Home SPORTS NEWS «Πάρτι» στην πρεμιέρα η Σάλκε!

«Πάρτι» στην πρεμιέρα η Σάλκε!

schalke


Το δείγμα της νέας Σάλκε ήταν άκρως θετικό, καθώς οι βασιλικοί μπλε έφυγαν με μεγάλη νίκη 3-0 από την Βρέμη επί της Βέρντερ στο ντεμπούτο του Μπράιτενραϊτερ στον πάγκο. Νίκη και για την Λεβερκούζεν, που έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 2-1 της Χόφενχαϊμ, ενώ με μεγάλη νίκη 1-0 έφυγε η Χέρτα από το Άουγκσμπουργκ. Καμία από τις νεοφώτιστες δεν ηττήθηκε, καθώς η Ίνγκολσταντ έγραψε ιστορία με το… καλησπέρα, φτάνοντας στην πρώτη νίκη στην ιστορία της επί της Μάιντς με 1-0 εκτός έδρας, ενώ η Ντάρμσταντ έμεινε στο 2-2 με το Αννόβερο σε πολύ ωραίο ματς.

«Αέρας» η Σάλκε
Οι οπαδοί της Βέρντερ υποδέχθηκαν τον Ντι Σάντο με αποδοκιμασίες και η πρώτη ευκαιρία χάθηκε με τους πράσινους με τον Γιουνούζοβιτς (4′). Στη συνέχεια, όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, απείλησαν με τους Τσούπο-Μότινγκ (8′) και Γκάις (24′), πριν ο Βίντβαλντ σώσει στη γραμμή την κεφαλιά του Γκορέτσκα στο 27′. Η υπεροχή της Σάλκε καρποφόρησε στο 34′, όταν ο Γκέμπρε Σελασιέ σκόραρε στη λάθος εστία με εντυπωσιακό τρόπο για το 0-1! Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο με τον Γιουνούζοβιτς, πριν ο Φριτς απειλήσει από μακριά στο 43′ τον Φέρμαν χωρίς επιτυχία.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν βελτιωμένοι, με το σουτ του Μπάρτελς (50′) να περνάει λίγο άουτ και τους μπλε να απειλούν στην αντεπίθεση. Ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 58′ και 10′ αργότερα τα πάντα τελείωσαν. Ο Μάτιπ έδωσε την ασίστ και ο Τσούπο-Μότινγκ με άψογο τελείωμα έκανε το 0-2! Οι παίκτες του Σκρίπνικ δεν τα παράτησαν, όμως υστέρησαν στην τελική προσπάθεια και στο 85′ ήρθε το 0-3, όταν ο Σανέ έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε κούρσα 60 μέτρων και άφησε στον Χούντελαρ, που με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Βίντβαλντ!

Τα γκολ του αγώνα:

FT – VIDEO: SV Werder Bremen 0-3 FC Schalke 04All Goals & Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Saturday, 15 August 2015

 

Με ανατροπή η Λεβερκούζεν
Ωραίο ματς στο Λεβερκούζεν, όπου η Μπάγερ έκανε την ανατροπή, επιβλήθηκε με 2-1 της Χόφενχαϊμ και ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς μόλις στο 5′ ο Πολάνσκι έδωσε την ασίστ και ο Τσούμπερ με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Λένο για το 0-1. Οι παίκτες φρόντισαν, ώστε να μην υπάρχει πολλοί ελεύθεροι χώροι, με τους γηπεδούχους να πιέζουν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Κίσλινγκ (21′), Σον (34′) και Τσαλχάνογλου (38′, 40′) έφτασαν κοντά στο γκολ, το οποίο τελικά πέτυχε ο πρώτος στο 45′, με ωραίο τελείωμα πέφτοντας για το 1-1.

Το ματς ήταν ανοιχτό και στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Φόλαντ (46′) να απειλεί πρώτος και τον Κίσλινγκ (47′) να απαντάει στις ευκαιρίες. Οι παίκτες του Σμιντ ανέβασαν ρυθμό στη συνέχεια και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Μπελαράμπι (58′, 70′), Τσαλχάνογλου (59′), Σον (60′), Κίσλινγκ (62′, 63′) και Παπαδόπουλος (62′) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπάουμαν, τη στιγμή που η μοναδική καλή ευκαιρία για την Χόφενχαϊμ χάθηκε στο 61′ με τον Σμιντ. Η πίεση της Μπάγερ τελικά απέδωσε καρπούς στο 71′, όταν ο Μεχμέντι έφυγε στην αντεπίθεση, άφησε στον Μπραντ και εκείνος έκανε το 2-1! Η Λεβερκούζεν συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, με τους Παπαδόπουλο (78′), Κίσλινγκ (78′), Μεχμέντι (80′, 86′), Γουέντελ (90+1′) και Μπραντ (90+3′) να χάνουν τις σημαντικότερες και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Ολα… Καλού για Χέρτα!
Η περσινή σεζόν ήταν εκπληκτική για την Αουγκσμπουργκ αλλά η φετινή αναμένεται πιο δύσκολη, όπως είναι πάντα αυτή της επιβεβαίωσης. Οι Βαυαροί το κατάλαβαν από την πρεμιέρα αφού ηττήθηκαν με 0-1 από την Χέρτα Βερολίνου με το πέναλτι του Καλού (είχε σκοράρει και στο 1-0 του Βερολίνου πέρυσι), ο οποίος πρέπει φέτος να αναλάβει ηγετικό ρόλο.

Το ματς άρχισε με την Χέρτα να μπαίνει δυνατά για να αιφνιδιάσει και να έχει δύο φάσεις για να το καταφέρει. Η πρώτη στο 5′ με την κεφαλιά του Καλού, η δεύτερη -που ήταν και καλύτερη- στο 15′ ξανά με τον Καλού αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Ο καλός ρυθμός στην αναμέτρηση άρχισε να χάνεται μετά το 20λεπτο, για να ανεβάσουν ξανά στροφές οι ομάδες από το 35′, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται και πάλι απειλητικοί με Χέγκελερ και Μπέρενς. Τελικά γκολ δεν έβαλε η Χέρτα αλλά απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μπομπαντίγια είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε με 10 παίκτες την Αουγκσπουργκ, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση του ρέφερι.

Ασχημα έκλεισε το πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους, ακόμη χειρότερα άνοιξε το δεύτερο… Στο 48′ ο Κλάβαν ανέτρεψε τον Καλού και αυτός ήταν που ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το 0-1. Η Χέρτα, που έπαιζε και με παίκτη παραπάνω, χειρίστηκε αρκετά έξυπνα την κατάσταση στη συνέχεια αφού δεν άφηνε κανένα κενό χώρο στην Αουγκσμπουργκ των 10 παικτών, δείχνοντας ότι θα έφευγε εύκολα με το τρίποντο. Στο 66′, όμως, έμειναν και οι Βερολινέζοι με 10, μετά την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Μπέρενς, με αποτέλεσμα το ματς να αποκτήσει ενδιαφέρον.

Η Αουγκσμπουργκ προσπάθησε για την ισοφάριση ως το τέλος και στο 94′ πίστεψε ότι τα κατάφερε αλλά Εσβάιν δεν τα κατάφερε από κοντά και αμέσως μετά ο Μέλντερς με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι!

Δυναμικά η Ντάρμσταντ
Είχαν περάσει 12.131 ημέρες από την τελευταία εμφάνιση της Ντάρμσταντ στην Bundesliga, με τους παίκτες του Σούστερ να τα δίνουν όλα, όμως στο τέλος να μένουν στο 2-2 εντός έδρας με το Αννόβερο. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, με τον Μαρσέλο (2′) να χάνει την πρώτη ευκαιρία και τον Χέλερ (15′) να απαντάει για τους γηπεδούχους. Το πρώτο γκολ των Lilien ήρθε στο 31′. Στην αμέσως προηγούμενη φάση είχαν σωθεί από το δοκάρι μετά την κεφαλιά του Κάραμαν και έφυγαν στην αντεπίθεση, για να κάνει το 1-0 Χέλερ με πανέμορφο τελείωμα!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για το Αννόβερο, όταν στο 48′ μετά από ασίστ του Ερντίνγκ, ο Μπένσοπ έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε ανάμεσα στα πόδια του Ματένια για το 1-1. Η ισοφάριση δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που πήρε ξανά γρήγορα το προβάδισμα, όταν στο 54′ ο Χέλερ βρήκε και πάλι δίχτυα για το 2-1! Μόλις 5′ αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Σούλου ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ερντίνγκ, όμως ο Ματένια κέρδισε τον Τούρκο από την άσπρη βούλα, για να κρατήσει το 2-1. Η νίκη, όμως, δεν έμελλε να έρθει για την Ντάρμσταντ, καθώς στο 62′ μετά από φάουλ του Πριμπ και λάθος του Ματένια, ο Σούλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2. Στο 70′ ο Ζάιλερ είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Στρο-Ένγκελ, με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Το… tor της ιστορίας της!
Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα φανεί στην πορεία. Σίγουρα, πάντως, η 15η Αυγούστου 2015 θα μείνει στην ιστορία της Ινγκολσταντ αφού πέτυχε την πρώτη νίκη ever στη Bundesliga, με το εκτός έδρας 1-0 επί της Μάιντς χάρη στο γκολ του Χίντερσερ.

Η Ινγκολσταντ, πάντως, χρειάστηκε κάποια ώρα για να… συνειδητοποιήσει ότι αγωνίζεται στην 1η κατηγορία καθώς η Μάιντς ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο… εκδηλωτικοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και αποτελεσματικοί καθώς προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες και σουτ να βρουν την λύση, από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν και ήταν οργανωμένοι στην άμυνα. Ετσι, όλο το πρώτο μέρος πέρασε με την Μάιντς να έχει μια ανούσια υπεροχή.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα στην επανάληψη, με την Ινγκολσταντ να έχει καταφέρει να δώσει στο ματς τον ρυθμό που ήθελε. Οι φιλοξενούμενοι δεν ένιωθαν καμία απειλή και στο 66′ αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να… σκοράρουν! Ο Μοράλες έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Χίντερσεν και αυτός απέφυγε τον αντίπαλο του και τελείωσε ωραία την φάση για το 0-1! Σκορ που έμεινε ως το τέλος αφού η Ινγκολσταντ δεν έκανε κανένα αμυντικό λάθος, κρατώντας εύκολα το πρώτο της τρίποντο στην Bundesliga!

Πηγή: gazzetta.gr