Home SPORTS NEWS «Έφυγε» ο χαρισματικός αλλά άτυχος Γουέιν Χάρισον

«Έφυγε» ο χαρισματικός αλλά άτυχος Γουέιν Χάρισον


Τον χαμό του Γουέιν Χάρισον θρηνεί η οικογένεια της Λίβερπουλ . Ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής των “κόκκινων” τη δεκαετία του ’80 “έφυγε” από τη ζωή την ημέρα των Χριστουγέννων σε ηλικία μόλις 46 ετών μετά από πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πάγκρεας.

Ο Χάρισον ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος νεαρός παίκτης στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καθώς το 1985 η Λίβερπουλ έδωσε το ποσό των 250.000 λιρών για να τον αποκτήσει από την Όλνταμ όταν ήταν 17 ετών!

Η καριέρα του σημαδεύτηκε από αρκετές ατυχίες και πολλούς τραυματισμούς, παράγοντες που δεν του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο του.

Έχοντας πραγματοποιήσει 5 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ η ατυχία τον “χτύπησε” για πρώτη φορά όταν τραυματίστηκε σε ένα θερμοκήπιο κι έφτασε κοντά στον θάνατο λόγω της τότε απεργίας των πληρωμάτων ασθενοφόρων. Ο Χάρισον μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο από τον στρατό και παρά το γεγονός ότι έχασε πολύ αίμα κρατήθηκε στη ζωή.

Ακολούθησαν κι άλλοι τραυματισμοί μεταξύ των οποίων και αυτός έπειτα από πτώση από τη σοφίτα της οικείας του και ο Χάρισον πέρασε την πόρτα του χειρουργείου 23 φορές.

Το 1990 ήρθε το τελειωτικό χτύπημα το οποίο σταμάτησε άδοξα την καριέρα του σε ηλικία μόλις 22 ετών. Στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα της σεζόν της δεύτερης ομάδας της Λίβερπουλ, ο Χάρισον συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα της Μπράντφορντ με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη χιαστών.

Τον επόμενο χρόνο και αφού είχε ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού ο Χάρισον ενημερώθηκε από τον προπονητή του, Γκρέιαμ Σούνες, πως “τελείωσε” από τη Λίβερπουλ.

Εν συνεχεία εργάστηκε ως οδηγός στη ζυθοποιία Ρόμπινσον και αγωνίστηκε στην ερασιτεχνική Offerton Green.

Ένας φίλος του Χάρισον δήλωσε: «Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός όπως όλοι βέβαια αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για εκείνον. Έκανε πολλούς αμυντικούς να μοιάζουν…ανόητοι. Το ταλέντο του ήταν απίστευτο όμως ήταν πολύ ταπεινός. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι».

Το 1992 η Όλνταμ διοργάνωσε φιλικό με τη Λίβερπουλ προς τιμήν του όμως ο Χάρισον δεν μπόρεσε να αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr