Home SPORTS NEWS Οδηγός… από FIFA και Ιντερπόλ για τα «στημένα»

Οδηγός… από FIFA και Ιντερπόλ για τα «στημένα»

Η FIFA είχε κάνει εδώ και μήνες γνωστή τη συνεργασία της με την ιντερπόλ με στόχο την καταπολέμηση της μάστιγας των «στημένων» αγώνων. Οι ενέργειες που γίνονται δεν αφορούν μόνο τον εντοπισμό αυτών που προσπαθούν να χειραγήσουν ένα ματς, καθώς στόχος της FIFA είναι και η πρόληψη… Στο πλαίσιο αυτό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η
Ιντερπόλ δημιούργησαν από κοινού έναν… «online οδηγό αντι-στημένων αγώνων»! Ο οδηγός που θα προωθηθεί στις Ομοσπονδίες και όχι μόνο. Βλέπετε, αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενημερώσει τους παίκτες, προπονητές και διαιτητές για τους κινδύνους της χειραγώγησης των παιχνιδιών και να τους αποτρέψει από το να πέσουν θύματα! Όπως τόνισαν οι δυο οργανισμοί με κοινή δήλωσή τους, τα «στημένα» απειλούν την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου!

«Για τη FIFA και την Ιντερπόλ η καταπολέμηση του στησίματος αγώνων είναι προτεραιότητα», τόνισε ο διευθυντής ασφαλείας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Ραλφ Μάτσκε και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά το ποδόσφαιρο έχει μια ευρέως προσβάσιμη πηγή που ασχολείται με το θέμα».


«Τώρα, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει ένα εργαλείο για την προστασία από την απειλή των εγκληματικών οργανώσεων που επιδιώκουν να κάνουν παράνομα κέρδη μέσω της απάτης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Μικαέλα Ραγκ, αναπληρώτρια διευθύντρια της «Ένωσης για την Ακεραιότητα», στο τμήμα αθλητισμού της Ιντερπόλ…

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο είναι γραμμένο σε πέντε γλώσσες, αραβικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες της FIFA και της Ιντερπόλ. Όπως αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία πρόκειται για ένα διαδραστικό οδηγό στις κατηγορίες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και προσφέρει μια σειρά συστάσεων σχετικά με το πώς να αναγνωρίζει, να αντιστέκεται και να αναφέρει κάποιος τις προσπάθειες για τη χειραγώγηση ενός αγώνα.

Μιλάμε για οδηγό που περιλαμβάνει κουίζ, παιχνίδια και οπτικοακουστικό περιεχόμενο που αναδεικνύουν τα βασικά μηνύματα για την καταπολέμηση του στησίματος αγώνων. Επίσης, δεν λείπουν οι προσομοιώσεις πραγματικών καταστάσεων, που βοηθούν τους ειδικούς να προσδιορίζουν τους τακτική που οι εγκληματίες χρησιμοποιούν πιο συχνά χρησιμοποιούνται για να χειραγωγήσουν τα παιχνίδια.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr