Home SPORTS NEWS Η Σάλκε του Στέφενς στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Η Σάλκε του Στέφενς στον δρόμο του ΠΑΟΚ


Ο Χουμπ Στεφενς ανέλαβε το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ προκειμένου να υλοποιήσει τις επιθυμίες της διοίκησης για πρόκριση στους ομίλους του champions league και να που για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της πρώην ομάδας του, της Σάλκε.

Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο και οιωνό. Για σημάδι από τον Θεό και τα όλα τα σχετικά που είθισται να επικαλούμαστε όταν η τύχη παίζει τέτοια παιχνίδια. Θέλημα Θεού ή μη, ο Στέφενς θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και με τις γνώσεις του όσον αφορά στο υλικό της, στις δυνατότητες της, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού της, ο Ολλανδός τεχνικός έχει αναμφισβήτητα έναν άσο στο μανίκι του. Αρκεί όμως;

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφενς στη 2η θητεία του στον πάγκο της Σάλκε (η πρώτη ήταν το διάστημα 1996-2002) ηγήθηκε του γερμανικού συλλόγου για 1,5 χρόνο (Σεπτέμβριος 2011-Δεκέμβριος 2012). Σε αυτό το διάστημα οι “μπλε” έδωσαν 67 επίσημους αγώνες μετρώντας 36 νίκες, 15 ισοπαλίες και 16 ήττες, με ποσοστό επιτυχίας 53,73%.

Τη σεζόν 2011-2012 η Σάλκε με τον Στέφενς στον πάγκο της τερμάτισε στην 3η θέση της Bundesliga (με 64 βαθμούς) πίσω από τις Ντόρτμουντ (81 βαθμούς) και Μπάγερν Μονάχου (73 βαθμούς), μετρώντας 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες και τέρματα 64-34.

Την ίδια σεζόν στην Ευρώπη η Σάλκε αγωνίστηκε στο Europa League και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά (φάση των “8”) όπου αποκλείστηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-4 και 2-2) η οποία έφτασε στη συνέχεια μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Πέρυσι ο Στέφενς κάθισε στον πάγκο της ομάδας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν μετά από 6 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα η Σάλκε υποχώρησε στην 7η θέση της Bundesliga με τη διοίκηση της ομάδα να προχωράει στην αντικατάστασή του. Το τέλος της σεζόν βρήκε τη Σάλκε να τερματίζει στην 4η θέση παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League.

Στην Ευρώπη ο Στέφενς οδήγησε την ομάδα με ασφάλεια στους “16” της διοργάνωσης, τερματίζοντας πρώτη στο Β Γκρουπ με 12 βαθμούς (3 νίκες και 3 ισοπαλίες), αφήνοντας στη 2η θέση την Άρσεναλ (10 βαθμούς) και στην 3η τον Ολυμπιακό (9 βαθμούς), ενώ η Μονπελιέ τερμάτισε 4η με 2 βαθμούς.

Στη συνέχεια η Σάλκε γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Γαλατασαράι (1-1, 2-3), με τον Στέφενς ωστόσο να μην βρίσκεται στον πάγκο της.

Σημειώνεται ακόμη ότι στη Σάλκε αγωνίζεται ο διεθνής Έλληνας αμυντικός, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αν και είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζει από μικρό παιδί τον ΠΑΟΚ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr