Home SPORTS NEWS Χρυσό… αυτογκόλ! (video)

Χρυσό… αυτογκόλ! (video)


Δώρο ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος για τα γενέθλιά του και δώρο έλαβε ο Πορτογάλος τεχνικός… Με την απίστευτη γκάφα του Σλοβάκου τερματοφύλακα, Γιαν Μούιτσα, η Εθνική μας ομάδα πανηγύρισε το «τρίποντο» με σκορ 1-0 στην προτελευταία στροφή των προκριματικών του Μουντιάλ κσι παρέμεινε έτσι… στενός κορσές της Βοσνίας, η οποία επικράτησε άνετα του Λιχτενστάιν με 4-1.

Η ιστορία της αναμέτρησης στο «ζεστό» “Γεώργιος Καραϊσκάκης” γράφτηκε στο 44’ σε μια ανύποπτη φάση. Ο Σκρτελ προτίμησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του για… σιγουριά, όμως ο Μούιτσα τον εξέθεσε και στην προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του για να καταλήξει στα δίκτυα της Σλοβακίας.

Μέχρι εκείνο το σημείο η «γαλανόλευκη» ήταν το αφεντικό του αγώνα φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Μόλις στο 6’ ο Μανιάτης εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Μανωλάς σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, έκανε την κεφαλιά όμως ο Μούιτσα έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 29’ η Εθνική απείλησε και πάλι. Ο Σαλπιγγίδης έκανε ωραία προσπάθεια στον άξονα, επιχείρησε το δυνατό σουτ, όμως ο Σλοβάκος τερματοφύλακας αντέδρασε και πάλι.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Εθνική είχε τα ηνία του αγώνα την ώρα που οι Σλοβάκοι περίμεναν κάτι καλό μόνο από τις προσωπικές ενέργειες του Βλάντιμιρ Βάις.

Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς στο 56’ όταν ο Μήτρογλου κέρδισε την κόντρα μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, πλάσαρε ιδανικά σε κενή εστία όμως την τελευταία στιγμή ο Χούμποτσαν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα η Εθνική μας δεν απείλησε ιδιαίτερα αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας και κράτησε με σχετική ευκολία το προβάδισμά της.

Πλέον, η υπόθεση «απευθείας πρόκριση» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη το βράδυ όταν η Εθνική μας θα υποδεχτεί το Λιχτενστάιν και η Βοσνία θα φιλοξενηθεί από τη Λιθουανία…

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος (57′ Νίνης), Σαλπιγγίδης (76′ καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (88′ Φετφατζίδης).

Σλοβακία (Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Σκρτελ, Χούμποτσαν, Πετσόβσκι (64′ Γκουεντέ), Κούτσκα, Σέστακ (63′ Γιακούμπκο), Βάις, Στόχ, Νεμετς (76′ Ντούρις).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr