Home SPORTS NEWS EURO 2020 Εκτός Euro το Δουβλίνο

EURO 2020 Εκτός Euro το Δουβλίνο


Το Δουβλίνο τίθεται εκτός των πόλεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Euro.

Συμβιβασμένο με τη σκληρή πραγματικότητα πως θα χάσει την ευκαιρία φιλοξενίας αγώνων του EURO φέτος το καλοκαίρι είναι το Δουβλίνο. Η ιρλανδική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι δεν αναμένει να ικανοποιήσει το αίτημα της UEFA για παρουσία θεατών στο 25% της χωρητικότητας των σταδίων.

Η οριστική απόφαση της UEFA για το Δουβλίνο, αλλά επίσης το Μπιλμπάο και το Μόναχο, που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, αναμένεται την Παρασκευή. Αυτές οι τρεις πόλεις δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την παρουσία θεατών.

«Πιστεύουμε ότι ο Ιούνιος είναι πολύ νωρίς» δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαραντάρ, και συνέχισε: «Νομίζω ότι, αν συνεχίσουν να επιμένουν να έχουν το 25% του σταδίου γεμάτο, θα είναι δύσκολο να προχωρήσει, αρκετά ειλικρινά».

Η Ιρλανδία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη και η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει ξανά τομείς πολύ σταδιακά, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, ενώ τα ξενοδοχεία είναι πιθανό να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Η Ιρλανδία, της οποίας η ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στο EURO 2020, έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τρεις αγώνες του 5ου ομίλου στο Στάδιο Aviva του Δουβλίνου (Πολωνία-Σλοβακία στις 14/6, Σουηδία-Σλοβακία στις 18/6 και Σουηδία-Πολωνία στις 23/6) και στη συνέχεια ένα παιχνίδι για τη φάση των «16».

Πηγή:sport-fm.gr