Home SPORTS NEWS Η πρώτη Κυρία…κατάγεται από τη Βαυαρία! (video)

Η πρώτη Κυρία…κατάγεται από τη Βαυαρία! (video)


Η επέλαση των Βαυαρών συνεχίζεται με την Μπάγερν να επικρατεί με 2-0 της Γιουβέντους και να αποκτάει προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του champions league.

Με φόρα από το εκπληκτικό 9-2 επί του Αμβούργου, οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου βγήκαν με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο της “Alianz Arena” και από το πρώτο δευτερόλεπτο προκάλεσαν…ασφυξία στην άμυνα της Γιουβέντους.

Πριν καλά – καλά καταλάβουν οι “μπιανκονέρι”…που είχαν έρθει, είδαν τους Βαυαρούς να ανοίγουν το σκορ στην πρώτη τους επίθεση. Μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο ο Αάμπα πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, “όπλισε” και “πυροβόλησε” προς την εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Βιντάλ άλλαξε πορεία και αναπαύτηκε στα δίκτυα της “Γηραιάς Κυρίας”.

Ο ρυθμός που επέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Γιουπ Χάινκες ήταν δαιμονισμένος και ο Αντόνιο Κόντε έβλεπε τους παίκτες του από τον πάγκο να μην μπορούν να κρατήσουν δευτερόλεπτο την μπάλα στην κατοχή τους και να αλλάξουν παραπάνω από…μία πάσα.

Η “Γιούβε” προσπάθησε μέσα σε δύο λεπτά να πείσει πως υπάρχει και αυτή στο ματς όταν στο 12′ ο Πίρλο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ και στο 13′ όταν ο Αρτούρο Βιντάλ έκανε εξαιρετική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Χιλιάνός είδε την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Στο 16′ ο προπονητής της Μπάγερν πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Τόνι Κρος, στη θέση του οποίου πέρασε ο Φρανκ Ριμπερί.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Ριμπερί εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση του Μπαρτζάλι, σούταρε όμως ο Μπουφόν απέκρουσε. Στο 20′ η Μπάγερν έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Ριμπερί έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπαρτζάλι και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπουφόν.

Ο ρυθμός της Μπάγερν δεν έπεσε. Αντιθέτως, οι Βαυαροί συνέχισαν να πολιορκούν την ιταλική περιοχή και στο 32′ απείλησαν ξανά όμως το σουτ του Ριμπερί έπειτα από την καταπληκτική προσπάθεια και πάσα του Μίλερ από τα δεξιά, “έξυσε” το δοκάρι του Μπουφόν.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Μπάγερν εξακολουθούσε να ελέγχει πλήρως το ματς και η Γιουβέντους είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην κυκλοφορία αλλά και στη δημιουργία φάσεων.

Το μοιραίο για τη “Γηραιά Κυρία” ήρθε σχεδόν με τη συμπλήρωσε μιας ώρας αγώνα. Ο Λουίς Γκουστάβο έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μπουφόν έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε ασταθώς, ο Μάντζουκιτς πήρε την μπάλα, πάσαρε ιδανικά στον Τόμας Μίλερ, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. Οριακά πιο μπροστά από τους αμυντικούς της Γιουβέντους ο Κροάτης επιθετικός μετά το σουτ του Γκουστάβο.

Ουσιαστικά, χρειάστηκε να περάσουν 69 λεπτά για να ανησυχήσει ο Νόιερ. Ο Βιντάλ έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κλάτενμπεργκ, η Μπάγερν έριξε το ρυθμό της και διατήρησε με ευκολία το “μηδέν” στην άμυνά της. Τελικό αποτέλεσμα 2-0 με τους Βαυαρούς να αποκτούν σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League ενόψει και της ρεβάνς στο Τορίνο.

Βιντάλ και Λιχτστάινερ συμπλήρωσαν κάρτες για τη Γιουβέντους και θα απουσιάσουν από το δεύτερο ματς.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Χάινκες): Νόιερ, Ντάντε, Φαν Μπούιντεν, Λαμ, Ριμπερί(91’Σακίρι), Μέλερ, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρός (16’Ρόμπεν), Μάντζουκιτς(90’Γκόμεζ)

Στον πάγκο: Στάρκε, Μπόατεγκ, Τίμοστσουκ, Πιζάρο

Γιουβέντους (Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Πελούζο(75’Πογκμπά), Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιντάλ, Κουαλιαρέλα(65’Τζιοβίνκο), Μάτρι(65’Βούτσινιτς)

Στον πάγκο: Στοράρι, Πογκμπά, Παντουάν, Ασαμόα, Μαρόνε, Βούτσινιτς, Τζιοβίνκο

TO LIVE

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr