Home SPORTS NEWS Θρήνος για τον Σίμονσεν στο «Le Mans» (video)

Θρήνος για τον Σίμονσεν στο «Le Mans» (video)


Σοκ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό! Ο Δανός οδηγός, Άλαν Σίμονσεν άφησε την τελευταία του πνοή, όταν ο 34χρονος οδηγός της «Aston Martin» έχασε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια των 24 ωρών του «Le Mans», με αποτέλεσμα να χτυπήσει στις μπαριέρες με υψηλή ταχύτητα.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου δέκα λεπτά μετά την εκκίνηση στην 90η επέτειο του αγώνα. Ο Σίμονσεν μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στα τραύματα του.

«Στον τέταρτο γύρο του αγώνα η «Aston Martin» του Άλαν Σίμονσεν βγήκε εκτός πίστας με υψηλή ταχύτητα στην στροφή «Tertre Rouge». Ο οδηγός αμέσως δέχτηκε τη φροντίδα των γιατρών της πίστας και ενώ βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου και πέθανε», ανέφερε η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του «Le Mans».

Για ακόμη μία φορά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βυθίστηκε στο πένθος μετά τον θάνατο του Άλαν Σίμονσεν κατά τη διάρκεια των 24 ωρών του Le Mans…

Το δυστύχημα του Σίμονσεν είναι η πρώτη απώλεια στον αγώνα μετά το χαμό του Σεμπαστιάν Ενζολρά το 1997 στις δοκιμές και το πρώτο κατά τη διάρκεια του αγώνα μετά το θάνατο του Τζο Γκάρτνερ το 1986.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr