Home SPORTS NEWS Διπλό αγγαρείας με Μήτρογλου-Πτήση Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ (video)

Διπλό αγγαρείας με Μήτρογλου-Πτήση Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ (video)


Με υπέροχο γκολ του Κώστα Μήτρογλου ο κακός Ολυμπιακός πέρασε και από την Κέρκυρα (1-0).
ο φανταστικό γκολ του Κώστα Μήτρογλου και η εμφάνιση ελπίδας του Γιάννη Φετφατζίδη οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε άλλη μία εκτός έδρας νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 της Κέρκυρας χάρη σε αυτή τη συνεργασία των δύο αλλαγών του Μίτσελ στο 79 και μετρίασαν με αυτό τον τρόπο μια κακή εμφάνιση, σίγουρα τη λιγότερο λαμπερή στο πρωτάθλημα από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ισπανός.

Η Κέρκυρα που έπαιξε το τελευταίο της χαρτί για να διατηρήσει κάποιες ελπίδες παραμονής, δικαιούται να υποστηρίζει ότι άξιζε κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο ματς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους κινδύνους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, να εμποδίσουν τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, ενώ είχαν ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις για να σκοράρουν δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 60 ήταν απογοητευτικός, δίχως ρυθμό, καλή κυκλοφορία και κίνηση. Και δίχως ευκαιρίες, αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Μανιάτη στο πρώτο μέρος. Με τους χαφ σε κακή μέρα, αλλά και τους επιθετικούς δίχως διάθεση, ήταν επόμενο ο Ολυμπιακός να παίζει σε συνθήκες αγγαρείας.

Η Κέρκυρα επιχείρησε προς το τέλος του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα της επανάληψης να αιφνιδιάσει, κυρίως με την ταχύτητα των παικτών της (Αγρίτης, Κυβελίδης) και την τεχνική του Λεόν, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Με τη συμμετοχή στο ματς των Φετφατζίδη, Μήτρογλου και Μασάντο ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο. Αλλά και σύστημα, καθώς βάζοντας τον Μήτρογλου αντί του Παπάζογλου, ο Μίτσελ δοκίμασε το 4-4-2. Έγινε πιο κινητικός, άρχισε να παίζει πιο γρήγορα και ορθόδοξα, έκανε φάσεις και τελικά αξιοποίησε την υπεροχή του με το υπέροχο αριστερό σουτ του Μήτρογλου στο 79 μετά την εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Φετφατζίδη.

Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να κλειδώσουν το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά οι προσπάθειες των Αλγερινών δεν ήταν εύστοχες ενώ η Κέρκυρα πήγε να πάρει τον βαθμό στο φινάλε, όμως ο Κυβελίδης αστόχησε στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στις καθυστερήσεις.

Οι Φετφατζίδης, Μήτρογλου ήταν οι λόγοι για τον Ολυμπιακό να χαμογελάσει από αυτό το ματς, με τον Μίτσελ να μη βλέπει βελτίωση σε σχέση με το ματς κόντρα στα Γιάννενα, αν και δικαιολόγησε τους παίκτες του λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου και της καλής τακτικής που είχε η Κέρκυρα.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς σε μία περίπτωση που ο Μανιάτης ζήτησε πέναλτι ο αμυντικός της Κέρκυρας φάνηκε να έχει πάει πρώτα στην μπάλα. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Λυκογιάννης και Στάμου.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμόγιαννος (81 Κρητικός), Αγρίτης, Λεόν, Τσουμάνης, Τσοκάνης, Στάμου (87 Σιμώσης), Κυβελίδης, Αθανασίου (54 λ.τ. Σιέμπης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Παπάζογλου (70 Μήτρογλου), Λυκογιάννης, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ (63 Φουστέρ), Βλαχοδήμος (63 Φετφατζίδης), Αμπντούν, Τζεμπούρ

Πτήση Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Δυσκολεύτηκε μεν, νίκησε δε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 2-0. Ο Δικέφαλος του Βορρά εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την εξέλιξη του αγώνα και ιδιαίτερα μετά τη γρήγορη αποβολή του Χαμπίμπ Σο. Η επικράτηση του ΠΑΟΚ εδραιώνει το αβαντάζ του έναντι του τέταρτου και του πέμπτου που θα μπουν στα πλέι οφ, ενδεχομένως και διευκολύνοντας το έργο του μέσα από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη διαδικασία. Οι Πράσινοι πλέον χρειάζονται μια νίκη παραπάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να πάνε σε διαδικασία μπαράζ για την είσοδο στα πλέι οφ.

Οι προθέσεις των δύο ομάδων φάνηκαν από την αρχή του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να κάνει το παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός με διπλή ζώνη άμυνας είχε ξεκάθαρο πλάνο να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και σε κάποια αντεπίθεση να ψάξει το γκολ.

Το πλάνο του Φάμπρι έδειχνε να «πιάνει». Ναι μεν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά δυσκολεύονταν πολύ να βρουν μια καλή τελική πάσα για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για γκολ. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά κατάφερε να ξεπεράσει την πίεση του ΠΑΟΚ και να ισορροπήσει την κατάσταση. Όλα ανατράπηκαν στο 39ο λεπτό. Στη μεσαία γραμμή Σο και Κάτσε διεκδίκησαν τη μπάλα σηκώνοντας και οι δύο ψηλά το πόδι του. Ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ του παίκτη του Παναθηναϊκού και κίτρινη κάρτα. Ήταν η δεύτερη (με την πρώτη να υποδεικνύεται πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού) άρα και αποβολή. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες των Πρασίνων δεν εισακούστηκαν και έτσι η αριθμητική ισορροπία άλλαξε.

Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε με την αποβολή χωρίς, όμως, να κατορθώνει να δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ. Και αυτό γιατί δεν υπήρχε «καθαρό» μυαλό στις ενέργειές του και φάνταζε μπερδεμένος στον καλά ταμπουρωμένο Παναθηναϊκό. Χρειάστηκε μια από τις σπάνιες στιγμές που το Τριφύλλι βγήκε από το καβούκι του, ώστε να προηγηθεί ο ΠΑΟΚ. Στο 58’ ο Μαυρίας έχασε τη μπάλα στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ ξεδίπλωσε γρήγορη αντεπίθεση και ο Καμαρά που είχε αλλάξει πλευρά δύο λεπτά νωρίτερα, έφυγε από τα δεξιά στην κόντρα. Ο Μαρίνος του έδωσε μέτρα, ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή και με τη βοήθεια του ποδιού του Ζέκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δεν χρειάζονταν τίποτα άλλο πια. Με το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε απλά να διαχειριστεί με σύνεση την κατάσταση. Το έπραξε με χαρακτηριστική ευκολία. Και τελικά σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες του έφτασε στο 2-0 στο 81’ με τον Βούκιτς σε μια από τις πρώτες επαφές του με τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης, κυριάρχησε στο παιχνίδι, απέναντι στον Παναθηναϊκό που παρατάχθηκε με σαφή στόχο να μην χάσει.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr