Home SPORTS NEWS Αργεντινή – Κολομβία 5-4 πέναλτι (κ.α. 0-0)

Αργεντινή – Κολομβία 5-4 πέναλτι (κ.α. 0-0)

arg-celeb


Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο έκανε αυτό που έπρεπε και περιμένει την αντίπαλό της στους «4» της μεγάλης διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής την Βραζιλία ή την Παραγουάη. Αφού έπαιξε επιθετικά σχεδόν σε όλο το ματς ψάχνοντας το γκολ, επικράτησε στα πέναλτι της Κολομβίας, που είχε σε εκπληκτική μέρα στην κανονική διάρκεια τον τερματοφύλακα, Οσπίνα, που όμως δεν μπόρεσε να κάνει τη ζημιά στην Αλμπισελέστε. Δύο set points έχασε η Αργεντινή για να χαρίσει την πρόκριση στην τελευταία εκτέλεση ο Κάρλος Τέβες. Μπανέγα και Οταμέντι είχαν τα δοκάρια.

Δεν άργησε να φανεί πολύ ο αμυντικός προσανατολισμός της Κολομβίας (στο 24′ για λόγους τακτική βγήκε ο Γκουτιέρες και μπήκε ο Καρδόνα) και η Αργεντινή βγήκε μπροστά από την αρχή για να κάνει παιχνίδι και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Ο Παστόρε δεν μπόρεσε και ο Αγουέρο δεν πρόλαβε να σουτάρει και ζήτησε πέναλτι για να χάσει η ομάδα του Μαρτίνο μία μυθική ευκαιρία. Ο Οσπίνα νίκησε τον Κουν με τα πόδια μετά το γύρισμα του Παστόρε και ο Κολομβιανός keeper σηκώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να αποκρούσει την κεφαλιά του Μέσι! Η επόμενη καλή στιγμή ήταν με τον Μπίλια αλλά το αριστερό σουτ του χαφ της Λάτσιο από το ημικύκλιο πέρασε έξω. Ο Οσπίνα πρόλαβε και τον Παστόρε στο τέλος του πρώτου μέρους στο οποίο η Κολομβία με ultra άμυνα πήρε αυτό που ήθελε.

Στο δεύτερο μέρος η Αργεντινή δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο επιβλητική, όμως είχε ξανά τις ευκαιρίες της και δύο δοκάρια προς το τέλος. Η Κολομβία όσο η ώρα περνούσε το πίστευε περισσότερο και μέχρι το 78’ είχε πάει το ματς όπως το ήθελε. Στο 78’ Μπανέγα έστειλε φωτοβολίδα να ξύσει το οριζόντιο του Οσπίνα και στο 80’ ο Νο1 της Αρσεναλ απέκρουσε την προβολή του Οταμέντι και αφού η μπάλα κύλησε πάνω στην γραμμή ο Ζούνιγκα έδιωξε. Στο 88’ είχαμε την τελευταία φάση για την Αλμπισελέστε, με τον Μουρίγιο να κόβει τελευταία στιγμή πριν τη γραμμή την προσπάθεια για αυτογκόλ του Ζαπάτα. Για να πάμε στα πέναλτι. Οπου Μουριέλ, Ζούνιγκα, Μουρίγιο δεν σκόραραν για τους Καφετέρος, όπως και οι Μπίλια, Ρόχο για την Αργεντινή, για την οποία καθάρισε ο Τέβες…

Η διαδικασία των πέναλτι

Χάμες! ΓΚΟΛ! 1-0 η Κολομβία!
Μέσι! ΓΚΟΛ! 1-1 η Αργεντινή!
Φαλκάο! ΓΚΟΛ! 2-1 η Κολομβία!
Γκαράι! ΓΚΟΛ! 2-2 η Αργεντινή!
Κουαδράδο! ΓΚΟΛ! 3-2 η Κολομβία!
Μπανέγα! ΓΚΟΛ! 3-3 η Αργεντινή!
Μουριέλ! Αουτ! Παραμένει το 3-3!
Λαβέτσι! ΓΚΟΛ! 4-3 η Αργεντινή!
Καρδόνα! ΓΚΟΛ! 4-4 η Κολομβία!
Μπίλια! Αουτ! Παραμένει το 4-4!
Ζούνιγκα! Το έπιασε ο Ρομέρο! Παραμένει το 4-4!
Ρόχο! Οριζόντιο και έξω! Παραμένει το 4-4!
Μουρίγιο! Πολύ ψηλά! Παραμένει το 4-4!
Τέβες! ΓΚΟΛ! 5-4 η Αργεντινή.

Αργεντινή (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Παστόρε (77’ Μπανέγα), Ντι Μαρία (87’ Λαβέτσι), Μέσι, Αγουέρο (73’ Τέβες).

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μουρίγιο, Ζαπάτα, Ζούνιγκα, Ιμπάρμπο (86’ Μουριέλ), Μεχία, Κουαδράδο, Χάμες Ροδρίγες, Τεόφιλο Γκουτιέρες (24’ Καρδόνα), Τζάκσον Μαρτίνες (74’ Φαλκάο).

Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο (Μεξικό)

πηγη: gazzetta.gr