Home SPORTS NEWS Ίκερ Μουνιαΐν: «Μεταμφιέστηκα για να δω ματς της Ρίβερ Πλέιτ στη Μαδρίτη»

Ίκερ Μουνιαΐν: «Μεταμφιέστηκα για να δω ματς της Ρίβερ Πλέιτ στη Μαδρίτη»

Ο αρχηγός της Μπιλμπάο αποκάλυψε ότι υποστηρίζει τη Ρίβερ Πλέιτ κι αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί για να δει την δεύτερη ομάδα της καρδιάς του όταν έπαιξε στο «Μπερναμπέου».


Στα 29 του χρόνια ο Ίκερ Μουνιαΐν μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι μετρά 384 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Ισπανίας με μία μόνο φανέλα. Εκείνη της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο αρχηγός των Βάσκων ωστόσο αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η καρδιά του είναι διχασμένη ανάμεσα στα «λιοντάρια» και τη Ρίβερ Πλέιτ! Η αποκάλυψη μάλιστα ήρθε μέσα από τη διήγηση μιας πολύ αστείας ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν έχει μεταμφιεστεί ποτέ ώστε να μη γίνει αντιληπτός, ο Μουνιαΐν διηγήθηκε μια κατάσταση που άφησε όλο το πλατό άφωνο.

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός στη Μαδρίτη. Ένα παιχνίδι του Copa Libertadores, σαν το Champions League, αλλά στη Νότια Αμερική», ανέφερε. Και φυσικά μιλούσε για τον τελικό του Libertadores που διεξήχθη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». «Ένας πολυαναμενόμενος τελικός, που έπρεπε να παιχτεί στην Αργεντινή, αλλά την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι υπήρξαν καυγάδες μεταξύ των οπαδών… Είμαι μεγάλος οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ. Οπότε είπα: “Σκατά, φέρνουν το παιχνίδι εδώ, πρέπει να πάω στη Μαδρίτη για να δω αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να είμαι με την ομάδα μου και να επευφημώ”»

«Ήμασταν σε κακή κατάσταση στη Μπιλμπάο, είχαν απολύσει τον προπονητή…»

Ο τελικός του Copa Libertadores διεξήχθη την Κυριακή, αλλά κι η Μπιλμπάο είχε αγώνα την επόμενη μέρα και η κατάσταση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον σύλλογο ώστε να μπορεί να πάει ελεύθερα ο Μουνιαΐν στην ισπανική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει αυτόν τον αγώνα: «Ήμασταν στις θέσεις του υποβιβασμού, ήταν Δεκέμβριος. Ήταν φρικτό, είχαν απολύσει τον προπονητή… Η χειρότερη κατάσταση που μπορείς να φανταστείς», είπε. Ωστόσο, παρευρέθηκε στο «Μπερναμπέου» για να δει τον τελικό, αλλά με τρόπο που δεν μπορούσε να τραβήξει την προσοχή.

«Πήρα τηλέφωνο τον Omar, ένα έμπιστο άτομο, και του είπα να νοικιάσει ένα φορτηγό για να πάμε στη Μαδρίτη. Φτάσαμε και ήταν 50.000 άνθρωποι από τη Ρίβερ Πλέιτ… Δεν μπορούσα να πάω έτσι με ακάλυπτο το πρόσωπό μου, πήρα μια περούκα, γυαλιά, ένα σκουφάκι και ένα κασκόλ και βγήκαμε στο δρόμο. Πήγαμε με τους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ και υπήρχε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας. Έτσι, η Εθνική Αστυνομία περίμενε. Έφτασα με την περούκα μου, τα γυαλιά μου, ένας αστυνομικός με κοιτάζει και νομίζω ότι με αναγνώρισε. Κοιτάζει το πρόσωπό μου και Μου λέει «πέρασε πέρα». Όταν είχα κάνει 50 μέτρα, γυρνάω και ο αστυνομικός με κοιτάζει».

 

Πηγή:Gazzetta.gr