Home SPORTS NEWS Επίσημα… Άραβας ο Τσάβι

Επίσημα… Άραβας ο Τσάβι

cho1qvnviaal6bd


Η Αλ Σαντ είχε την… τιμή να παρουσιάσει την Πέμπτη τον Τσάβι μέσα σε πανηγυρικό κλίμα! Ο Ισπανός άσος, αφού κατέκτησε τα… πάντα με την Μπαρτσελόνα, βρέθηκε στο Κατάρ, όπου και έγινε επίσημα «Άραβας»! Ο Τσάβι τόνισε πως πήρε την απόφαση να παίξει μπάλα στην Αλ Σάντ για… τουρισμό! Θα φοράει το αγαπημένο του νούμερο «6», ενώ πανικός έγινε και κατά την άφιξή του, μια μέρα πριν!

Ο Τσάβι αρχικά είπε: «Δεν ήρθε εδώ για τουρισμό, αλλά με μεγάλη όρεξη για να συνεχίσω να κατακτώ τίτλους. Ξέρω πολλούς παίκτες που έχουν έρθει εδώ, μεταξύ αυτών είναι και ο φίλος μου Ραούλ. Ελπίζω να μάθω για την αραβική κουλτούρα. Η πρώτη αραβική λέξη που θα ήθελα να μάθω είναι Shurkan (ευχαριστώ)».

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια (οι αποδοχές του ίσως ξεπεράσουν τα 10 εκ. ευρώ) ανέφερε ακόμα: «Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι στην Αλ-Σάαντ και έχω τον ενθουσιασμό και τη θέληση ενός μικρού παιδιού για να συνεχίζω να κερδίζω τίτλους. Εκπροσωπώντας τον εαυτό μου και την οικογένειά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Κατάρ για αυτές τις στιγμές εδώ. Ο Ραούλ, ο Πεπ (Γουαρδιόλα), ο Ιέρο μου μίλησαν για αυτή τη χώρα, έχω την ελπίδα ότι θα κατακτήσω και άλλους τίτλους, αρχικά με το πρωτάθλημα του Κατάρ και στη συνέχεια θα βάλουμε στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας». Ο Τσάβι θα σπουδάσει προπονητική με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Ο διεθνής μέσος σε περίπτωση που καταφέρει να οδηγήσει την Αλ-Σάαντ στην κορυφή στην Ασία θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ στην Ευρώπη και στην Ασία. Το έχει κάνει ως προπονητής ο Μαρσέλο Λίπι!

Χαμός έγινε και κατά την άφιξη του 35άχρονου Καταλανού μέσου στο Κατάρ. Στο αεροδρόμιο, πλήθος κόσμου τον περίμενε για να τον αποθεώσει και να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ο Τσάβι είχε υπογράψει πριν από μήνες, όταν και είχε βρεθεί ξανά στο Κατάρ. Δηλαδή πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, ξέροντας πως δεν θα επεκτείνει τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα. Ήταν να φύγει άλλωστε από το προηγούμενο καλοκαίρι..

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr