Home SPORTS NEWS Μακελειό στο Παρίσι

Μακελειό στο Παρίσι

paris-4_3500509b


Σειρά επιθέσεων στο Παρίσι. Έκρηξη σημειώθηκε έξω από το Stade de France, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ.

Παγκόσμια οργή για τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών του ISIS, που ανέλαβαν την ευθύνη των χτυπημάτων στη γαλλική πρωτεύουσα αργά το βράδυ της Παρασκευής. Στους 153 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων τουλάχιστον οι εβδομήντα στο Μπατακλάν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα.
Έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, έχει ολοκηρωθεί η συντονισμένη επιχείρηση των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στο θέατρο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ομηρία δεκάδων θεατών σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ενώ οι δύο τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το θέατρο είναι νεκροί. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα οι θεατές έχουν εκκενώσει μετά την έφοδο της αστυνομίας το θέατρο αλλά αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές αποκάλυψης μέσα στο θέατρο και πολύ αίμα. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεκάδες ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματίες.
Η αστυνομία έκανε έφοδο στο θέατρο Μπατακλάν όπως μετέδωσε το CNN και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν εντολή να πέσουν όλοι κάτω στο έδαφος. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι τρομοκράτες πυροβολούσαν από τα θεωρεία και έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες περιγράφοντας σκηνές αποκάλυψης μέσα στο θέατρο. Έκανε λόγο για νεκρούς και πραγματική σφαγή με πολύ αίμα μέσα στο θέατρο.

Παγκόσμιος συναγερμός
Η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα φαίνεται πως κινητοποιεί τα αντανακλαστικά των ΗΠΑ, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον κάνουν λόγο για αναθεώρηση της έως τώρα στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης στη Συρία.
Ελάχιστες ώρες μετά τις επιθέσεις το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για αυτές, γνωστοποιώντας ότι Λονδίνο και Ρώμη είναι οι επόμενοι στόχοι.
Τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα αναμένεται να επισκιάσουν τις εργασίες της συνόδου των G20, που συνέρχεται αύριο στην Αντάλυα της Τουρκίας και όπου αναμενόταν να συζητηθούν θέματα όπως η παγκόσμια ανάπτυξη, η εκκίνηση των δημοσίων επενδύσεων και η διασφάλιση χρηματοδοτικών πλαισίων, η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η ενεργειακή επάρκεια και η επισιτιστική ασφάλεια.
Αν και όλα τα παραπάνω σχετίζονται στις προεκτάσεις τους με τη γεωπολιτική αστάθεια των ημερών, η επίθεση της Παρασκευής σε συνδυασμό με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά δεν αφήνει περιθώρια στις ηγεσίες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη παρά να υιοθετήσουν πολεμική στάση αναφορικά με τη συριακή σύγκρουση, που αυτή τη στιγμή τροφοδοτεί την ανωμαλία στις διεθνείς σχέσεις.
Σημειώνεται πως στην αυριανή σύνοδο ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

Για «τρομοκρατικές επιθέσεις βαρβάρων και δειλών» έκανε λόγο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον Γενικό Γραμματέα του οργανισμού, Μπαν Κι-Μουν (Ban Ki-moon) να ζητά την άμεση απελευθέρωση των ομήρων, εκφράζοντας τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνοντας την συμπαράστασή του στην κυβέρνηση και το λαό της Γαλλίας.

CNNGR

LIVE VIDEO

Στο παρακάτω vine ακούγεται η έκρηξη μέσα στο γήπεδο