ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γι ‘αυτό!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr