Home SPORTS NEWS Δίωξη σε ΑΕΚ και Κατίδη

Δίωξη σε ΑΕΚ και Κατίδη


Το μαρτύριο της ΑΕΚ τελειωμό δεν έχει, αφού εκτός από τον αγώνα δρόμου που κάνει προκειμένου να πετύχει το αθλητικό στοίχημα της παραμονής της στη Super League, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και την ποινική δίωξη που της άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.

 

Με αφορμή τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη, μετά το νικητήριο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βέροια, έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων και αποφάσεων τόσο από την πλευρά της ΕΠΟ όσο και από τους οπαδούς της Ένωσης.

 

Σε αυτές ήρθε να προστεθεί και η σημερινή (19/03) απόφαση του αθλητικού εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη τόσο στον ίδιο τον παίκτη όσο και στην ΠΑΕ ΑΕΚ, σύμφωνα με το άρθρο 23 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί ρατσισμού.

 

Τα αθλητικά στοιχηματικά νέα προβλέπουν ότι ο Έλληνας παίκτης θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, σε συνδυασμό με κάποιο πρόστιμο που θα του επιβληθεί, ενώ κίνδυνο τιμωρίας διατρέχει και η Ένωση.

 

Βάσει του άρθρου 23, σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα αντιμετωπίζει την απώλεια της νίκης στα χαρτιά, κάτι που θα επιφέρει κατ’ επέκταση και την αφαίρεση βαθμών.

 

Παρά τις εξελίξεις, οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» παραμένουν ψύχραιμοι, καθώς η ποινή για την ομάδα δεν αποτελεί τόσο απλή υπόθεση, με δεδομένο ότι δεν ευθύνεται άμεσα για την εν λόγω αντίδραση του παίκτη. Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για τον Γιώργο Κατίδη, του οποίου η τιμωρία είναι βέβαιη, μένει απλά να ανακοινωθεί και επίσημα.