Home SPORTS NEWS Αγχώθηκε, ηττήθηκε…προκρίθηκε! (video)

Αγχώθηκε, ηττήθηκε…προκρίθηκε! (video)


Το πως μια εύκολη πρόκριση μπορεί να μετατραπεί σε…θρίλερ βίωσε η Τσέλσι. Η ομάδα του Ράφαελ Μπενίτεθ ηττήθηκε με 3-2 από τη Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα, όμως πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League εξαιτίας της νίκης της με 3-1 στο “Στάμφορντ Μπριτζ” πριν από μία εβδομάδα.

Το γρήγορο γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 4′ έδωσε το δικαίωμα στους “μπλε” να σκεφτούν από απόψε τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μπενίτεθ παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές και όταν ο Ισπανός επιθετικός άνοιγε το σκορ για τους φιλοξενούμενους ένα λεπτό μετά την μεγάλη ευκαιρία της Ρούμπιν με τον Ερεμένκο, όλα έδειχναν πως η πρόκριση στην επόμενη φάση θα ήταν…παιχνιδάκι.

Όμως, η ομάδα του Μπερντίεφ φάνηκε αποφασισμένη να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για τη μυθική ανατροπή. Αφού σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τσεχ, οι γηπεδούχοι έβαλαν φωτιά στο ματς στο 51′ όταν δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν για το γκολ της ισοφάρισης. Ιδανική σέντρα του Ορμπάιθ από τα δεξιά, ο Μαρκάνο σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τσεχ.

Η χαρά όμως και οι ελπίδες της Ρούμπιν κράτησαν μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς η Τσέλσι πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Ραμίρες συνεργάστηκε άψογα με τον Μόζες, ο Νιγηριανός επιθετικός μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Ριζικόφ για το 2-1.

Οι Ρώσοι όμως δεν τα παράτησαν. Πίεσαν την άμυνα της Τσέλσι και κατάφεραν να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσια στο 62′ όταν ο Ανσάλντι σέντραρε από τα αριστερά και ο Καραντενίζ έστειλε με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας των “μπλε” την μπάλα στα δίκτυα του Τσεχ.

Το θαύμα δεν έμοιαζε και τόσο μακρινό. Τρία λεπτά αργότερα η Ρούμπιν έφτασε μια ανάσα από το 3-2 όμως η μπάλα μετά την κεφαλιά από τον Μαρκάνο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Για να φτάσουμε στο 74′. Ο Τούρκος διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε βάρος της Τσέλσι σε σπρώξιμο του Αθπιλικουέτα στον Ριαζάντσεφ, ο Νάτκο ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 3-2.

Στα λεπτά που ακολούθησε η Ρούμπιν πίεσε ακόμα περισσότερο την άμυνα των “μπλε” για να πετύχει τα δύο γκολ που χρειαζόταν για να φτάσει σε μια απίστευτη πρόκριση, χωρίς αποτέλεσμα όμως καθώς το 3-2 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρούμπιν Καζάν: Ριζίκοφ, Κουζμίν (45’ Καλέσιν), Ανσάλντι, Σέζαρ, Νάβας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (66’ Ντιαντιούν), Κασάεφ (72’ Ριαζάντσεφ), Καραντενίζ, Ερεμένκο, Ρόντον

Τσέλσι: Τσεχ, Λουίζ, Ραμίρεζ (60’ Μίκελ), Λάμπαρντ (90’ Ιβάνοβιτς), Τόρες, Μόουζες, Φερέιρα, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μπεναγιούν (77’ Όσκαρ), Άκε.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr