Home SPORTS NEWS Θρίλερ …τεσσάρα και Γιουρόπα! (video)

Θρίλερ …τεσσάρα και Γιουρόπα! (video)

osfp


Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε εναντίον της Μάλμε αλλά το 4-2 δεν ήταν αρκετό για να του δώσει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισοπαλία μεταξύ Γιούβε και Ατλέτικο τον άφησε τρίτο.

Σημασία έχει το ταξίδι! Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί τον Φλεβάρη στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Ατλέτικο δεν έκανε το δώρο στους πρωταθλητές Ελλάδας. όπως και να χει, οι ίδιοι, έκαναν το καθήκον τους και δώρισαν στον κόσμο τους άλλη μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά απέναντι στην Μάλμε. Η τεσσάρα και τα “όλε¨στο τέλος έδωσαν πανηγυρικό τόνο για την πρόκριση σε μία διοργάνωση που δαφώς είναι περισσότερο στο χέρι του Μίτσελ και των παικτών του.

A’ Ημίχρονο: Με ορμή άρχισαν οι ερυθρόλευκοι (4-2-3-1) το ματς απέναντι στην Μάλμε (4-4-2). Αυτή η ορμή μεταφράστηκε σε συντριπτική κατοχή στο πρώτο ημίωρο, σε αρκετές φάσεις και σε ένα γκολ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν το κοντινό σουτ του Κασάμι που εξουδετέρωσε ο Όλσεν, μετά την κούρσα του Ντομίνγκες από δεξιά. ο Ολυμπιακός σφυροκόπησε τη Μάλμε για ένα 30λεπτο και παράλληλα χάρις στο εξαιρετικό αμυντικό τρανζίσιον δεν απειλήθηκε από τους Σουηδούς. Η κεφαλιές των Μήτρογλου και Μποτία (φάουλ Ντομίνγκες) πέρασαν μόλις άουτ, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε άκρως τσαμπουκαλεμένος. Στο 22′ το πλάγιο του Μαζουακούβρήκε μετά από γκελ της μπάλας το κεφάλι του Κασάμι και αυτός γέμισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Φουστέρ, ο οποίος με αυτοθυσία έπιασε τη δεύτερη κεφαλιά για να στείλει την μπαλα στο βάθος της εστίας του Δανού τερματοφύλακα. Απόλυτα δίκαιο το ερυθρόλευκο προβάδισμα. Οι παίκτες του Μιτσελ θα μπορούσαν να είχαν βάλει πιο ισχυρές βάσεις νίκης αν ο Ντομίνγκες πλάσαρε καλύτερα αμέσως μετά ή αν ο Μήτρογλου δεν βιαζόταν μετά τον ωραίο συνδυασμό με τον Κασάμι. Το κακό ήταν ότι μετά από το 30′ οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να δίνουν χώρο στη Μάλμε.Η πλειονότητα των επιθέσεων των Σουηδών έγιναν από τα δεξιά, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση από λάθος του Εντινγκά, ο οποίος  με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ρομπέρτο και κόρνερ. όσο πέρναγε ο χρόνος οι παίκτες της Μάλμε έπαιρναν τα πάνω τους και έφτιαξαν ακόμα μία φάση με το ανάποδο ψαλίδι του Τέλιν να περνάει αόυτ. Ήταν αρκετά μεγάλο το ρίσκο το γήπεδο που έδωσε ο Ολυμπιακός μετά το 30′ που ευτυχώς δεν το πλήρωσε.

Β’ Ημίχρονο: Δεν συνέβη το ίδιο και στο δεύτερο μέρος, εστω κι αν ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι δυνατά προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων. Η χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου (46′) με την ενστικτώδη απόκρουση του Όλσεν δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να ψάξει με λύσσα το δεύτερο τέρμα. Η Μάλμε όμως πήρε δύναμη από την αστοχία των ερυθρόελυκων και έφερε το ματς στα ίσα στο 59′ με τον Κρουν ύστερα από την ασίστ του Φόρσμπεργκ. Την παγωμάρα έδιωξε από το Καραϊσκάκης ο Ντομίνγκες με εκπληκτικό σουτ στο 63′ που καρφώηκε στο “γάμα” του Όλσεν. Δεν τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακός και η Μάλμε έπαιξε ρέστα. Στην δεύτερη τελική προς την εστία έβαλε το δεύτερο τέρμα στο 81′ με τον Ρόζενμπεργκ και η αναμέτρηση έγινε θρίλερ. Σε ρόλο …βρυκόλακα ο Μήτρογλου ήπιε το αίμα των Σουηδών στο 87′ με σουτ από κοντά και οΑφελάι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη για το 4-2 (90′) μετά την υπέροχη κούρσα και ασίστ του Κασάμι.

Που κρίθηκε: Στις γρήγορες απαντήσεις που έβρισκε ο Ολυμπιακός μετά τα γκολ της Μάλμε. Ούτως ή άλλως ήταν πολύ αυτό που πέτυχε η Σουηδική ομάδα στο Καραϊσκάκη . Ο Ολυμπιακός νιώθοντας την ανωτερότητα δεν πτοήθηκε και απάντησε εκ νέου. Κακό αμυντικό τρανζίσιον στο δεύτερο μέρος από τους πρωταθλητές, αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Μήτρογλου. Η εμφανισή του απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ο καλύτερος του Ολυμπιακού αλλά ήταν αυτός που έμπηξε το μαχαίρι βαθιά στο κορμί της Μάλμε με το πιο κρίσιμο γκολ της αναμέτρησης.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Λανουά, δίκαιη και η αποβολή του Αντού στο τέλος με δεύτερη κίτρινη. Γενικά, πέρασε απαρατήρητος από τους γηπεδούχους. Όχι όμως και από τους Σουηδούς που διαμαρτύρονταν συνεχώς. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που επιστράτευσαν τραχύτητα στο παιχνίδι τους με ενίοτε βίαια μαρκαρίσματα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr