Home SPORTS NEWS Fino alla fine!

Fino alla fine!

0cfb3713f03a6930860f6a7067005ecf_mediagallery-article


Πέρυσι ήταν ο Πίρλο αυτός που… σκότωνε την Τορίνο στην τελευταία φάση, στερώντας της τη δυνατότητα να φύγει για πρώτη φορά με βαθμό από το Juventus Stadium. Φέτος ήταν, ξανά στην τελευταία φάση, ο Κουαδράδο αυτός που έδωσε την λύση στους Μπιανκονέρι, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν για τη νίκη, με τον τρόπο που ήρθε αυτή! Γκολάρα ο Πογκμπά για το 1-0, γκολάρα και ο Μπόβο για το 1-1, τρομερή επέμβαση του Μπουφόν που απέτρεψε το 1-2, δοκάρι ο Μπονούτσι στο 90′.

Το ντέρμπι άρχισε στραβά για την Γιουβέντους -αφού ούτως ή άλλως όλα θεόστραβα της πάνε- καθώς ο Κεντίρα τραυματίστηκε στο 11′ και άφησε τη θέση του στον Κουαδράδο. Εκείνη την στιγμή, βέβαια, κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Κολομβιανός θα γινόταν το πρόσωπο του ματς αφού είχε βάλει σοβαρή υποψηφιότητα ο Πογκμπά με το γκολ που έβαλε στο 19′ (1-0). Κοντρόλ εκτός περιοχής και… κρέμασμα του Παντέλι στην κίνηση, σε μια κίνηση που πρέπει να κάνει αυτός που φοράει το «10» στη Γιούβε. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πάντως, δεν… έχτισε πάνω στο γκολ αφού δεν ανέβασε ρυθμό και στο 30′ ένιωσε για πρώτη φορά απειλή, όταν το σουτ του Κουαλιαρέλα έφυγε άουτ. Λίγα λεπτά μετά, στο 33′, ο Ντιμπάλα πήγε να βάλει κι αυτός γκολάρα με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου…

Στο δεύτερο η Τορίνο μπήκε πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο και στο 51′ έφερε το ματς στα ίσα, με τρομερό γκολ του Μπόβο! Το φάουλ που εκτέλεσε βρήκε στο τείχος αλλά στην επαναφορά έπιασε τρομερό σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων (1-1)! Η Γιουβέντους μπλόκαρε από την επόμενη στιγμή και στο 57′ ο Μπουφόν έκανε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι σε δυνατή κοντινή κεφαλιά του Γκλικ μετά από εκτέλεση κόρνερ! Η Γκρανάτα είχε το ματς εκεί που ήθελε και βασικά δεν ένιωσε κάποια απειλή, τουλάχιστον όχι από οργανωμένη επίθεση της Γιουβέντους, η οποία είχε… αφεθεί στις ατομικές ενέργειες των παικτών της. Αυτές όμως, με καλύτερη μία του Ερνάνες που είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ στο σουτ που επιχείρησε, δεν είχαν αποτέλεσμα.

c6a011781e21ddc5211431a112c46514_mediagallery-article

Οι Μπιανκονέρι ήταν φανερό ότι είχαν μπλοκάρει ψυχολογικά και δεν ήξεραν πώς να τελειώσουν τις επιθέσεις τους, με την Τορίνο να πλησιάζει ξανά στο 1-2 στο 76′ με νέα κεφαλιά του Γκλικ μετά από κόρνερ αλλά ο Μπουφόν αντέδρασε και πάλι σωστά (μπλόκαρε). Ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Μάντζουκιτς αντί του Μοράτα (τον οποίο επιμένει να βάζει για εξτρέμ…), προκαλώντας την οργή των τιφόζι στο 87′, όταν έβγαλε τον επιθετικό Ντιμπάλα για να βάλει τον αριστερό εξτρέμ Αλεξ Σάντρο. Οσο οι οπαδοί σφύριζαν ο Μπονούτσι είδε την μπάλα να πάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά που έκανε στο 90′ σε φάουλ του Ερνάνες, με την Τορίνο να κρατάει το 1-1.

Ο Βεντούρα και οι παίκτες του πίστευαν ότι είχε έρθει η ώρα για να πάρουν αποτέλεσμα σε εκτός έδρας ντέρμπι αλλά στο 93′ ο Αλεξ Σάντρο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κουαδράδο από κοντά πέτυχε το πρώτο του γκολ ως Μπιανκονέρο, βάζοντας… φωτιά στο Juventus Stadium!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Εβρά, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Παντοΐν, Κεντίρα (11′ Κουαδράδο), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ερνάνες, Μοράτα (78′ Μάντζουκιτς), Ντιμπάλα (87′ Αλεξ Σάντρο).

Τορίνο (Τζιαμπιέρο Βεντούρα): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Ακουα, Βίβες, Μπαζέλι (65′ Μπενάσι), Μολινάρο (61′ Τζαπακόστα), Μάξι Λόπες (87′ Μπελότι), Κουαλιαρέλα.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Γιουβέντους – Τορίνο 2-1 (19′ Πογκμπά, 94′ Κουαδράδο / 51′ Μπόβο)

Ίντερ – Ρόμα (21:45)

Κυριακή

Φιορεντίνα – Φροζινόνε (13:30)

Μπολόνια – Αταλάντα (16:00)

Κάρπι – Βερόνα

Τζένοα – Νάπολι

Ουντινέζε – Σασουόλο

Λάτσιο – Μίλαν (21:45)

Δευτέρα

Κιέβο – Σαμπντόρια (20:00)

Παλέρμο – Έμπολι (22:00)

Βαθμολογίες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

gazzetta.gr