Home SPORTS NEWS Η αγαπημένη του πελάτισσα

Η αγαπημένη του πελάτισσα

487900558


Γέννησε η γυναίκα του. Σαν καλός πατέρας δεν ασχολήθηκε με προπονήσεις και τέτοια αχρείαστα πράγματα. Οταν είσαι ο Μέσι άλλωστε το να χάσεις και μερικές, δεν τρέχει. Έτρεξε στο νοσοκομείο, ξενύχτησε από ευτυχία, πιθανώς να ήπιε και καμία στάλα αλκοόλ με κάναν κολλητό του. Είπαμε όμως Μέσι είσαι, δεν πειράζει. Βέβαια ο Λουίς Ενρίκε ήξερε ότι συν το ταξίδι με την Εθνική Αργεντινής, τέτοιο απαιτητικό ραντεβού, όπως αυτό με την Ατλέτικο, δεν θα το έβγαζε όλο. Κατά συνέπεια κράτησε το πρωτοπαλίκαρο του στον πάγκο. Το ντέρμπι κύλησε ως τέτοιο και όταν μπήκε μέσα ο κοντός μάγος, απλά καθάρισε την αγαπημένη του αντίπαλο. Ολοκλήρωσε την ανατροπή της Μπαρτσελόνα (2-1) και πανηγύρισε για 24η φορά (20ή στο πρωτάθλημα) κόντρα στην καλύτερη «πελάτισσα» της καριέρας του.

Η ματσάρα ξεκίνησε περίεργα για τους φιλοξενούμενους που είχαν τρεις σοβαρές απουσίες (Μπράβο, Πικέ, Ντάνι Αλβες) και έπαιξαν αναγκαστικά με δεξί μπακ τον Σέρζι Ρομπέρτο (παραδόξως τα πήγε καλά). Η Ατλέτικο αναμενόμενα έδωσε χώρο και επιχείρησε να τρέξει στην κόντρα. Οπότε η Μπάρτσα έμεινε με τη μπάλα και πάλευε να ανοίξει διαδρόμους. Στο 15′ ο Ομπλάκ σταμάτησε τον Ράκιτιτς και στο 17′ ο Τόρες αστόχησε από πολύ καλή θέση. Στο 24′ ο Λουίς Σουάρες με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και εκεί τελείωσαν οι σημαντικές φάσεις του Α’ μέρους.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως ήρθε το χτύπημα των Ροχιμπλάνκος. Γρήγορες εναλλαγές, κάθετη του Τιάγκο και ο Τόρες (50′) πλάσαρε στο δεξί δοκάρι και μέσα, βάζοντας το 9ο γκολ του κόντρα στους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι απάντησαν άμεσα. Απόντος του Μέσι, ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το φάουλ (55′) τέλεια και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ομπλάκ. Στο 67′ δεν δόθηκε ο ορισμός του χεριού σε παράβαση του Γκοδίν, ο οποίος σταμάτησε το τόπι, ενώ κατευθυνόταν προς την κενή εστία από πλασέ του Ζόρντι Αλμπα (σ.σ.: δεν είχε υποδείξει επίσης χέρι σε Χοσέ Χιμένες και Μασεράνο, αλλά αυτά ήταν ακούσια. Του Γκοδίν ήταν πέναλτι).

Νωρίτερα (60′) είχε μπει στο ματς ο Μέσι και η Μπάρτσα είχε ανεβάσει ταχύτητα. Στο 77′ λοιπόν συνέβη το αναμενόμενο. Τυχαία η μπάλα έφτασε στον Αλμπα και μετά κρύφτηκε με ταχύτητα το τόπι. Με τρομερά γρήγορη ασίστ του Σουάρες ο Μέσι στην κίνηση πλάσαρε για το 2-1 και αφιέρωσε το γκολ στον νεογέννητο γιο του. Και κάπως έτσι έκλεισε η αναμέτρηση. Οπως δηλαδή είχε κλείσει πέρσι και η σεζόν, με τον Αργεντινό να σκοράρει εκει μέσα την τελευταία αγωνιστική και να σφραγίζει τον τίτλο της ομάδας του. Τώρα με αυτό το τέρμα, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε μόνη 1η στην κορυφή…

* Η Μπάρτσα έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Primera που ξεκινάει με 3×3 νίκες για 4η διαδοχική σεζόν!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (81′ Βιέτο), Τιάγκο, Ολιβερ Τόρες (60′ Καράσκο), Κόκε, Γκριεζμάν, Φ. Τόρες (62′ Τζάκσον Μαρτίνες)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Βερμάελεν (26′ Ματιέ), Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (60′ Μέσι), Ινιέστα, Ραφίνια, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

πηγη: gazzetta.gr