Home SPORTS NEWS Βραδιά ονείρου για την Ελλάδα! (vids)

Βραδιά ονείρου για την Ελλάδα! (vids)


Η Εθνική Ελλάδας, μας επιφύλαξε μια σπουδαία… ποδοσφαιρική παράσταση, επικράτησε με 3-1 της Ρουμανίας και βρίσκεται με το… ένα πόδι στο Μουντιάλ.

Ένα τρελό – τρελό ημίχρονο…

Με ώθηση από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Εθνικής, οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος κατάφεραν γρήγορα να πάρουν τα ηνία του αγώνα έπειτα από το δυνατό ξεκίνημα των Ρουμάνων και να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό.

Ουσιαστικά στην πρώτη της φάση στο ματς, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χολέβας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η άμυνα της Ρουμανίας απομάκρυνε προσωρινά, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδηςγέμισε πανέξυπνα μέσα στην περιοχή και ο Κώστας Μήτρογλου, ίσως και από θέση οφσάιντ, με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0.

Η απάντηση των Ρουμάνων όμως ήταν άμεση. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τόρζε εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Στάνκου σχεδόν αμαρκάριστος έφερε και πάλι το ματς στα ίσια, με τον Καρνέζη και τον Τοροσίδη να φέρουν ευθύνη.

Πριν καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Ρουμανίας, η Ελλάδα πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Σαμαράς «έβγαλε» έξυπνα δεξιά στον Τοροσίδη, ο οποίος έκανε την παράλληλη πάσα και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με κοντινή προβολή νίκησε τον Λόμποντ για το 2-1.

Στο 28’ η «γαλανόλευκη» έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-1 όμως το πλασέ του Γιώργου Σαμαρά μέσα από την περιοχή ήταν… άψυχο και ο Λόμποντ μπλόκαρε εύκολα.

Διαχείριση και…3-1

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να αντιμετωπίσει με ευκολία τις όποιες επιθετικές προσπάθειες των Ρουμάνων και όταν αποφάσισε να βγει μπροστά ήταν καταιγιστική…

Και όχι μόνο κατάφερε να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι αφήνοντας τους αντιπάλους να… ψάχνονται στις αντεπιθέσεις αλλά πέτυχε κι άλλο γκολ.

Στο 67’ ο Γιώργος Σαμαράς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Μήτρογλου με εναέριο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Λομπόντ και αφού πρώτα βρήκε στην πλάτη του Γκοϊάν.

Κι όμως. Η Εθνική Ελλάδας θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά της. Μόλις δύο λεπτά μετά από το 3-1, η «γαλανόλευκη» έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Χολέβας έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Κατσουράνης, ίσως από υπερβολική σιγουριά, δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και τη σπρώξει στα δίκτυα.

Το 4-1 δεν ήρθε ούτε στη φάση του 71’ όταν ο Τζιόλης βρήκε με τακουνάκι τον Μήτρογλου, ο οποίος έσπασε το οφσάιντ των Ρουμάνων, βρέθηκε απέναντι από τον Λόμποντ όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Προένσα η Εθνική κράτησε με άνεση αυτό το πολύτιμο 3-1 και πλέον θα πάει στο Βουκουρέστι την Τρίτη για να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ έτσι ώστε να «σφραγίσει» το εισιτήριό της για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014.

ΤΟ LIVE

1-0 Mitroglou 14′

1-1 Stancu 19′

2-1 Salpingidis 21′

3-1 Mitroglou 67′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr