Home SPORTS NEWS Είδε …φως στο 94′! (video)

Είδε …φως στο 94′! (video)


Η Παρί δέχτηκε γκολ στο 90′ αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (2-2) σε ματς με δραματικό φινάλε. Τραυματίστηκε ο Μέσι και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Με τον …Άγιο Ματουιντί να σκοράρει στο 94′ η Παρί σόκαρε την Μπαρτσελόνα στο 94′ κι αποδείχτηκε σκληρή για να πεθάνει από το πρώτο ματς. Μέχρι εκείνη την στιγμή η Μπαρτσα ήταν πιο προσεκτική – σε σχέση με το ναυάγιο στο Μιλάνο – χτύπησε τις καίριες στιγμές. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Μέσι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ο Ζλάταν ισοφάρισε με εξόφθαλμο οφ σάιντ με την Μπαρτσελόνα να κλειδώνει φαινομενικά το ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90′. Το δράμα όμως, είχε δρόμο ακόμα…

Με 4-4-2 η Παρί, με 4-3-3 η Μπάρτσα στο Παρίσι. Αναπάντεχα δυνατό ξεκίνημα για τους Παριζιάνους. Προσπάθησαν να αξιοιποιήσουν όλες τις κλεμμένες μπάλες στον χώρο του κέντρου και να τροφοδοτήσουν αστραπιαία Ιμπραίμοβιτς και λαβέτσι. Το πρώτο καρδιοχτύπι για την Μπάρτσα δεν άργησε να έρθει. Ο Λαβέτσι έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά μετά το πλασέ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Αν είχαν …δαγκώσει οι γηπεδούχοι σε αυτή την φάση τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. ¨οπως και στο 19′. Ο Ιμπραίμοβιοτς πήρε την κίτρινη κάρτα από τον Πικέ, η θέση του φάουλ έμοιαζε ιδεατή. Ο Σουηδός σούταρε δυνατά, ο Βαλντές έδιωξε δύσκολα.

Μετά το 25′ η Μπάρτσα άρχισε να ισορροπεί, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Τα σουτ του Ινιέστα ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει μέχρι την φάση του γκολ. Η στιγμιαία επιφώτιση του Άλβες (38′) να βρει τον Μέσι με το εξωτερικό φάλτσο και το πλασέ του Αργεντινού με το αριστερό, οδήγησαν σε ένα από τα ωραιότερα γκολ της εφετινής διοργάνωσης. Μαγική η ασίστ του Άλβες, με τον μικροσκοπικό δολοφόνο να μην αφήνει περιθώρια συγχώρεσης στον Σιρίγγου. Έτσι απλά, με ποσοστά μπάσκετ (1 /2 σουτ προς την εστία) η Μπάρτσα έκανε εύκολη την ζωή μέχρι τον ημιτελικό.

Η Παρί έδειξε αποφασισμένη να πιέσει περισσότερο στο δεύτερο μέρος, αλλά τα ατού της έμειναν καθηλωμένα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η Μπάρτσα έδειχνε να ελέγχει εύκολα. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο 10λεπτο. Κατ’ αρχήν είναι ανεπίτρεπτο για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ να αφήνει βοηθός ένα μέτρο οφ σάιντ. Έγινε και αυτό, αυτή την φορά εις βάρος της Μπάρτσα. Ο Ιμπραίμοβιτς δεν είπε όχι στο δώρο μετά την κεφαλιά του Σίλβα που βρήκε το δοκάρι, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (80′).

Κλασσική Μπάρτσα, είδε τα σκούρα και βγήκε μπροστά και προσπάθησε να απειλήσει. Στο 88′ ο Σιρίγγου ανέτρεψε τον Αλέξις, καθαρό πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Τσάβι για το 2-1.

Η Παρί δεν έιχε κάτι να χάσει. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ματουιντί σούταρε η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Μπάρτρα, ξεγελώντας τον Βαλντές.

Με μεγάλη δόση περιπέτειας οι Παριζιάνοι έσωσαν την παρτίδα και έδωσαν λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ρεβάνς.

TO LIVE του αγώνα

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr