Home SPORTS NEWS «Τρόικα» στο ισπανικό ποδόσφαιρο!

«Τρόικα» στο ισπανικό ποδόσφαιρο!


Έρευνα για το… «Μπερναμπέου», «τρόικα» στο ισπανικό ποδόσφαιρο! Προβλήματα οικονομικής φύσεως αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες στην Ισπανία και οι σύλλογοι προσπαθούν να βρουν πηγές εσόδων και από το κράτος! Μόνο που λόγο σε τέτοιες ενέργειες, πόσω μάλλον αν υπάρχουν και ενδείξεις για παρατυπίες, έχει πλέον και η ευρωπαϊκή επιτροπή, καθώς και η Ισπανία προσπαθεί να… ανασάνει οικονομικά, έχοντας πάρει πολλά μέρα!

Στο πλαίσιο αυτό, η ιστοσελίδα «abc.es» αποκάλυψε πως η ευρωπαϊκή επιτροπή μελετά πληροφορίες που έχει, σύμφωνα με τις οποίες, η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης για την κατασκευή εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», δεν κινήθηκε εξ ολοκλήρου στη νομιμότητα! Όπως έγινε γνωστό, στις Βρυξέλλες εξετάζουν, αν πρέπει να κινηθεί επίσημα διαδικασία έρευνας για παράνομη οικονομική ενίσχυση για τα συγκεκριμένα έργα…

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις πληροφορίες που έχουμε, η Επιτροπή δεν έχει αποφασίσει αν θα πρέπει να κινήσει ή όχι επίσημη διαδικασία έρευνας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντόινε Κολομπανι, εκπρόσωπος του Χοακίν Αλμούνια, αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ο Κολομπάνι μίλησε για τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Independent», η οποία ανέφερε πως όντως στην ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν ενδεχόμενη ευνοϊκή μεταχείριση στην Ρεάλ Μαδρίτης από το δήμο για την κατασκευή νέου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου, αλλά και ξενοδοχείου πολυτελείας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»! Ερωτηθείς, εάν η ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει διαδικασίες για παραβάσεις πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση, υπογράμμισε: «Το εξετάζουμε…»!

Να αναφέρουμε πως ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η μόνη ποδοσφαιρική ομάδα που «παρακολουθείται» από τις Βρυξέλλες! Επισήμανε ότι υπάρχουν καταγγελίες από φορείς ή φυσικά πρόσωπα για διάφορους συλλόγους και από άλλα κράτη-μέλη! Με τον Κολομπάνι να υπογραμμίζει πως αναλύονται όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στο αρμόδιο τμήμα της ευρωπαϊκής Ένωσης, και μία από αυτές τις υποθέσεις αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»!

Όπως έγραψε η «Independent», η ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αν ομάδες έχουν πάρει κρατική βοήθεια με παράνομο τρόπο. Επί του παρόντος επίσημα έρευνα γίνεται μόνο για την Αϊντχόφεν και για άλλους τέσσερις συλλόγους από την Ολλανδία. Ομάδες για τις οποίες εξετάζεται, αν πήραν παράνομη κρατική ενίσχυση από τοπικές αρχές την περίοδο 2010-11! Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ στο στόχαστρο είναι και πολλοί σύλλογοι από την Ισπανία, που έχουν χρέη προς το δημόσιο, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχει το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Πρόκειται για μια προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί, αν πρέπει να κινηθεί επίσημη διαδικασία ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ζητηθεί πληροφορίες από τις ισπανικές αρχές, σχετικά με τις σχέσεις ομάδων στην Ισπανία με το δημόσιο, σε θέματα που αφορούν εισφορές από την ασφάλιση παικτών, αλλά και την απόδοση των φόρων που προβλέπονται… Μια μορφή «τρόικας» ελέγχει πλέον το ισπανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, εφόσον η ευρωπαϊκή επιτροπή βλέπει πως υπάρχουν χώρες που δεν μπορούν από μόνες τους να πάρουν μέτρα!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr