Home TOP NEWS Πιερή: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει υποχρέωση να αποδείξει αυτά που αναφέρει» (ηχητικό)

Πιερή: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει υποχρέωση να αποδείξει αυτά που αναφέρει» (ηχητικό)


Ο δικηγόρος Λάμπρος Πιερή, μίλησε στην εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στον απόηχο της χθεσινής διάσκεψης του Σταύρου Παπασταύρου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Όλα όσα είπε είχαν την ουσία της. Υπάρχει μια παραφιλολογία ότι πρέπει να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει καμία υποχρέωση να τα διερευνήσει ποινικά είτε να τα αποδείξει ποινικά. Η πολιτεία έχει ευθύνη να τα διερευνήσει. Να αφήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ να τοποθετείται όπως θέλει. Για τις αποδείξεις μπορούν να κάτσουν να παρακολουθήσουν κάποιους αγώνες. Μπορούμε να τους δώσουμε διάφορες ταινίες με αγώνες της ομάδας για να δουν ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει ευθύνη ποινικής απόδειξης των όσων αναφέρει.

Είπε ότι γνωρίζουμε πράγματα. Είπε ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειες της πολιτείας δεν μπορούν να μας πείσουν ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα. Ξέρετε πόσες υποθέσεις έχουν εξιχνιαστεί; Μηδέν. Εγώ γνωρίζω υπόθεση που έχει πάει στο δικαστήριο για προσυνεννοημένο αγώνα. Κατηγορούμενος ήταν Ούγγρος παίκτης που είχε αγωνιστεί στην Κύπρο. Δεν ολοκληρώθηκε η υπόθεση. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο κάποια από όσα αναφέρονται να αποδειχτούν σε ποινικό δικαστήριο».

Για τα στοιχεία που μάζεψε η ΟΜΟΝΟΙΑ: «Ο κ. Παπασταύρου έχει αναφέρει το που θα αποστείλει τα στοιχεία. Θεωρεί ότι πρώτιστο ζήτημα είναι το ποδοσφαιρικό. Και εκεί θεωρώ ότι θα αποσταλούν. Είναι κάποια πράγματα που είναι αυταπόδεικτα και δεν τα λέει μόνο ο κ. Παπασταύρου».

Για τους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ: «Οι ξένοι διαιτητές είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει κάποιος που φοβάται να έρθουν ξένοι διαιτητές;»

Για το γεγονός ότι κ. Παπασταύρου δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση: «Έχει δικαίωμα να τους πει ότι δεν θέλει να δώσει κατάθεση την παρούσα στιγμή. Δικαιούνται οι Αρχές να κάνουν άλλα βήματα. Οι Αρχές δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασία εις βάρος του για δημόσια βλάβη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πει ότι θα δώσει τα στοιχεία εκεί που πρέπει».

Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό:

Πηγή: 24sports.com.cy