Home SPORTS NEWS Βολιβία – Περού 1-3

Βολιβία – Περού 1-3

paolo-guerrero
gazzetta.gr

 


Βολιβία και Περού ήθελαν να γράψουν ιστορία, έδιναν τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα νοκ άουτ, αλλά ο δρόμος για τα ημιτελικά χωρούσε μόνο έναν! Οι Περουβιανοί έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και στο πρώτο 25ο είχαν ουσιαστικά καθαρίσει, με δυο τέρματα του Γκερέρο! Τεράστιος πρωταγωνιστής ο φορ της Κορίνθιανς, πέτυχε χατ τρικ και το Περού με το 3-1 επί της Βολιβίας θα βρει στον δρόμο για τον… τελικό την οικοδέσποινα, Χιλή στις 29 Ιουνίου! Βέβαια, στο 69′ θα μπορούσε το ματς να πάρει διαφορετική τροπή, αφού η Βολιβία ζήτησε σωστά πέναλτι, που αν ο Κολομβιανός ρέφερι το καταλόγιζε θα έπρεπε να αποβάλει και τον τερματοφύλακα! Αυτό δεν έγινε και ακολούθησε η κατάρρευση και ένα τρίτο τέρμα!

Το Περού μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, υπήρχαν στιγμές που… έκρυβε τη μπάλα, έβγαζε εξαιρετικούς συνδυασμούς και με απίστευτη ενέργεια δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της. Μάλιστα, με 13 σουτ στην εστία του Κινινόνες σε ένα 45λεπτο έκανε ρεκόρ στη διοργάνωση! Εφιαλτικό το πρώτο τέταρτο για τη Βολιβία, η οποία δεν μπορούσε να κόψει στον άξονα, αλλά και να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Το Περού πίεζε ψηλά, ωστόσο σε τρεις περιπτώσεις, Γκερέρο, Πιζάρο και Κουέβα δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο! Βέβαια, στο 20′ ήρθε το πρώτο γκολ, από εξαιρετική σέντρα του Βάργκας, ο Γκερέρο με κεφαλιά πέτυχε το 1-0! Το σοκ για τους Βολιβιανούς ολοκληρώθηκε τρία λεπτά αργότερα. Το γκολ του Περού άρχισε από στημένο της αντιπάλου! Τρεις μπαλιές ήταν αρκετές και ο Γκερέρο βρέθηκε απέναντι από τον Κινιόνες, ο οποίος σκόνταψε και δεν μπόρεσε να σώσει την εστία του!

Ενα σουτ του Μοράλες και μια κεφαλιά του Μορένο που έβγαλε ο Γκαγιέσε ήταν η απάντηση της Βολιβίας στα δυο τέρματα που δέχθηκε! Το Περού πάντως θα μπορούσε να έχει σκοράρει ακόμα ένα τέρμα στο α’ μέρος, αλλά η φαουλάρα του Φαρφάν βρήκε το δοκάρι.

Η Βολιβία μπήκε στην επανάληψη έτοιμη να ρισκάρει, Λίσιο, Ουρτάδο που είχαν περάσει ως αλλαγές έδωσαν ταχύτητα, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής. Μάλιστα, στο 64′ ο Φαρφάν έχασε κλασική ευκαιρία να σκοράρει και να σφραγίσει τη νίκη! Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε τη φάση που ξεσήκωσε τους Βολιβιανούς. Λάθος γύρισμα του Ασκουες, ο Πεδριέλ ανατράπηκε, αλλά ο Κολομβιανός ρέφερι, Ρολντάν δεν έδωσε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον γκολκίπερ, Γκαγιέσε. Η Βολιβία δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι, κατέρρευσε και στο 74′ ο Γκερέρο από τραγικό λάθος του Μπεχαράνο πέτυχε το 3-0. Οι Βολιβιανοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 84′ με απευθείας εκτέλεση πέναλτι του Μορένο, ο οποίος έφτασε τα 24 γκολ!

Βολιβία: Κινιόνες, Ράλδες, Ζεντένο, Μοράλες (46′ Λίσιο), Σμέντμπεργκ, Κοΐμπρα, Ουρτάδο (46′ Εσκομπάρ), Τσουματσέρο, Ντ. Μπεχαράνο, Μορένο, Πένια (66′ Πεδριελ)

Περού: Γκαγιέσε, Γιοτούν, Ζαμπράνο, Αντβίνκουλα, Φαρφάν (77′ Ουρτάδο), Ρεταμόσο, Κουέβα (82′ Ρέινα), Βάργκας, Ασκουες, Γκρερέρο, Πιζάρο (66′ Καρίγιο)