Home SPORTS NEWS Στοιχεία σοκ για ντόπινγκ και Τσάμπιονς Λιγκ

Στοιχεία σοκ για ντόπινγκ και Τσάμπιονς Λιγκ

anavolika


Προκαλούν σοκ τα στοιχεία που δημοσίευσαν «Gazzetta dello Sport» και «Sunday Times», με βάση πληροφορίες από την UEFA, σύμφωνα με τα οποία το 7,7% των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2008 ως το 2013 έχουν κάνει χρήση αναβολικών!

Αυτή η έρευνα έγινε μάλιστα από την UEFA, η οποία πήρε δείγματα ούρων 4.195 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση αυτή την περίοδο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι 879 παίκτες από αυτούς είχαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης ενώ 68 από τους ελεγχθέντες είχαν κάνει χρήση άλλων στεροειδών αναβολικών ουσιών! Δηλαδή μιλάμε για ποσοστό 7,7% των ποδοσφαιριστών που ελέγχθηκαν. Γίνεται αντιληπτό πως στην UEFA πλέον έχει σημάνει… συναγερμός για το θέμα του ντόπινγκ. Αυτά τα στοιχεία έχουν προκαλέσει… αναταραχή στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η «Sunday Times», η UEFA πήρε τα δείγματα στο τέλος κάθε αγώνα, στέλνοντάς τα για έλεγχο ανώνυμα.

«Τα 12 εργαστήρια που έκαναν τους ελέγχους δεν χρησιμοποιούν κοινές μεθόδους, κάτι που κάνει τα αποτελέσματα αμφίβολα. Δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να συστηματική ανάλυση, όπως κάνει η WADA, άρα δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη πως μπορεί το ντόπινγκ να έχει εξαπλωθεί στο ποδόσφαιρο», είπε πηγή της UEFA για το συγκεκριμένο πολύ «καυτό» θέμα, που αναμένεται να έχει πολλές προεκτάσεις…

Να θυμίσουμε ότι η UEFA είχε πει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της: «Η UEFA έχει έναν πολύ εξονυχιστικό πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ για πολλά χρόνια, με περισσότερα από 2000 τεστ το χρόνο και μόλις δύο κρούσματα θετικών αποτελεσμάτων, αμφότερα για χρήση ναρκωτικών ουσιών, που αποδεικνύει ότι το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά σπάνιο».

Πηγή: Pamesports.gr