Home SPORTS NEWS Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για τη Βραζιλία, 5-4 τη Γερμανία στα πέναλτι

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για τη Βραζιλία, 5-4 τη Γερμανία στα πέναλτι

neymar-brazil


Η Βραζιλία πανηγυρίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο ποδόσφαιρο. Ο τελικός του Ολυμπιακού Τουρνουά κρίθηκε στα πέναλτι, αφού Βραζιλία και Γερμανία έμειναν στο ισόπαλο 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Πρωταγωνιστής ποιος άλλος από το Νεϊμάρ, που είχε ανοίξει το σκορ στο 26ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της ομάδας του, χαρίζοντας της τη νίκη και την πρώτη θέση. Ακολούθησαν πανηγυρισμοί, αλλά και δάκρυα χαράς από τους Βραζιλιάνους.

Για την ιστορία, οι Γερμανοί είχαν ισοφαρίσει με τον Μάιερ στο 59ο λεπτό. Όσον αφορά τη διαδικασία των πέναλτι, οι δύο ομάδες στις πρώτες τους τέσσερις εκτελέσεις ευστόχησαν, ενώ στην 5η ο Πέτερσεν απέκρουσε το πέναλτι του Γουέβερτον, για να έρθει ο Νεϊμάρ να σκοράρει στο επόμενο για τη Βραζιλία.

Βραζιλία και Γερμανία αγωνίστηκαν με τους:
Εθνικής Βραζιλίας U23: Γουεβέρτον, Ζέκα, Μαρκίνιος, Κάιο, Σάντος, Αουγκούστο, Γουάλας, Γκαμπιγκόλ (70′ Άντερσον), Ζεζούς (95′ Ραφίνια), Λουάν, Νεϊμάρ.
Εθνικής Γερμανίας U23: Χορν, Τολιάν, Γκίντερ, Ζίλε, Κλόστερμαν, Λ. Μπέντερ (67′ Πρέμελ), Σβ. Μπέντερ, Μπραντ, Μέγερ, Νιαμπρί, Ζέλκε (76′ Πέτερσεν).

Τα στιγμιότυπα, με τα γκολ και τις εκτελέσεις πέναλτι: