Home TOP NEWS Το μπάτζετ της ομάδας, της εταιρείας, η αύξηση στα έξοδα για τις...

Το μπάτζετ της ομάδας, της εταιρείας, η αύξηση στα έξοδα για τις Ακαδημίες και το έλλειμμα για το 2023

Ζημιά καταγράφηκε για την εταιρεία, το ημερολογιακό έτος 2023. Μέσα από τις καταστάσεις που δημοσιοποίησε η ΚΟΠ, γνωστοποιήθηκε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέγραψε ένα έλλειμμα ύψους 5.5 εκατομμυρίων Ευρώ.


Σε σχέση με την περσινή σεζόν, η ζημιά φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη και αυξημένη κατά 4 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο αυτό έχει την δική του εξήγηση, καθώς βάση της συμφωνίας διαχείρισης με το Σωματείο και το νέο συναιτερισμό, o Σταύρος Παπασταύρου είναι αναγκασμένος να καλύπτει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν από ελλειμματικούς προϋπολογισμούς κάθε χρόνο.

Φυσικά ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα νούμερα της οικονομικής κατάσταση της ομάδας μας. Το ποδοσφαιρικό μπάτζετ της ομάδας, τα έξοδα δηλαδή του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανήλθαν το 2022 στα 13 περίπου εκατομμύρια και το 2023 το βλέπουμε να είναι κατά 3εκ. ευρώ πιο χαμηλό και στα 10 εκατομμύρια.

Τα έξοδα για να λειτουργεί η εταιρεία (γραφεία, προσωπικό κι άλλα λειτουργικά έξοδα) κυμάνθηκαν στα ίδια νούμερα με το 2022 και συγκεκρίμενα στα 3εκ. ευρώ. Ενώ φαίνεται η ΟΜΟΝΟΙΑ να επένδυσε λίγα περισσότερα χρήματα στις Ακαδημίες, αφού εδώ είχαμε αύξηση στα έξοδα σχεδόν 200χιλιάδες, αγγίζοντας μάλιστα το 1εκ. ευρώ (988.112).

Παρουσιάζεται επίσης ένα ποσό που αφορά υποχρεώσεις ύψους 26 εκατομμυρίων. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού αντιστοιχεί σε χρέος της εταιρείας προς τον Σταύρο Παπασταύρου, ενώ σε αυτό το ποσό ήρθαν να προστεθούν και τα ποσά του Σωματείου μετά την συμφωνία που είχαμε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ Εταιρείας – Σωματείου.