Home SPORTS NEWS Βαυαρικό νταμπλ ξανά!

Βαυαρικό νταμπλ ξανά!


H Mπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στη Ντόρτμουντ επικρατώντας στον τελικό του Βερολίνου με 2-0, ολοκληρώνοντας μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ρόμπεν και Μίλερ οι σκόρερ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην παράταση.

Μοιρασμένο παιχνίδι, με τον Ρόμαν Βάιντενφελερ να γίνεται ο πρωταγωνιστής αφού κράτησε σε δύο-τρεις περιπτώσεις την εστία του ανέπαφη.

Η Μπάγερν έδειξε να μπαίνει πολύ δυνατά και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη στο 4ο λεπτό με τον Μίλερ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βάιντενφέλερ και να σημαδέυει το… κεφάλι του. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρόμπεν να μην μπορεί να νικήσει τον Γερμανό διεθνή τερματοφύλακα. Η Μπάγερν είχε την ατυχία να χάσει τον αρχηγό της, Φίλιπ Λαμ, με τον Ριμπερί να παίρνει τη θέση του. Κακή μεσοεπιθετικά η Ντόρτμουντ, η οποία δεν βρήκε χώρους στο πρώτο μέρος. Η μοναδική καλή στιγμή της ήταν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Λεβαντόφσκι να ξεφέυγει από τον Μπόατενγκ αλλά να σημαδευει πολύ ψηλά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά αλλά από το 60 και μετά απέκτησε ξανά ρυθμό. Ο Σμέλτσερ παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ αλλά ευτυχώς για εκείνον και την Ντόρτμουντ ήταν εκεί ξανά ο Βάιντενφέλερ. Στο 64 η Ντόρτμουντ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Από εκτέλεση φάουλ ο Χούμελς, που ήταν οφσάιντ, έπιασε την κεφαλιά με τον Ντάντε να φαίνεται να διώχνει μέσα από το τέρμα. Ωστόσο ο διαιτητής έδειξε “παίζεται”. Η κατοχή της μπάλας πάντως παρέμενε σταθερά υπέρ της Μπάγερν με ποσοστά 61% – 39%. Ο Όλιβερ Κιρχ, που είχε ακουστεί στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Νόιερ έδιωξε με τις γροθιές στο 73. Η Μπάγερν απάντησε με τον Ρόμπεν να κάνει το σουτ αλλά τον Βάιντενφέλερ να αποκρούει με το ένα χέρι και να κρατάει το μηδέν. Πολύ καλές αντιδράσεις και από τα δύο κεντρικά αμυντικά στελέχη. Χούμελς – Παπασταθόπουλος από τη μία, Μπόατενγκ – Ντάντε – Μαρτίνεθ (κυρίως) από την άλλη. Στα τελευταία 15 λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο έξτρα χρόνος ξεκίνησε με μια μεγάλη φάση για τη Μπορούσια με το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ. Δεν υπήρξε κάτι περεταίρω παρά μόνο… κράμπες που υποδείκνυαν ότι η κλεψύδρα των αντοχών ερχόταν προς το τέλος.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Μπάγερν προηγήθηκε. Μετά από σωρία λαθών στην άμυνα της Ντόρτμουντ, ο Μπόατενγκ έβγαλε τη σέντρα και ο Ρόμπεν, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε σωστά τον Βάιντενφελερ που δε μπόρεσε να διώξει. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας είχε λίγο αργότερα και δοκάρι με τον Βαν Μπόιτεν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπαθούσε αλλά ήταν αδύνατο να απειλήσει. Αντίθετα η Μπάγερν ήταν εκείνη που πέτυχε δεύτερο γκολ, στις καθυστερήσεις, με τη φοβερή κούρσα του Τόμας Μίλερ που έπαιζε τραυματίας.Τελικό αποτέλεσμα Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-2 και οι Βαυαροί κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το νταμπλ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr