Home SPORTS NEWS Εξέθεσε την Μάντσεστερ Σίτι η Τότεναμ

Εξέθεσε την Μάντσεστερ Σίτι η Τότεναμ

kane


Με δύο γκολ που ξεκίνησαν από οφσάιντ και δύο… κανονικά, η Τότεναμ και η διαιτησία εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη Μάντσεστερ Σίτι για το τελικό 4-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»!
Πιέζοντας και τρέχοντας στο γήπεδο για να μετουσιώσει το αγωνιστικό της πλάνο αρκετά γρήγορα, η Μάντσεστερ Σίτι είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, έβαζε δύσκολα στην Τότεναμ, απείλησε με τον Αγουέρο στο 18ο λεπτό και βρήκε στα… ξαφνικά τη λύση για να διασπάσει τα μετόπισθεν των «σπιρουνιών». Την ώρα που οι περισσότερες επιλογές των παικτών του Πελεγκρίνι δεν έβγαζαν κάπου, από εκτέλεση κόρνερ της Τότεναμ και απομάκρυνση της μπάλας, ο Τουρέ έτρεξε το γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντε Μπρόινε που από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ σκόραρε για το 1-0! Το γκολ αυτό μάλλον έκανε καλό στην Τότεναμ που πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, βρήκε μπροστά της τον Καμπαγέρο αλλά έφτασε στην ισοφάριση! Από φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ του Γουόκερ, ο Αργεντινός πορτιέρο της Σίτι απέκρουσε την προβολή του Σον, όχι όμως και το μακρινό δεξί σουτ του Ντάιερ στο 45′ για το 1-1.

Η Τότεναμ, όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει σε καίριο σημείο, αλλά μέσα στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης είχε καταφέρει πλέον να πάρει ασφαλές προβάδισμα για τη νίκη και την πρώτη εκτός έδρας ήττα της Σίτι! Στο 50ο λεπτό, ο Αλντερβάιρελντ με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα και κάκιστη έξοδο του Καμπαγέρο που το μόνο που έκανε ήταν να… πέσει πάνω στον Οταμέντι ολοκληρώθηκε η ανατροπή για τα «σπιρούνια», που βρήκαν τρόπο να πετύχουν και τρίτο γκολ μόλις δέκα λεπτά αργότερα! Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν αυτή τη φορά, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και στην επαναφορά, ανενόχλητος και αμαρκάριστος ο Χάρι Κέιν πλάσαρε στα δίχτυα (από θέση οφσάιντ και αυτό) για να πετύχει το πρώτο του γκολ τη φετινή σεζόν σε συλλογικό επίπεδο μετά την εθνική ομάδα της Αγγλίας! Όλα ήταν πλέον και θέμα ψυχολογίας, αφού η Τότεναμ αμυνόταν … σαν να μην υπήρχε αύριο και ήξερε παράλληλα πως μπορούσε να χτυπήσει και στην επίθεση με καλές επιλογές από τη στιγμή που τα μετόπισθεν των «πολιτών» είχαν… θέματα. Αυτό, επιβεβαιώθηκε και στο 79ο λεπτό, όταν και από σέντρα του Ενζιέ και… τσαλιμάκια του Λαμέλα μπροστά από τους Καμπαγέρο και Ντεμικέλις, διαμορφώθηκε το τελικό 4-1.

FT – VIDEO (Premier League): Tottenham Hotspur 4-1 Manchester City FCAll Goals & Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Saturday, September 26, 2015

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Αλί, Λαμέλα (87′ Κάρολ), Σον (77′ Ενζιέ), Έρικσεν (68′ Τσαντλί), Κέιν

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγέρο, Σανιά, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Κολάροφ, Φερνάντο, Φερναντίνιο (69′ Νασρί), Ντε Μπρόινε, Γιάγια Τουρέ (56′ Χεσούς Νάβας), Στέρλινγκ, Αγουέρο (86′ Ρόμπερτς)
gazzetta.gr