Home SPORTS NEWS Ένταση στο «κόκκινο» η μπίλια στο …μαύρο!

Ένταση στο «κόκκινο» η μπίλια στο …μαύρο!


Σε ένα από τα πιο σκληρά ματς των τελευταίων ετών ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα (2-1). Αθανασιάδης και Τζαβέλλας τα γκολ των νικητών.

Πολλή δύναμη επιστράτευσε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον κακό αγωνιστικά Ολυμπιακό και κατάφερε με ένα σουτ του Τζαβέλλα να πάρει τη νίκη (2-1) που του δίνει μεγάλη ώθηση ενόψει συνέχειας. Άλλωστε οι αναμετρήσεις των δύο για το Κύπελλο είναι κοντά. Το μυαλό των παικτών του Μίτσελ βρισκόταν στην ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι σε ένα από τα πιο σκληρά ματς των τελευταίων ετών. Ξεκάθαρη περίπτωση κόκκινης κάρτας η γροθιά του Ινσαουράλδε στο πρόσωπο του Εντινγκά, με κίτρινη στον Αργεντινό «πέρασε» την φάση ο Κάκος.

Είχε ξύλο, είχε κοκορομαχίες, είχε δύναμη, είχε πάθος το πρώτο μέρος. Όπως «επιβάλλει» η ημερήσια διάταξη του ντέρμπι της Τούμπας το παιχνίδι πήγε στον τσαμπουκά και στα νεύρα. Με πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός λόγω προβλημάτων και ενόψει Γιουνάιτεντ και 4-3-3 στον αγωνιστικό χώρο με Ιμπαγάσα βασικό, Μπονγκ αριστερά στην άμυνα και Βαλντές στην κορυφή της επίθεσης. Προσπάθησαν οι παίκτες του Μίτσελ να ελέγξουν την μεγάλη διάθεση που έδειξε ο ΠΑΟΚ (4-2-3-1) με την έναρξη του ματς και τα κατάφεραν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Ισπανός τεχνικός είδε τον Ιμπαγάσα να τραυματίζεται πριν από την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα και προχώρησε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Πέρες να περνάει στη θέση του Αργεντινού.

Ίδια κατάσταση δημιουργήθηκε και για τον Γεςωργιάδη, ο οποίος έριξε στο ματς τον Κατσουράνη στην θέση του ανήμπορου να συνεχίσει Λάζαρ. Γενικά οι φάσεις ήταν λίγες μέχρι το 30′ και συγκεκριμένα μακρινά σουτ τα περισσότερα από πλευράς ΠΑΟΚ με τον Ρομπέρτο πότε εύκολα, πότε λίγο πιο δύσκολα να ελέγχει. Η καλύτερη στιγμή ανήκε στον Αθανασιάδη που άδειασε τον Μανωλά και σούταρε όμως ο Ρομπέρτο τέντωσε το κορμί του και είπε εμφατικό “όχι”.

Από τον Πέρες άρχισε η φάση του γκολ του Ολυμπιακού. Ο Παραγουανός γύρισε την μπάλα στον Σάμαρη, ο οποίος με άπιαστο σουτ (βρήκε και στον Ινσαουράλδε) έστειλε την μπάλα στο “γάμα” του Γλύκου. Η φανέλα του Ολαϊτάν είχε την τιμητική της κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών, οι οποίοι δεν πρόλαβαν καλά καλά να κοπάσουν πριν έρθει η απάντηση του ΠΑΟΚ. Με την σέντρα ο δικέφαλος έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μανωλάς έκανε τσαφ στην προσπάθεια να διώξει μια βαθιά μπαλιά και ο Αθανασιάδης πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Ρομπέρτο για το 1-1. Μάλιστα, στα λεπτά που ακολούθησαν η άμυνα του Ολυμπιακού πέρασε τρικυμία, η οποία μεταφράστηκε σε δύο φάσεις. Την κεφαλιά του Ινσαουράλδε (40′) και το σουτ του Τζαβέλλα που έδιωξε δύσκολα ο Ρομπέρτο (43′).

Κάκιστο ποδοσφαιρικά το δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ χωρίς καλή κυκλοφορία, δίχως κάποιες ποδοσφαιρικές αρετές στο παιχνίδι του, αλλά με περίσσιο τσαμπουκά (πολλές φορές και πάνω από το επιτρεπτό) που κρίνει συνήθως τα ντέρμπι κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Για να συμβεί αυτό μεσολάβησε η αγωνιστική καθίζηση του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν μία φάση της προκοπής. Όχι ότι οι γηπεδούχοι είχαν τις κραχτές ευκαιρίες, κυνήγησαν όμως το γκολ με περισσότερο πάθος. Και το βρήκαν στην φάση του 84′ με τον Μπονγκ να απομακρύνει όπως …σιχαίνονται οι προπονητές (στο κέντρο) και ο τον Τζαβέλλα να νικά με σουτ τον Ρομπέρτο. Η Τούμπα πήρε φωτιά, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πολυπόθητη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Μίτσελ σκέφτηκαν πολύ περισσότερο απ’ ότι επέβαλαν οι συνθήκες του ματς, την Γιουνάιτεντ και μοιραία ηττήθηκαν από έναν αντίπαλο που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι.

Φυσικά τα πράγματα θα μπορούσαν και έπρεπε να είναι διαφορετικά, όσον αφορά στο αριθμητικό κομμάτι. Η εν ψυχρώ γροθιά του Ινσαουράλδε στο πρόσωπο του Εντινγκά (57′) είναι ξεκάθαρη περίπτωση κόκκινης κάρτας. Το γεγονός ότι ο Κάκος βγάζει κίτρινη κάρτα σημαίνει ότι έχει δει την παράβαση, άρα στην συγκεκριμένη φάση δεν απονέμεται δικαιοσύνη. Ο Ινσαουράλδε θα έπρεπε να δει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια για την αντιαθλητική ενέργεια.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ισαουράλδε, Βίτορ (83′ Κίτσιου), Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24΄Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης, Νάτχο, Λούκας, Αθανασιάδης (81′ Χούσεν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Μασάντο, Φουστέρ (81′ Πελέ), Ιμπαγάσα (15′ Πέρες), Βαλντές (72′ Κάμπελ).

Κίτρινες κάρτες: 23′ Αθανασιάδης, 48′ Κάτσε, 57′ Ισαουράλδε, 84′ Τζαβέλλας / 23′ Μανωλάς, 27′ Μασάντο, 56′ Σαλίνο

Γκολ: 33′ Σάμαρης, 36′ Αθανασιάδης, 84′ Τζαβέλλας

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr