Home SPORTS NEWS Ο Βάρντι γυρίζει τους Άγγλους στο… 2000

Ο Βάρντι γυρίζει τους Άγγλους στο… 2000

vardy


Ο Τζέιμι Βάρντι όχι μόνο κρατάει στην κορυφή της Premier League τη Λέστερ με τα γκολ του αλλά φιλοδοξεί παράλληλα να γίνει ο πρώτος Άγγλος μετά τον Κέβιν Φίλιπς που θα πάρει το Χρυσό Παπούτσι εντός των συνόρων!

Η Λέστερ κάνει πτήσεις τίτλου τη φετινή σεζόν έχοντας αβαντάζ 3 πόντων από την Μάντσεστερ Σίτι και 5 από τις Άρσεναλ και Τότεναμ και αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι δεν είναι άλλος από τον Τζέιμι Βάρντι ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια ζει το όνειρό του.

Το 2011 κατέκτησε με τη Χάλιφαξ την Νorthern Premier League, έναν χρόνο αργότερα αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Conference με την Φλίτγουντ, το 2014 αναδείχτηκε “Παίκτης της σεζόν” στην πορεία της Λέστερ προς την κατάκτηση της Championship, ενώ φέτος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ.

Όχι μόνο κατάφερε να σκοράρει για 11 συνεχόμενες αγωνιστικές στην Premier League σπάζοντας το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (είχε σταματήσει στις 10), αλλά με τα 18 γκολ που μετράει μέχρι στιγμής -έναντι 15 που έχουν οι Χάρι Κέιν και Ρομελού Λουκακού- φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Άγγλος που θα πάρει το Χρυσό Παπούτσι στην Premier League μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

 

Είναι εντυπωσιακό πως στα πρώτα 8 χρόνια από καταβολής Premier League οι Άγγλοι γκολτζήδες κυριάρχησαν με επτά παρουσίες σε οκτώ χρονιές όμως αυτό τον αιώνα ουδείς γηγενής κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Τιερί Ανρί (πρώτος σκόρερ για τέσσερις σεζόν), Ντιντιέ Ντρογκμπά (2 πρωτιές) και Ρόμπιν Φαν Πέρσι (2 πρωτιές) ήταν οι τρεις παίκτες που ξεχώρισαν για την εκτελεστική τους δεινότητα, με τους Άγγλους ποδοσφαιριστές να περνούν σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά στο σκοράρισμα.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τελευταίος Άγγλος που αναδείχτηκε αρχισκόρερ στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας είναι ο Κέβιν Φίλιπς με τη φανέλα της Σάντερλαντ τη σεζόν 1999-2000 (30 γκολ), με την ιδιαιτερότητα μάλιστα να είναι πως ο Φίλιπς (42 ετών σήμερα) είχε αναλάβει πέρυσι το κοουτσάρισμα του Βάρντι!

Το αν θα καταφέρει ο 29χρονος άσος να ξαναβάλει την αγγλική σημαία στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες, το σίγουρο πάντως είναι ότι με τέτοιες εμφανίσεις είναι πολύ δύσκολο  να μην κερδίσει θέση στην εθνική Αγγλίας ενόψει Euro 2016 ενώ όλα δείχνουν πως θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Λέστερ με γενναία αύξηση των αποδοχών του…

Οι πρώτοι σκόρερ σε κάθε σεζόν της Premier League:

Πηγή: Sport24.gr