Home SPORTS NEWS Ξύπνησε αργά και έχασε τον «τελικό»!

Ξύπνησε αργά και έχασε τον «τελικό»!


Η Εθνική… άγγιξε το θαύμα, αλλά ηττήθηκε στον «τελικό» από την διοργανώτρια Σλοβενία (73-65) και απείλειται με αποκλεισμό από την πρώτη οκτάδα του Ευρωμπάσκετ.

Η «επίσημη αγαπημένη» για να προκριθεί στην οκτάδα πρέπει την Δευτέρα (16/9) να νικήσει την Κροατία και παράλληλα η Σλοβενία να νικήσει την Φινλανδία και η Ιταλία την Ισπανία. Η Εθνική κινδυνεύει με ιστορικών διαστάσεων αποτυχία, λόγω των δύο ηττών που γνώρισε στο Κόπερ από την Φινλανδία και την «Σκουάντρα Ατζούρα».

H Εθνική με τραγικά αμυντική εμφάνιση βρέθηκε στο 26′ πίσω στο σκορ με 62-36. Στην συνέχεια βελτιώθηκε αισθητά αμυντικά, αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για να ανατραπεί. Η «επίσημη αγαπημένη» πλησίασε στους έξι πόντους (68-62), αλλά στην συνέχεια ο Καϊμακόγλου αστόχησε σε τρίποντο και ο Γκ. Ντράγκιτς με λέι απ στον αιφνδιασμό έκανε το 70-62 41” πριν την λήξη του αγώνα.

Μετά τον Ιταλό Μπελινέλι και τον Φινλανδό Κόπονεν, ένας ακόμη περιφερειακός ο Γκόραν Ντράγκιτς… εκτέλεσε την ελληνική ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, που επέλεξε να ταξιδέψει στην Σλοβενία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με μόλις τρεις κοντούς (Ζήσης, Σπανούλης, Σλούκας) και χωρίς κανείς από αυτούς να είναι αμυντικός «εξολοθρευτής», όπως ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα.

Η διαιτησία έπαιξε έδρα όσο η Εθνική έμοιαζε με… φάντασμα στο παρκέ. Τραυματίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κώστας Παπανικολάου, αποσύρθηκε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια.

Η περιφέρεια της Σλοβενίας, Γκ. Ντράγκιτς, Λάκοβιτς και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έφεραν την Εθνική σε πολύ δύσκολη θέση από την πρώτη περιόδο της αναμέτρησης (26-13). Η ελληνική άμυνα δεν σταμάτησε τους δύο δημιουργούς και σκόρερ της Σλοβενίας, έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση χωρίς καλή άμυνα, η Εθνική δεν βρήκε ρυθμό, αστόχησε στα περισσότερα μακρινά σουτ και περιορίστηκε μόλις σε 13 πόντους.

Ο Γκ. Ντράγκιτς, πέτυχε 18 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο και τα συνεχόμενα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έφεραν την Εθνική ομάδα πίσω στο σκορ με 16 πόντους (43-27) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Εθνική με δεδομένες αυτές τις δύο αδυναμίες σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του εικοσαλέπτου να ελέγξει τον αγώνα.

Χωρίς καλή άμυνα και ριμπάουντ η «επίσημη αγαπημένη» δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και στην επίθεση με συνέπεια η παραγωγικότητα της να περιοριστεί σε επίπεδο κάτω των 30 πόντων. Η διαφορά έφτασε και τους 17 πόντους (39-22) στα μέσα της δεύτερης περιόδου για τους γηπεδούχους Σλοβένους.

Στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου η Εθνική όπως και στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να σταματήσει τον Γκ. Ντράγκιτς – έφτασε τους 26 – και έχανε το ένα μετά το άλλο αμυντικό ριμπάουντ, έτσι η διαφορά έφτασε τους 26 (62-36) στο 26′. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά η Εθνική… εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Γκ. Ντράγκιτς από το παρκέ και την αστοχία της Σλοβενίας στις βολές και η Εθνική μείωσε με σερί 10-0 μείωσε στους 16 (62-46), καθώς τελικά το τρίποντο του Σλούκα μέτρησε για δύο πόντους…

Η «επίσημη αγαπημένη» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έπαιξε, επιτέλους, σκληρή άμυνα, η Σλοβένοι άρχισαν να βλέπουν το.. φάντασμα του 2007 (όταν γνώρισαν την ήττα από την ελληνική ομάδα με επική ανατροπή από το -12 2’ και 30’’ πριν το τέλος στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας) και να κρύβεται από μπροστά τους το καλάθι  και η Εθνική με τον Βασίλη Σπανούλη ασταμάτητο μείωσε στους έξι (68-62) στο 38’ με καλάθι του Αντώνη Φώτση και μετά από επιμέρους σκορ από το 26’ 26-6. Ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Κώστα Καϊμακόγλου και η Σλοβενία με καλάθι του Γκόραν Ντράγκιτς έδωσε την… χαριστική βολή στην ελληνική ομάδα (70-62) 41’’ πριν το τέλος της συνάντησης.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73.

ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Σλούκας 6, Μπουρούσης 6, Ζήσης 13 (1), Σπανούλης 21 (2), Περπέρογλου 1, Φώτσης 5, Παπανικολάου 3, Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3, Μπράμος 5, Πρίντεζης 2.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10 (1), Μπάλαζιτς, Γιοκσίμοβιτς 5 (1), Μούριτς 7 (1), Νάχμπαρ 5 (1), Γκ. Ντράγκιτς 28 (3), Ζ. Ντράγκιτς 11 (1), Λόρμπεκ 2, Βίντμαρ 2, Μπέγκιτς 3.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr