Home SPORTS NEWS «Κυρία» στο… ραντεβού της (video)

«Κυρία» στο… ραντεβού της (video)

http://www.pamesports.gr/contentfiles/diethni/championsleague/samaras_juventus_celtik06032013.jpg


Με δυο νίκες, η Γιουβέντους απέκλεισε τη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά, καθώς αποδείχθηκε «κυρία» στο… ραντεβού της με τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από επτά χρόνια, επικρατώντας ξανά της αντιπάλου της, αυτή τη φορά με 2-0. Σε ματς που έγινε υπό συνεχή βροχή, οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία στο 24’ με τον Μάτρι και… καθάρισαν νωρίς, έχοντας στο… πλευρό τους και το 3-0 στη Γλασκώβη. Η Σέλτικ δεν κατάφερε να σκοράρει στις φάσεις που έκανε, η Γιουβέντους πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 66’ με τον Κουαλιαρέλα, και έτσι η «κυρία» είναι ξανά στη ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δείχνοντας πως έχει τη δυναμική να προχωρήσει και άλλο…

Από ελληνική πλευράς ο Γιώργος Σαμαράς έπαιξε σε όλο τον αγώνα, στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είχε μια πολύ ωραία ενέργεια και πάσα στον Χούπερ, ο οποίος δεν πρόλαβε να σκοράρει με προβολή, ενώ στο ενεργητικό του καταγράφηκε και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, που έφυγε λίγο άουτ!

Μέχρι το πρώτο 20λπετο το ματς ήταν αναγνωριστικό, με τη Σέλτικ και δείχνει περισσότερη διάθεση, μιας και χρειαζόταν γκολ. Στο 21’ ο Λέντλεϊ με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν.

Η Γιουβέντους σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 24’ οι παίκτες της «κυρίας» έκαναν γρήγορη αντεπίθεση. Ο Μπαρτζάλι με προσωπική προσπάθεια βρήκε τον Κουαλιαρέλα μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε απόκρουσε ο Φόρστερ, αλλά ο Μάτρι πήρε το ριμπάουτ και έκανε το 1-0 από την μικρή περιοχή.

Μεγάλη φάση είχαμε στο 28’ για τη Σέλτικ. Ο Κομόνς σούταρε συρτά, η μπάλα βρήκε στον Χούπερ, αλλά ο Μπουφόν έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ, γυρνώντας όλο το σώμα του, αν και είχε πάρει κλίση προς τα δεξιά…

Στο 35’ οι «Κέλτες» είχαν νέα φάση με τον Σαμαρά πρωταγωνιστή. Ο Έλληνας άσος πέρασε από αριστερά τον Μπονούτσι, σέντραρε συρτά και ο Χούπερ δεν πρόλαβε με προβολή να σκοράρει σε κενή εστία…

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουβέντους σκόραρε στο 66’ σε φάση που… κρύφτηκε η μπάλα. Ο Πίρλο βρήκε δεξιά τον Βιδάλ, ο τελευταίος κοντρόλαρε με το στήθος και με τη μία βρήκε τον Κουαλιαρέλα στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος σε κενή εστία σημείωσε το 2-0.

Για τη Σέλτικ, ο Κόμον σούταρε στο 71’, αλλά η μπάλα βρήκε στον Μπαρτζάλι. Στο 82’ ο Σαμαράς, μετά από ωραία αλλαγή της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…

Οι συνθέσεις

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρζάλι, Μαρόνε, Μπονούτσι, Παντόιν, Βιδάλ (66’ Ίσλα), Πίρλο (69’ Τζιακερίνι), Πογκμπά, Πελούζο (58’ Ασαμόα), Μάτρι, Κουλιαρέλα.

ΣΕΛΤΙΚ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Μάθιους (λ.τ. 52’ Φόρεστ), Γουίλσον, Γουανιάμα (46’ Άμπροουζ), Ιτζαγκουίρε, Σαμαράς, Καγιάλ, Λέντλεϊ, Μουλγκρού, Κόμονς (73’ Νουιούι), Χούπερ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr