Home SPORTS NEWS Μουντιάλ και… τέλος ο Χίτσφελντ

Μουντιάλ και… τέλος ο Χίτσφελντ


Ο Ότμαρ Χίτσφελντ αποσύρεται από την Εθνική Ελβετίας και την προπονητική ύστερα από 30 χρόνια, μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, όπως έκανε γνωστό η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο Γερμανός τεχνικός έκρινε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πει «αντίο» στους πάγκους! «Λυπούμαστε για την απόφαση του προπονητή μας, αλλά μας την εξήγησε με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει κατανοητή και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να την αποδεχθούμε και να τη σεβαστούμε», σχολίασε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Πέτερ Γκίλιερον.

Να θυμίσουμε πως σήμερα η Ελβετία ανέβηκε στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, την κορυφαία στην ιστορία της, ενώ επίσης για πρώτη φορά θα τεθεί επικεφαλής ομίλου σε κλήρωση τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Χίτσφελντ συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων τεχνικών που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες, ήτοι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 1997 και την Μπάγερν Μονάχου το 2001. Καθήκοντα ομοσπονδιακού εκλέκτορα στην Ελβετία ο Χίτσφελντ ανέλαβε το 2008, οδηγώντας την στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2010 και του 2014.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr